Як повернути закриту вкладку в браузері, якщо випадково закрив

Випадково закривши вкладку в браузері, перша думка приходить, як її відкрити назад. Розробниками програм було передбачено кілька варіантів вирішення цієї проблеми. Завдяки яким будь-який користувач, навіть не самий просунутий, зможе з легкістю відкрити закриту вкладку.

Як відкрити останню закриту вкладку

Існує кілька способів відновлення вкладки в браузері, всі вони гарантовано повернуть сторінку, яка була випадково закрита:

  1. Одночасно натиснути клавіші Ctrl + Shift + T. Щоб правильно набрати цю комбінацію, натисніть спочатку на клавіатурі клавішу Ctrl, потім, не відпускаючи її, клавішу Shift і англійську букву Т (російську Е). Повторюючи комбінацію, можна повернути кілька останніх сторінок з ієрархії.
  2. Поєднання клавіш Alt + Стрілка вліво
  3. Замість комбінацій клавіш, які можна використовувати праву кнопку миші (ПКМ): наведіть курсор на верхню частину вікна браузера, клацніть ПКМ, коли відкриється контекстне меню, виберіть пункт «Відкрити закриту вкладку».
  4. Кожен браузер має окреме місце, де зберігаються все раніше відвідані сторінки за різні періоди часу, воно називається Журналом відвідування або Історією. Потрібної сторінки може не бути в Історії з двох причин: якщо вона була очищена, або сторінку переглядали в режимі інкогніто. В залежності від браузера дістатися до Журналу відвідувань можна різними способами, тому нижче вказаний свій алгоритм до кожної програми.

Google Chrome

Зайти в історію браузера Google Chrome можна за допомогою комбінації клавіш Ctrl + H або через кнопку налаштувань, яка являє собою три вертикальні точки в правому верхньому куті вікна програми. Після вибору пункту «Історія» вас перенаправить на сторінку, де зібрані всі сайти, які були відкриті за останній час. Перелік відсортований по днях, годинах і хвилинах. Щоб перейти на закриту вкладку, клацніть по ній лівою кнопкою миші (ЛКМ).

Якщо потрібну сторінку не вдалося знайти, то скористайтеся пошуком, який передбачений в історії. Він розташований зверху з відповідним значком лупи і невеликим текстбаром. Введіть туди ключове слово і натисніть кнопку «Шукати в історії». Якщо ви не пам'ятаєте точну відмінок ключа, то можете написати лише частина слова. Крім ключового слова або словосполучення, можна здійснювати пошук за назвою сайту.

Яндекс Браузер

Якщо через поєднання гарячих клавіш Ctrl + Shift + T вам не вдалося повернути закриту вкладку, то на допомогу прийде Історія Яндекс Браузера. Щоб швидко перейти на сторінку розділу, потрібно натиснути клавіші Ctrl + H, ще можна клацнути ЛКМ на кнопку з трьома горизонтальними лініями, яка знаходиться в правому верхньому кутку програми.

У новій вкладці з'явиться відсортований за часом відвідування список переглянутих сторінок. Повернути закритий сайт можна вручну, знайшовши потрібну запис у списку, або скористатися пошуком по історії, як і у випадку з попереднім браузером. Здійснювати пошук можна також за ключовими словами і назві (частиною назви) сайту.

Opera

Всі раніше відвідані і випадково закриті вкладки зберігаються в історії браузера Opera. Перейти туди можна натиснувши кнопку «Меню» у верхньому лівому кутку вікна програми. Для переходу на потрібний сайт клацніть ЛКМ на відповідний рядок у списку. Розробниками браузера Opera теж передбачений пошук по історії. Для цього потрібно вписати ключове слово в текстбар з написом «Шукати в історії».

Mozilla Firefox

Раніше закриті сторінки в браузері Mozilla Firefox можна повернути через журнал. Для цього у вікні програми потрібно натиснути на значок з трьох горизонтальних ліній, потім вибрати пункт «Бібліотека» та «Журнал». На екрані з'явиться список вкладок, які були нещодавно закриті. Щоб повернутися на будь-яку з них, потрібно просто клацнути ЛКМ по рядку з потрібним сайтом. Для перегляду всіх нещодавно закритих вкладок, натисніть внизу списку «Показати весь журнал». На екрані з'явиться список всіх адрес. Ліворуч можна обрати певну дату, а вгорі передбачений зручний пошук по журналу.

Internet Explorer

У браузері Internet Explorer щоб повернути закриті вкладки, крім гарячих клавіш Ctrl + Shift + T теж використовується журнал. Він знаходиться під кнопкою з зображенням зірочки у верхньому кутку праворуч. Там зберігаються все раніше відвідані сайти в Internet Explorer. Для зручності користувача вкладки відсортовані по днях. Порядок можна змінити, для цього можна вибрати іншу сортування у верхньому списку, що випадає.

Відновлення вкладок після перезавантаження комп'ютера

Нерідко вся поточна сесія втрачається через екстреної перезавантаження комп'ютера. У цьому випадку, щоб відновити закриту вкладку, рекомендується дотримуватися наступного алгоритму:

  1. Більшість браузерів при вході після термінового вимикання комп'ютера пропонують повернути незавершену коректно сесію. Вгорі програми спливе повідомлення з відповідною кнопкою для відновлення.
  2. У браузері Mozilla Firefox передбачено окремий пункт в налаштуваннях програми, який так і називається «Відновити попередню сесію».
  3. Якщо два попередні пункти не допомогли повернути закриті вкладки, то завжди можна скористатися командою Ctrl + Shift + T або пошуком по історії (журналу).

Відео

Як відкрити випадково закриту вкладку в браузері?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!