Як зробити відеопривітання

Створіть оригінальне відео привітання для близької людини, колеги або начальника, використовуючи наше керівництво!

Відеоролик або слайд-шоу стануть дійсно оригінальними презентами, в які були вкладені найсвітліші думки, теплі почуття і величезна кількість креативу. Для цього треба хоч трохи розбиратися в роботі камери, комп'ютера, а також мати ідею або сценарій.

Ідеї для відеопривітання

Прекрасним подарунком стане відео з табличками або колаж. Для реалізації такої ідеї вам потрібна участь кількох людей:

  1. Придумайте веселе привітання і напишіть його на табличках.
  2. Роздайте ці картки кожному учаснику зйомки.
  3. Після монтажу у вас вийде ефект поділу екрана максимум на 4 кліпу.
Як зробити відео привітання з днем народження

Чому б вам не спробувати себе в професії журналіста і не зробити відео привітання у формі інтерв'ю? Наприклад, запропонуйте близьким і друзям іменинника відповісти на наступні питання: «як би вони охарактеризували винуватця торжества?», «за що вони його люблять?». Чим оригінальніше і веселіше будуть відповіді, тим краще.

Якщо ви готуєте відео подарунок на день народження або будь-який інший свято, оформіть його у вигляді біографії, тобто покажіть поетапне дорослішання іменинника:

  1. Скористайтеся дитячими фотографіями людини, починаючи від дитячого віку і закінчуючи сьогоднішнім днем. Чим більше фото в слайд-шоу, тим краще.
  2. Розбавить фотографії музика, що відображає кожен період життя іменинника.
  3. Зв'яжіться з однокласниками, вчителями і товаришами по інституту.

Оформіть відео привітання як випуск новин. Розкажіть про такий захід, як весілля, день народження або визнання в любові, як про подію планетарного масштабу!

Вітаючи дитини або особи, у якого є кумир, проявіть свою кмітливість. Вам потрібно буде вирізати якийсь момент з його улюбленого мультика або музичного кліпу, після чого переозвучити цей фрагмент. Таким елементарним способом легко досягти ефекту, коли вашого дорогого людини вітає поп-зірка або мультяшний герой.

Відео привітання з ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ: секрети зйомки. Як привітати з Днем Народження | Prosto.Film

Якщо ви хоч трохи можете потрапляти в ноти і не соромитеся виступати перед камерою, буде забавно переспівати яку-небудь відому всьому світу пісню на абсолютно новий лад.

Відеоролик або слайд-шоу?

Для слайд-шоу вам знадобляться:

  • оброблені фотографії;
  • кілька файлів (картинки або листівки);
  • можливість роботи зі спецефектами;
  • наявність хоча б мінімального таланту конструктора.

 

Що стосується створення фільму, то в цьому випадку ви повинні, як мінімум, вміти користуватися камерою, вибирати потрібні ракурси і освоїти роботу спеціальних програм для створення відео пройшло гладко.

Які програми допоможуть створити оригінальний подарунок?

Якщо ви вирішили спробувати себе в ролі кліпмейкера, вам знадобляться наступні утиліти для створення відеокліпів:

  • Sony Vegas Pro. Дана програма радує користувачів наявністю російськомовного інтерфейсу, простим і зрозумілим набором функцій, незважаючи на те, що відноситься до категорії професійних. Sony Vegas Pro дозволяє редагувати і здійснювати монтаж відео та аудіофайлів.
  • Movie Maker. Програма на безкоштовній основі доступна для скачування і установки на свій ПК (тестовий режим– 30 днів). Також присутній російськомовний інтерфейс.

Для монтажу відео вам на допомогу прийдуть такі безкоштовні програми:

  • VirtualDubMod – дуже легко нарізати відео на шматочки потрібного розміру.
  • Blender3D – дозволяє перетворювати відео в 3D формат.
  • SUPER ©– є найбільш універсальним і зручним медиаконвертером, простим в обігу.

При створенні слайд-шоу вам допоможуть наступні програми:

  • ФотоШОУ – відмінна безкоштовна програма російською мовою. Вона перетворить процес створення творчого подарунка в веселе заняття. Простий і зрозумілий сайт, де можна завантажити програму, містить величезну кількість інструкцій по роботі з нею.
  • Microsoft PowerPoint – найпопулярніша стандартна програма на ПК для створення чудових слайд-шоу.
Топ 5 програм для відео фото (створення кліпу, трейлери, відео)

Створюємо відео-листівку в Movie Maker

Перед тим як навчитися створювати фільми, бажано потренуватися на чомусь простішому. Наприклад, створити відео-листівку з допомогою програми Movie Maker:

  1. Виберіть відповідну вашому святу музику. Для цього просто скачайте вподобану пісню.
  2. Виберіть фотографії або підходящі для торжества картинки.
  3. Відкрийте програму Windows Movie Maker. В деяких ОС вона входить в набір стандартних програм, але її просто завантажити і встановити.
  4. В програмі Movie Maker натисніть "Імпорт мультимедіа" (кнопочка в лівому верхньому кутку у віконці програми) та завантажте ці файли. Зверніть увагу на режим роботи Windows Movie Maker (в лівому куті внизу має бути напис "Шкала часу").
  5. Натисніть на аудіофайл і перетягніть його в розділ "Звук і музика" у нижній частині програми. У розділ "Відео" перетягніть ваші фотографії або картинки в тій послідовності, яка була задумана.
  6. Вам необхідно буде виставити оптимальну для шедевра тривалість кожного кадру. Виберіть кадр (картинку або фото), дочекайтеся появи червоної стрілки і пересуньте її межі вліво або вправо. Такими діями ви можете або зменшити стандартну тривалість кадру (до 5 секунд), або збільшити її.
  7. Зверніться до спецефектів (Меню-Сервіс-Ефекти). Сподобався ефект перетягніть потрібний кадр.
  8. Не забудьте про режим "Розкадрування" (категорія в меню "Переходи"). Вам необхідно перетягнути значок переходу і поставити його між кадрами, щоб відео-листівка виглядала цілісно, а фотографії переключалися плавно.
  9. При бажанні додайте титри в кінці або назва на початку кліпу (категорія в меню "Назви і титри").
  10. Якщо вас все влаштовує, збережіть результат. Для цього запишіть відео у форматі WMV (вгорі вікна вибираємо розділ "Файл" і натискаємо "Опублікувати фільм").

Покроковий майстер-клас по створенню відео привітання за 1 хвилину.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!