Управління пристроями android віддалено

Функція віддаленого управління передбачена для персональних комп'ютерів і мобільних пристроїв – планшетів і смартфонів. В гаджетах зберігається чимало персональної інформації: відомості про користувача, дані банківських карт і облікових записів. Віддалене управління Android з комп'ютера підвищує безпеку використання інформації і допомагає взаємодіяти з пристроєм, навіть якщо воно не знаходиться в зоні доступу.

Що таке віддалений доступ до Android

Для того щоб здійснювати управління смартфоном, проводів вже не вимагається: Android Пристрій можна підключити до ПК за допомогою спеціальних програм. З'являється можливість керувати даними з пристрою – контактами, зображеннями, відео, персональною інформацією. Підключення не впливає на роботу планшета або телефону, час з'єднання займає пару секунд.

Для чого потрібен

Віддалене управління планшетом Андроїд – не просто чергова «розумна» опція, вона дозволяє користувачеві:

  • при проблемі втрати або крадіжки пристрою налаштувати віддалене блокування інформації, сфотографувати викрадача фронтальною камерою;
  • скопіювати зображення, будь-які файли з телефону на комп'ютер або, навпаки, без підключення USB проводу;
  • визначити місце розташування телефону дитини, використовувати камеру, як інструмент стеження.

Переваги і можливості

Віддалене управління Android – це блокування персональних даних при втраті або крадіжці смартфона або планшета: контактів, фотографій, інформації про банківські карти, акаунтів для соцмереж. Управління Андроїдом через комп'ютер допомагає здійснити батьківський контроль телефонів дітей, запускати визначення місцезнаходження, стеження по відеокамері.

Як підключити віддалене управління Андроїдом

Управління комп'ютером дистанційно здійснюється за допомогою декількох додатків з різним функціоналом. Підключення може розрізнятися: через акаунт у Гуглі або QR-код, реєстрацію на сайті виробника, надання даних про девайсах. Для того щоб віддалено керувати смартфоном, отримати доступ до інформації, необхідно встановити додаток і виконати ряд команд в меню налаштування, які синхронізують роботу гаджета і ПК.

Віддалений доступ гугл

Перед тим, як почати віддалене керування Android, треба уточнити версію ОС Android на гаджеті: чи є можливість підтримки цієї опції? Якщо в налаштуваннях такої функції немає, треба скористатися функцією відновлення системи до останньої версії. Після цього знайти пункт «Віддалене управління» (Налаштування, Безпека, Адміністратори пристрою), поставити галочку навпроти.

Віддалений доступ до телефону Андроїд буде працювати тільки при підключенні девайса до мережі інтернет (Wi-Fi або мобільна мережа). У комп'ютері необхідно зайти на сайт, щоб підтвердити пароль облікового запису Google. З'явиться доступ до наступних функцій:

  • визначення місця розташування пристрою;
  • дзвінок, який спрацює, навіть якщо гаджет вимкнений;
  • відключити телефон, блокувати і видаляти дані при крадіжці або втраті.

Сторонні програми і ПО

Гугл випустив власний додаток для дистанційного управління гаджетами на базі Android, але існує ще кілька ефективних програм, випущених сторонніми компаніями:

  • TeamViewer QuickSupport – безкоштовна програма, яка дає можливість управляти планшетом і смартфоном з ПК і навпаки;
  • AirDroid – безкоштовний додаток з функцією трансляції екрану смартфона на монітор ПК, є управління даними, але відсутній прямий запуск додатків;
  • MobileGo – може працювати з даними, додатками, швидке копіювання даних на ПК;
  • Airmore – підключається через QR-код, перегляд даних, фото, управління контактами, написання СМС

З Android пристрою

Є програми Android, які здійснюють зворотний зв'язок, дають можливість працювати на ПК з мобільного пристрою на базі Android:

  • Splashtop2 Remote Desktop – працює при створенні облікового запису в сервісі, управління робочим столом ПК системи Windows через систему дотиків до екрану;
  • TeamViewer – багатофункціональне додаток, що дає доступ до ПК, роботи з його даними і картою пам'яті, блокування, підключення не тільки до власного, але й стороннім ПК;
  • PocketCloud Remote Desktop – зручна навігація, кілька режимів підключення, у безкоштовної версії підключається тільки один ПК.

Підключення через вбудовані сервіси

У системі Android передбачені вбудовані сервіси для управління Android з комп'ютера. Сервіси Google є ефективним засобом для віддаленої роботи з мобільними девайсами. Визначення місцезнаходження гаджета, дзвінок (навіть на вимкнений телефон), блокування даних при крадіжці або втраті, повне перезавантаження системи Android, відключення телефону при необхідності.

Для підключення необхідно:

  1. Зайти в розділ «Програми», потім «Налаштування Google».
  2. Вибрати пункт «Безпека».
  3. Поставити галочку навпроти підпункту «Віддалений пошук пристрою».
  4. Включити геолокацію (в налаштуваннях зайти в розділ «Особисті», включити визначення місцезнаходження).
  5. На комп'ютері зайти на сайт Google.
  6. Ввести пароль від google-аккаунта.

Управління телефоном Android з комп'ютера

Розроблено кілька програм, які призначені для отримання доступу до мобільних пристроїв персонального комп'ютера. Принцип дії установки схожі, але розрізняються за типом підключення і функціоналу. Деякі програми є безкоштовними для приватного використання, в інших певні опції пропонуються тільки в платній версії.

Обліковий запис Google

Обов'язкове умови для підключення до ПК за допомогою віддаленого сервісу Google – наявність облікового запису, адже в процесі вам потрібно буде ввести свій логін і пароль на комп'ютері. Підключення здійснюється через налаштування телефону, займає менше хвилини:

  • налаштування можливості віддаленого доступу;
  • підтвердження облікового запису;
  • робота з телефоном і ПК.

Вбудований додаток знаходить телефон на карті, це працює, навіть коли в пристрій буде вставлена інша сім-карта. Показується місце та час останньої активності телефону. Корисна функція – примусовий дзвінок, навіть якщо смартфон відключений. Блокування даних, повний скидання налаштувань допомагає при втраті або крадіжці телефону. До плюсів можна віднести доступність, простоту підключення. Мінус – усічений функціонал, неможливість віддаленого управління даними Android.

Airdroid

Популярний безкоштовний додаток, яке надає віддалене керування Android за допомогою дистанційного підключення до комп'ютера. Існує два способи установки сервісу AirDroid – через аккаунт Гугл, обліковий запис на сайті Airdroid або QR-код, але тоді ПК і гаджет повинні бути підключені до Wi-Fi мережі. Для користування розширеними можливостями необхідна додаткова настройка (надання рут-прав).

До плюсів можна віднести просту швидку настройку, зручний функціонал, наявність багатьох функцій у безкоштовній версії. Мінуси – повний варіант вимагає встановлювати програму з додатковими налаштуваннями. Деякі функції доступні за гроші. Можливості програми Airdroid (безкоштовно):

  • панель управління, робота з даними, музикою, фото;
  • список повідомлень;
  • пошук телефону за допомогою звукового попередження;
  • переключення телефону в беззвучний режим;
  • використання фронтальної та звичайної камери (платно);
  • передача файлів об'ємом понад 50 мб (платно).

Airmore

Додаток Airmore створено, щоб надати віддалене управління девайсом Android з комп'ютера. Віддалене підключення не вимагає інформації про обліковий запис, з'єднання йде через QR-код.Плюси програми – програма безкоштовна, немає обмеження на розмір файлів, що копіюються, проста установка. До мінусів відноситься відсутність російськомовної версії.

Процес установки нескладний: встановіть через браузер на комп'ютері, потім натисніть кнопку камери при скануванні графічного коду з вікна монітора. Далі завантажити додаток з Google Play і поставити його на телефон. Функціонал додатка:

  • повний доступ до менеджера файлів, контактами і СМС;
  • одночасні оповіщення на ПК і мобільник;
  • управління камерами блокування екрану;
  • визначення місцезнаходження телефону;
  • створення резервних копій, передача файлів будь-якого розміру.

MobileGo

Функціональна програма для синхронізації мобільних пристроїв на платформі Android з комп'ютером. Зручно користуватися при підключенні до ПК за допомогою кабелю або з'єднанні мереж Wi-Fi (знадобиться сканування QR-коду). Потрібно завантажити додаток на обидва пристрої, запустити програму. Для деяких функцій можуть знадобитися рут-права. З допомогою сервісу MobileGo надається:

  • робота з контактами, дзвінки;
  • копіювання файлів на ПК;
  • перегляд і конвертація відеофайлів на моніторі;
  • робота з оперативною пам'яттю телефону;
  • робота з встановленими програмами та з device manager.

TeamViewer QuickSupport

Популярний додаток для віддаленого управління девайсів Android з персонального комп'ютера, безкоштовна для особистого використання. Встановлюється на ПК та пристрій, а потім створюється соціології та пароль для комп'ютера. Додатково треба ввести ідентифікаційний номер смартфона. З'єднання для управління Android-пристроєм захищено. Працює у всіх операційних системах.

Можливості програми TeamViewer QuickSupport:

  • робота з файлами, є опція вибору папки-одержувача;
  • робота з додатками;
  • трансляція екрану смартфона на монітор, передача скріншотів;
  • перегляд відомостей про стан системи;
  • відсутність ліміту на розмір переданих файлів.

Управління комп'ютером з Андроїда

З опцією віддаленого управління ПК зі смартфона з'являється можливість роботи з файлами на комп'ютері, управління програмами та трансляції робочого столу на екран мобільного пристрою та будь-які гаджети, підключені до нього. Як правило, при підключенні потрібно попередньо отримати реєстрацію на сайті виробника програми і ввести отриманий там логін і пароль.

PocketCloud Remote Desktop

Додаток з платною і безкоштовною (використання тільки одного комп'ютера) версією. Відміну від інших програм – вибір способу підключення (через обліковий запис Google, протокол RDP або систему VNC). Воно підійде для новачків і просунутих користувачів, функціонал у нього багатий. Повністю показує робочий стіл на екрані мобільного пристрою, регулюється за допомогою певних жестів і віртуальної клавіатури.

Splashtop 2 Remote Desktop

Для підключення програми необхідно завантажити додаток з офіційного сайту розробника на ПК і смартфон. Далі йде реєстрація, введення даних про пристроях. До плюсів можна віднести швидку установку і настройку, зручну панель інструментів, розширений функціонал. З мінусів – у безкоштовній версії підключається один комп'ютер, після придбання платної під'єднується до п'яти машин, надається хмарне сховище для інформації Splashtop. Вартість платної версії невелика – в районі 160 рублів.

LogMeIn

Нова мобільна версія відомої програми для віддаленого доступу до ПК. Нескладна установка (на обидва носія), безпечне з'єднання, зручний інтерфейс. У безкоштовної версії доступні трансляція на робочий стіл, управління даними, контроль клавіатури і звуку. У платній версії функціонал софта ширше – перегляд відео з ПК, управління друком і передача файлів. Щоб налаштувати підключення потрібна реєстрація на сайті виробника, дані мобільного пристрою.

Відео

Як віддалено керувати Андроїд пристрій з ПК і Android (4 способу)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!