Головоломки для дорослих: логічні загадки з відповідями

Розвивати пам'ять і кмітливість вам допоможуть різні види головоломок для дорослих – завдання на логіку, складні, смішні або хитромудрі питання, різноманітні інтелектуальні математичні ігри.

Ігри та головоломки для дорослих на логіку

Для рішення різноманітних логічних головоломок не вимагається високий рівень освіти, почати їх вирішувати – корисне заняття абсолютно для всіх. Різноманітні загадки з підступом для дорослих тренують нестандартне мислення, що допоможе у повсякденному житті швидше знаходити раціональні рішення в непростих життєвих ситуаціях.

Загадки для дорослих

Такий тип завдань дозволить відразу ж перевірити правильність знайденого вами рішення. Чим хороші ці короткі загадки? Можна тематично, за відповідями, зробити підбірку для певного свята або застілля, щоб розважити гостей. В залежності від складу запрошених, добре підійдуть загадки з підступом, завдання, які рассмешат ваших друзів, або математичні завдання.

З підступом

У завданнях з підступом часто сам питання на перший погляд виглядає нелогічним, наприклад: на якій мові говорять мовчки? Коли ж оголошується відповідь, то перша реакція людини проявляється як незгоду з ним. На перший погляд, питання і підібрана відгадка з'єднані незвично і з подвійним підтекстом. Але трохи подумавши, не можеш не погодитися, що таке зухвале рішення правильне і дуже логічне (відповідь: мовою жестів).

Смішні

Грати в розгадування смішних загадок – одне задоволення. Поки ваші гості будуть висловлювати варіанти відповідей на хитромудрі питання, всю компанію гарантовано будуть стрясати вибухи реготу.

Математичні

У таких загадках треба вгадати задану цифру, або вирахувати результат, покладаючись не так на арифметику, як на кмітливість. Відповідь, який виглядає очевидним і ніби лежить на поверхні, часто є невірним.

Інтелектуальні ігри

Завдання на логіку для дорослих – це багатоходові комбінації для тренування мислення. Щоб правильно їх вирішити, треба продумувати дії на кілька кроків вперед. Такі завдання щодо важкі, часто вони бувають у вигляді оригінальних картинок, де потрібно переставити або домалювати деякі елементи.

Логічні задачі для дорослих

Найчастіше логічні завдання передбачають використання підручних матеріалів: сірників, паперу, олівців і т. п. Вирішення таких завдань многоходовое, вимагає побудови стратегії – наприклад, прорахувати, як скласти сірники або з'єднати точки певним чином.

Найскладніші загадки для дорослих

Потренуйте свій інтелект, вирішивши кілька завдань, запропонованих в цьому відео.

Складні головоломки світу #10

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!