Виділення перед місячними - причини. Колір виділень до менструації, як симптом для діагностики патологій

Стабільність менструації визначає жіноче здоров'я, тому коричневі виділення до місячних насторожують і навіть лякають пацієнтку. Несприятливий Симптом, необхідно своєчасно звернутися до вузькопрофільного фахівця за порадою. Причини різні: фізіологічні і патогенні, необхідно обстеження.

Коричневі виділення за тиждень до місячних

Прихід менструації для більшості представниць слабкої статі репродуктивного віку – це знак відсутності вагітності, хронічних хвороб по-жіночому. До того ж планове поява крові з піхви характеризує нормальну роботу матки, відсутність серйозних патологій. Якщо ж з'являються коричневі виділення перед місячними (наприклад, за тиждень), це тривожний знак, що в жіночому організмі не все гаразд. Причини наступні:

  • загострення запальних процесів;
  • гормональний дисбаланс;
  • ризик викидня при нещодавно народженій вагітності;
  • ерозія шийки матки;
  • гіперплазія ендометрія;
  • поліпи шийки матки;
  • попереднє хірургічне втручання (травми слизової оболонки, аборт).

Якщо перед місячними виділення рожеві

Напередодні планової менструації пацієнтка часто скаржиться на стягують болю у спині, тяжкість молочних залоз, неприємні відчуття в нижній частині живота. Поява рожевих мажуть виділень перед місячними – закономірне явище, тим більше, що незабаром їх обсяг стане більше. Якщо такі зміни починаються за кілька днів до менструації, не варто підозрювати захворювання у власному організмі, це класичні попередники місячних. Аномальне поява крові за 5-7 днів до «червоного дня календаря» наштовхують на думки про патології. Серед них:

  • запалення матки;
  • інфекція статевої системи;
  • результат тривалого вживання КОК.

Кров'янисті виділення за тиждень до місячних

Неважливо, які виділення: бурі або жовтуваті, за тиждень до планового приходу менструації це несприятливий симптом. Якщо дівчина перебуває в стадії планування вагітності, не виключено, що присутня загроза викидня, або вже відбулося відторгнення плідного яйця. Необхідно терміново звернутися до гінеколога, своєчасно визначити захворювання і причину.

Якщо вагітність не планувалася і не настала, жінка повинна відповідально поставитися до власного здоров'я, оскільки мова йде про патології. Частіше це запалення або інфікування статевої системи, але також не варто виключати гормональний дисбаланс, наслідок аборту або іншого хірургічного втручання. Позаматкова спіраль – ще одна причина виникнення виділень перед місячними, тому що провокує дисбаланс фактор теж не варто виключати.

Нормальні перед місячними прозорі виділення

Водянисті виділення перед приходом планової менструації є показником норми, оскільки свідчать про нормальної функціональності залоз внутрішньої секреції. Можуть з'являтися навіть з грудних залоз. Вони виникають за кілька днів до початку місячних, при цьому не наштовхують на тривожні думки про проблеми зі здоров'ям. Основні чинники появи таких провісників менструації наступні:

  1. Якщо прозорі виділення мають тягнучий структуру, то це красномовний ознака другої фази менструального циклу, який не має стривожити пацієнтку гінеколога. Це цілком нормально, залишається дочекатися самого початку кровотечі.
  2. Рясні білі перед місячними – теж норма, оскільки стають наслідком планової перебудови гормонального фону в цей непростий для жінки період. До того ж, таким провісників передує тривалий прийом оральних контрацептивів.
  3. Водянисті виділення можуть свідчити про настання вагітності, але у такому разі на прихід місячних жінка в найближчий рік може навіть не розраховувати. До того ж, вони можуть набувати рожевий відтінок, що теж говорить про «цікавому положенні».

Що означають рясні виділення перед місячними жовтого або білого кольору

Творожистие виділення білого або жовтого кольору з неприємним запахом – це симптом молочниці. За збігом обставин вони можуть з'явитися за кілька днів до приходу менструації. Не варто об'єднувати ці два явища, необхідно звернутися до гінеколога і після виконання мазка на флору приступити до ефективного лікування вагінального кандидозу.

Ще однією причиною таких виділень стають інфекції статевих шляхів, що є симптомом патології. На прихід місячних такий аномальний процес може не вплинути, от тільки жінка відчуває гострий передменструальний синдром, не властивий раніше її організму. Світлі виділення – це теж погано, тим більше, якщо вони характеризуються багатством.

Якісь безбарвні і мажучі виділення вважати нормою

Кров'яні домішки з піхви – це перший симптом приходу місячних. Якщо трохи раніше їх настання з'являються безбарвні виділення помірної інтенсивності – це знак того, що в жіночому організмі протікають закономірні гормональні зміни. Не варто панікувати щодо такого симптому, необхідно запастися щоденними гігієнічними прокладками. З часом жінка звикає до такої особливості власного організму.

Коли білі з піхви стають темними, набувають коричневий відтінок, при цьому доповнюються сильними нападами болю і загальним дискомфортом у всьому тілі, такий стан жінки нормальним назвати не можна. Важливо негайно звернутися до фахівця, своєчасно визначити етіологію патологічного процесу. Після потрібно негайно приступити до інтенсивної терапії, не виключено застосування гормональних препаратів.

Відео: що означає слиз перед місячними

Виділення перед місячними

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!