Як швидко зупинити рясні місячні таблетками і народними засобами

Виділення крові при менструації – це передбачене природою явище організму. Будь-які спроби втрутитися в цей процес, щоб зупинити його достроково, можуть позначитися згубним чином. Якщо ж є явища патогенного характеру, то рекомендації фахівців можуть допустити будь-якого вторгнення. Багато хто не знає, як зупинити місячні, проте є способи, які в цьому допоможуть. Як правило, вони абсолютно нешкідливі, але експериментувати не завжди варто. Деякі сильні засоби при тривалих місячних прописуються за призначенням лікаря після консультації.

Чому довго йдуть місячні

Якщо менструальна кровотеча триває незвично довго, виною тому може бути як щось невинне, на зразок стресу, так і серйозна проблема у вигляді венеричної хвороби. Є й інші причини тривалих місячних, серед яких:

  • міома матки;
  • аномалії в роботі органів малого тазу;
  • гормональний збій у виробництві організмом гормону прогестерону, завдяки якому кровотеча і має зупинятися.

Порушення нормальної роботи яєчників, зайва вага, куріння, зловживання алкоголем, погане харчування, велика кількість кави може призвести до проблем ендокринної та статевої систем, що впливають на перебіг місячних. Нерідко подібне явище спостерігається після пологів, аборту, переривання вагітності, при клімаксі. Довгі місячні виникають після народження дитини? Слід звернутися до лікаря для консультації, оскільки причини можуть мати й інший характер, у тому числі загрожує здоров'ю.

Чи можна зупинити місячні безпечно для організму

Під час місячних відбувається збільшення обсягу слизової оболонки матки, яка готується до того, щоб прийняти зародок. Якщо стінка матки не приймає його, то гормони перестають впливати на формування слизової, відбувається його відторгнення. Кровоносні судини втрачають покриття і починають кровоточити. Якщо відторгнення оболонки не станеться (немає нормальних місячних), вона не вийде назовні – а це небезпечно для здоров'я. Іноді в матці навіть утворюються згустки крові, і тоді лікар прописує ліки, щоб дітородний орган став скорочуватися, исторгая все непотрібне.

Якщо ви задумалися над тим, як призупинити місячні, то майте на увазі – їх відсутність призведе до того, що омертвевшая тканина оболонки стане придатною середовищем для збільшення кількості бактерій. Це часто призводить до запальних процесів і іншим небезпечним для життя моментів. Однак у певних випадках (наприклад, за медичними показаннями), у жінки виникає необхідність зробити так, щоб довгі місячні швидше закінчилися, і вона готова використовувати для цього будь-які засоби.

Потрібно пам'ятати, що часте втручання в менструальний цикл призводить до проблем і розвитку гінекологічних захворювань. Один успішний раз по зупинці місячних здоров'ю істотної шкоди не завдасть. Але самостійність все одно краще не проявляти. У деяких випадках переривання довгих місячних може порадити гінеколог. Якщо виникне нагальна необхідність, лікар розпише курс препаратів і розповість, як зупинити кровотеча з матки.

Способи зупинки кровотечі при місячних

Є способи, які допомагають нормалізувати цикл. Давайте розглянемо, як зупинити довгі місячні:

  1. Прийом оральних контрацептивів впливає на гормональну систему і на сам цикл. Їх вживання призводить до скорочення часу та обсягу вагінальної кровотечі.
  2. Гормональні протизаплідні засоби дозволяють зробити менструальний цикл більш точним. Зовнішня підживлення гормонами в сукупності з тими, які виробляються організмом, призведе до того, що місячні стануть менш рясними і більш короткими.
  3. Фізичні вправи і регулярні інтимні контакти мають сприятливу дію на тривалість та інтенсивність менструацій.
  4. Правильне харчування теж важливо. Якщо ви примушуєте себе до строгій дієті, то виділення можуть бути довше і сильніше.
  5. Є деякі народні засоби, здатні прискорити або затримати настання місячних і зробити їх не такими сильними.
  6. В якості профілактики сильних, тривалих місячних доречно вживання надає сприятливу дію на яєчники вітаміну Е.

Медикаментозні методи

Жінки часто беруть кровоспинні таблетки при місячних, які покликані вплинути на згортання крові, або гормональні препарати, які нормалізують цикл. При бажанні зупинити довгі місячні, краще проконсультуватися з лікарем. Лікарські препарати часто впливають на роботу яєчників, привівши до гормонального збою, ще можливий ризик виникнення тромбозів. Давайте розглянемо, як швидко зупинити місячні, якщо вони довго йдуть.

Оральні контрацептиви

Оральні контрацептиви часто використовують для того, щоб припинити довгі критичні дні. Якщо жінка вже п'є комбінований ОК і він є монофазний, то кращим варіантом буде не припиняти його прийом, а після закінчення одного блістери приступати до іншого. Оральний контрацептив надає охороняє дію крім нормалізації місячних. Якщо препарат є трифазним, то потрібно вибрати з наступної пачки тільки таблетки третьої фази і пам'ятати, що це знизить якість дії контрацептиву. Через кілька днів після закінчення прийому ОК почнуться місячні.

Є й інші показання для прийому оральних контрацептивів без паузи, до таких належить ендометріоз. Самовільне вживання препаратів з метою зупинити або пом'якшити довгі місячні може призвести до кровотечі в матці. Для запобігання цього слід робити тижневі перерви. Потрібно брати до уваги індивідуальні особливості, що вимагають точного підбору препарату для зупинки довгих місячних.

Протизаплідні таблетки

Протизаплідні таблетки допоможуть відстрочити настання місячних, для чого не потрібно робити паузу між упаковками і починати нову відразу ж після закінчення першої. Не зайвим буде враховувати протипоказання та індивідуальні особливості. Протизаплідні таблетки при тривалих місячних повинен виписувати лікар, адже проблеми з печінкою, тромби і діабет можуть стати перешкодою на шляху такого лікування.

Лікарські препарати

Жінки часто беруть кровоспинні препарати при маткових кровотечах, які впливають на згортання крові. Для зупинки довгих місячних в даний час вживаються такі препарати, як «Дюфастон», «Транексам», «Дицинон», «Вікасол». Останній – це штучно синтезований вітамін К, який відповідає за утворення протромбіну і згортання крові. Низький рівень протромбіну часто є причиною рясного менструального кровотечі.

  • Якщо прийняти препарат «Вікасол» в перший день місячних, то процес можна на деякий час зупинити.
  • «Дюфастон» є прогестероновым препаратом, штучним нестероїдних гормоном. Він не змінює згортання крові, що зводить до мінімуму можливу шкоду для організму при зупинці довгих місячних.
  • «Транексам» – одне з найсучасніших засобів. Випускається у вигляді ін'єкцій (робляться кровоспинні уколи при тривалих місячних) і в таблетках. Вживання препарату для зупинки довгих місячних робить кров'янисті виділення з піхви менш сильними.

Жоден препарат не є чарівною паличкою і не може повністю позбавити жінку від рясного і тривалого місячного кровотечі – він лише злегка і тимчасово полегшує положення. Щоб зрозуміти причину довгих місячних, слід пройти обстеження на предмет гормонального дисбалансу та інших параметрів, після якого гінеколог зможе призначити необхідні для лікування препарати, а знеболити жінку легко анальгіном.

Народні засоби

Багато замислювалися над тим, як зупинити маткова кровотеча в домашніх умовах. Поки найбезпечніший спосіб регулювання місячного циклу – це народна медицина. Трави і деякі продукти, подаровані природою, завдяки впливу на кровоносні судини, що впливають на проходження місячних. Збори трав примітні тим, що не викликають алергії. Народні засоби не зможуть повністю зупинити місячні, але можливо відстрочити або відсунути на кілька днів їх початок і зменшити термін. Давайте розглянемо, чим зупинити маткова кровотеча в домашніх умовах.

Петрушка

Дрібно посічену петрушку (не кучерявий, а звичайну) треба залити кип'яченою водою і потримати три години. За сім днів до того, як повинні початися місячні, почніть пити мікстуру три рази в день по половинці гуртки на голодний шлунок. Використовується тільки свіжа пряна трава, сушена буде мати інший вплив, бо не годиться в такому випадку.

Кропива

З давніх часів відвар з кропиви використовується як кровоспинний засіб. Для цього приготування потрібно півлітра окропу і чотири-п'ять ложок сухої кропиви. Заливши її водою, кілька хвилин потримайте на водяній бані, а потім почекайте хвилин 30, поки відвар настоїться. Пити по половинці чашки мікстури три рази в день перед тим, як зберетеся є. Тривалість місячних вдасться скоротити.

Лимон

Відтягнути прихід місячних може допомогти лимон. Цей спосіб придатний лише для тих, хто не має виразкової хвороби шлунка. За кілька днів до приходу місячних почніть вживати лимон. Не забудьте, що захоплюватися і проявляти надмірну старанність не варто, велика кількість цього сонячного фрукта може завдати шкоди травній системі. Лимон дозволить місячним розпочатися на кілька днів пізніше.

Мед

Мед допоможе, якщо ви хочете, щоб місячні прийшли трохи раніше. Приблизно за тиждень до того, як має початися менструація, слід почати їсти бджолину солодкість у великих кількостях, це повинно допомогти. Не варто розбавляти мед чаєм, так він втрачає свої властивості. Легко замінити рідкі сорти сотами, а от інші продукти бджільництва не підійдуть.

Відео

Як відрізнити місячні від кровотечі?

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!