Свічки з ихтиолом в гінекології

Речовина іхтіол вже понад століття застосовується медициною в складі багатьох лікарських препаратів. Отримують його шляхом складних хімічних процесів з горючого сланцю. Спочатку використовувалося для лікування шкірних захворювань. З часом сфера застосування речовини розширилася і стали досить популярні іхтіолові свічки в гінекології, тому що вони володіють рядом позитивних властивостей і не провокують побічні ефекти. Засіб має протизапальну, анестезуючу дію, покращує кровообіг, регенеративні і обмінні процеси.

Для чого застосовують свічки з ихтиолом в гінекології

Спочатку іхтіол випускався як мазь для лікування фурункульозу, геморою і тріщин, опіків шкіри, деяких гінекологічних хвороб. На даний момент широко застосовуються протизапальні свічки в гінекології з цим активною речовиною. Така форма ліки значно спрощує його використання. Призначають препарат при таких захворюваннях:

  • запалення яєчників (аднексит, сальпінгоофорит);
  • запальні процеси в матці (ендометрит, параметрит);
  • захворювання, які локалізуються в піхву (кольпіт, бактеріальний вагіноз);
  • захворювання шийки матки (цервіцит, ерозії).

Більшість жінок, якщо необхідно використовувати протизапальні препарати в гінекології, віддають перевагу натуральним засобам. Вони надають більш м'яке, щадне дію, вкрай рідко викликають ускладнення чи побічні ефекти. Іхтіолові свічки популярні у гінекології як мінеральний, натуральний, природний медикамент, який застосовують для відновлення епітеліальних покривів слизуватих, епідермісу, видалення зайвої рідини з тканин, що сприяє розсмоктуванню запального інфільтрату, мінімізують процеси гниття, бродіння.

Інструкція по застосуванню ихтиоловых свічок

Іхтіолові свічки випускаються у формі ректальних супозиторіїв. Це означає, що використовувати їх вагінально не варто, тому що активнодіючі речовини подразнюють слизову оболонку і можуть викликати неприємні відчуття. Якщо ви їх застосували неправильно, необхідно провести спринцювання без додаткових коштів, добре підмитися. Використовують іхтіолові свічки ректально в гінекології 1-3 рази в день. Бажано перед застосуванням зробити очисну клізму, що підвищить ступінь всмоктування активних речовин.

Протипоказання

Цей препарат не має протипоказань, лише іноді викликає алергічну реакцію при індивідуальній непереносимості активних речовин. Роздратування проходять самостійно одразу ж після припинення застосування препарату. Допомагають або шкодять іхтіолові свічки при вагітності на даний момент не визначено, але перед їх використанням слід проконсультуватися з лікарем для визначення можливого ризику для плода або матері. Використання іхтіолу не варто поєднувати з препаратами або розчинами, що містять солі важких металів, йодисті солі, алкалоїди.

Читайте також:кольпіт в гінекології - що це таке, причини, симптоми і лікування захворювання.

Відгуки про свічках іхтіол

Ольга, 27 роківПросто зобов'язана поділитися своїми враженнями. Іхтіол став для мене справжнім порятунком, тому що довгий час я страждала від запалень придатків. Відразу ж після першого використання іхтіолу стало легше, та й ціна на препарат доступна.
Олена, 32 роківЗвернулася до лікаря з бактеріальним вагінозом, прописав цей медикамент 2 рази за добу. Легше стало вже після першого прийому. До того ж я не люблю різного роду «хімію» і те, що ліки природне, мене порадувало. Хоча чистка кишечника перед використанням не дуже-то надихає.
Лера, 25 роківВ якийсь момент з'явилися неприємні відчуття внизу живота, явно запальний процес. Прочитала про іхтіолові свічки і вирішила спробувати. Больові відчуття пішли вже після першої свічки, а запалення після 4-ї. Запах ліки неприємний, але головне, що допомагає добре.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!