Таблетки від грибка шкіри

Останні кілька років лікарі-дерматологи почали бити на сполох – відзначено різке збільшення кількості хворих мікозом шкіри. Сприяє цьому змінився спосіб і рівень життя, екологія, особливо у великих містах. Щоб позбутися і захистити себе від грибка шкіри, ознайомтеся з методом лікування захворювання таблетками.

Як діють протигрибкові таблетки

При виявленні висипань на шкірі, свербежу, припухлості, плям необхідно звернутися за консультацією до лікаря. Після огляду і проведення досліджень доктор при необхідності призначає лікування з застосуванням мазей, кремів, пігулок або їх комплексу. Виконувати приписи потрібно акуратно, так як саме по собі захворювання шкіри не минає, а продовжує вражати сусідні ділянки. Як «працюють» системні протигрибкові препарати в таблетках?

Завдання антимікотичного ліки – зупинити зростання, розмноження грибка, створити умову для його загибелі. Відбувається це шляхом пригнічуючого впливу на клітинну стінку микопаразита. У чому переваги або недоліки прийому таблеток від грибка шкіри? Фунгіцидний лікарський препарат, який обов'язково потрібно приймати за схемою, зазначеної лікарем або в інструкції, потрапляючи в шлунково-кишковий тракт людини, розчиняється і починає свій вплив на паразитарні мікроорганізми зсередини. При цьому способі охоплюється більш широкий спектр збудників хвороби.

Під дію ліки потрапляють грибок – і той, який вже проявив себе на поверхні шкіри, і «дрімаючий», який може почати свою паразитарну діяльність при ослабленні імунітету, погіршити стан хворого. Основний недолік – при використанні антифунгальных засобів (пігулок для внутрішнього застосування) пік дії препарату станеться трохи пізніше. Ефект настає повільніше, а протигрибковий засіб для шкіри у вигляді гелю, спрею або мазі працює швидше. Більшість ліків перорального використання має побічні ефекти.

Протигрибкові препарати широкого спектру дії в таблетках

Як лікувати грибок, щоб не зіткнутися з рецидивом захворювання? Грамотний медик-фахівець підкаже, за якою схемою приймати певні ліки. Так речовина подіє на конкретну групу грибка, який вразив шкіру. Враховується вік, давність початку захворювання, загальний стан організму, супутні хвороби. У таблиці наведено основний перелік та правила прийому противомикотических засобів, які допоможуть вилікувати грибок:

Назва

Склад

Свідчення

Дозування

Гризеофульвін (Ламорил, Биогризин, Споростатин, Ликуден)

Антибіотик

Мікоз волосистої частини голови (лупа, себорея), шкірних покривів, нігтів.

Приймати з їжею, супроводжуючи таблетку ложкою рослинного масла. Добова доза – з розрахунку 1 таблетка = 10 кг ваги тіла, але не перевищувати 8 штук. Протипоказання: не вживати дітям, які не досягли 2-річного віку, вагітним та годуючим жінкам.

Кетоконазол (Кетозол, Нізорал, Ороназол)

Протипаразитарний і протигрибковий засіб Кетоконазол

Мікози шкіри, внутрішніх органів, волосяного покриву голови, нігтів, слизових.

Приймати 1 таблетку на день разом з їжею. Тривалість лікування – кілька тижнів, залежить від діагнозу і місця ураження грибком.

Міконазол (Микостат, Дактарін, Фунгиназол)

Імідазол

Системні паразитарні мікози шкіри, сечостатевої сфери, волосяного покриву.

Дорослим призначається по 4 таблетки (по 250 мг кожна) у день, дітям – 20 мг на кожен кг ваги тіла.

Флуконазол (Дифлюкан, Флузон, Цискан)

Флуконазол

Як профілактичний засіб від грибка шкіри для хворих Снідом, під час променевого лікування онкозахворювань. Мікози шкіри, слизових оболонок статевих органів.

Прийом дорослим 1раз/день. Доза від 50 до 400 мг залежить від характеру захворювання.

Ністатин (Моронал, Микостатин, Антикандин)

Протигрибковий антибіотик

Захворювання, викликані дріжджовим грибком.

Таблетки по 500 000 ОД дорослі приймають 3-4 рази/день. Для дітей лікарем прописується окрема схема.

Тербінафін (Ламізил, Экзифин, Ламикан, Бинафин)

Тербінафіну гідрохлорид

Захворювання шкіри, волосся, нігтів, спричинені дерматофітами, дріжджоподібними, пліснявими грибами.

Добова норма прийому – 250 мг за один раз або з розбивкою обсягу на два рази.

Дізнайтеся, як приймати флуконазол.

Ціна на таблетки від грибка шкіри

Протигрибкові препарати для шкіри, що випускаються в таблетках і капсулах, можуть мати суттєву розбіг за ціною. Щоб заощадити на вартості, препарати можна замовити і купити в інтернет-магазині. Вибрати варіант краще по каталогу, де ціна буде вигідно відрізнятися від аптечної. Залежить вартість від складу діючої речовини, країни виробника, кількості штук на блістері або в баночці. Наприклад:

  • Ністатин (20 таблеток), Флуконазол (2 таблетки) мають ціну близько 100 рублів;
  • Тербінафін (10 штук) – 200-220 р.;
  • антибіотик Ламорил – понад 2000 р.

Дізнайтеся більше інформації про те, які бувають таблетки від грибка нігтів.

Мають протипоказання антигрибкові препарати

Як будь-які лікарські препарати, таблетки від грибка шкіри мають протипоказання. Лікуючий лікар повинен з обережністю призначати антимикотические кошти, якщо це стосується пацієнтів дитячого віку. При порушенні роботи печінки, жінкам, виношує дитину, при лактації, не рекомендується приймати протигрибкові таблетки. Існує небезпека виникнення алергічної реакції, індивідуальної непереносимості.

Як вибрати таблетки проти грибка

Отримавши рекомендації лікаря щодо лікування грибка шкіри, перш ніж купувати ліки, краще ще раз проаналізувати призначення. Аналогічні препарати, що мають один і той же склад і дозування, але випускаються під різними назвами, можуть відрізнятися за ціною. Щоб вилікувати грибок, варто купити таблетки, що випускаються по 1-2 штуки в упаковці: це норма для впливу на збудника і купірування його розмноження. Схожий препарат доведеться пити протягом декількох днів або тижнів, посилюючи стан печінки. Дізнайтеся, як вибрати протигрибковий засіб у таблетках.

Ознайомтеся з рекомендаціями, що робити, якщо з'являється червона пляма на шкірі.

Відео: ліки від грибка

Флуконазол: дозування, схема лікування, дія, тривалість лікування

Відгуки

Світлана Петрівна, 47 роківКоли у мене на тілі (спині, грудях, руках) з'явилися світлі плями нерівної форми, відразу пішла до дерматолога. З'ясувалося, що це висівкоподібний лишай з-за хронічної хвороби щитовидної залози. Стан не найприємніше, але добре, що почала лікування в початковій стадії. Таблетки Кетоконазол і гель Ламізил зупинили розповзаються плями.
Олексій, 22 рокиПід час служби в армії зрозумів, що з-за несвоєчасної гігієни почався грибок на ногах, і не тільки у мене. Шкіра між пальцями, на стопі часто воспалялась, тріскалася. В медсанчастині обробляли розчином, але повністю вийшло вилікувати через місяць, вдома. Лікар виписала таблетки Микофин, які швидко показали свою дію проти грибка.
Поліна, 30 роківУ моєї дитини 4 років на щічці з'явилася червона пляма, яка постійно свербіло, шелушилось. Лікар встановила, що це інфекція, мікоз гладкої шкіри. Призначила Гризеофульвін, який для них менш небезпечний. Лікування необхідно продовжувати кілька місяців до повного знищення грибка. Варто ліки недорого, близько 200 рублів за 20 таблеток.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!