Як позбутися від папілом в домашніх умовах

Коли на тілі з'являються нарости коричневого кольору, не варто ігнорувати таку проблему зі здоров'ям. Це папіломи, лікуванням яких займається дерматолог. Причинами хвороби вважається ослаблений імунітет, активність вірусу. Такі нарости складно піддаються консервативній терапії, не виключено хірургічне втручання.

Як лікувати папіломи в домашніх умовах

Папіломи – це висячі бородавки, з якими пацієнтам доводиться боротися не один рік. Новоутворення рівносильно виникають на тілі жінки і чоловіки, при цьому захоплюють найнесподіваніші зони, груди і геніталії – не виняток. Щоб вилікувати подібні утворення, першим ділом потрібно проконсультуватися з лікарем, а потім визначити ефективний засіб для домашнього застосування.

Засіб від папілом в аптеці

З'ясовуючи, як вивести папіломи в домашніх умовах, зверніть увагу на ліки, які успішно справлялися з проблемою вже не один рік. Їх не потрібно готувати, необхідно просто отримати призначення, після чого відвідати аптеку. Ефективними по відношенню до загостреним наростам і не тільки є наступні медичні препарати:

  • Веррукацид – масло для постраждалої шкіри з мумифицирующим дією;
  • екстракт чистотілу для припікання новоутворень;
  • Солкодерм – розчин для засихання і отпадания наростів;
  • Суперчистотел для швидкого отпадания папілом з поверхні шкіри;
  • Липяс – спеціальний олівець, прижигающий бородавки, який представляє сухий нітрат срібла.

Мазь від папілом

Якщо вам потрібен позитивний результат від лікування, перш ніж видалити папіломи в домашніх умовах, розберіться, як правильно змащувати уражені місця, які медичні препарати для зовнішнього використання задіяти при комбінованій схемі лікування. Одних таблеток недостатньо. Щоб позбутися від папілом, лікарі призначають і місцеві ліки. Особливою ефективністю володіють наступні засоби:

  • Оксолінова, Саліцилова мазь. Прискорюють процеси регенерації уражених тканин.
  • Криофарма – прогресивний медикамент для заморожування бородавок.
  • Віферон мазь для видалення зовнішніх папілом, прискорення процесу відновлення уражених структур.

Прийом противірусних препаратів

Розбираючись, як позбутися від папілом в домашніх умовах, важливо не забувати, що це лише зовнішні прояви недуги. Є і внутрішні аномалії, наприклад, підвищена активність ВПЛ. Пропивши курс противірусних препаратів, ви зможете зміцнити ослаблений імунітет, привести патогенний вірус в так звану «сплячу» форму. Позитивна динаміка захворювання спостерігається при виборі таких противірусних препаратів:

  • Панавир, який стимулює вироблення інтерферону;
  • Индинол для стимуляції ослабленого імунітету;
  • Изоринозин для придушення активності патогенного вірусу.

Як позбутися від папілом народними засобами

Щоб самостійно прибрати бородавки на шиї та інших частинах тіла, потрібно згадати перевірені бабусині рецепти. Замовляння навряд чи допоможуть, зате існують реальні рецепти, які допомогли позбутися від папілом вже не одному поколінню. У складі обраного засобу вітаються такі компоненти, як чистотіл, каланхое, полин, кульбаба, листя каштана, часник. Також позитивною динамікою має йод, рицинова олія, оцет, господарче мило, перекис водню, лимонний сік і яблучний сік кислих сортів.

Видалення папілом в домашніх умовах

Оперативні дії пацієнта змусять бородавки швидко зникнути. Очистити організм від ВПЛ набагато складніше. Хвороботворний вірус може тривалий час перебувати в організмі людини переважно у безсимптомній формі. Лікар підкаже не тільки, як прибрати папіломи в домашніх умовах, але і перевести ВПЛ в «сплячу» форму. Поверхневе самолікування може тільки нашкодити здоров'ю, ускладнити клінічну картину, спровокувати часті рецидиви.

Чистотіл від папілом

  1. Швидко позбутися від папілом можна, якщо гарненько потерти дрібні новоутворення на тілі концентрованим соком чистотілу і не змивати. Цей натуральний антисептик володіє миттєвим дією. Процедуру проводите протягом дня кілька разів, поки, випинає над поверхнею шкіри, наріст не засохне і не відпаде.
  2. Для приготування мазі від бородавок рекомендується 5 ч. л. порошку чистотілу змішати з 1 ч. л. ланоліну і додати стільки ж вазеліну. Масу перемішати, змащувати хворе місце кілька разів за добу до повного зникнення симптоматики. Якщо ви не знаєте, як позбутися від папілом в домашніх умовах, використовуйте це дієвий засіб.

Як вилікувати папілому в домашніх умовах часником

Цибуля і часник – це натуральні антисептики, здатні спочатку висушити, а потім остаточно видалити наріст на шкірі. Рецептів з даними інгредієнтами безліч, але попередньо потрібно з'ясувати, немає чи у пацієнта алергічна реакція на зазначені натуральні речовини. Найпростіший варіант лікування:

  1. Видавіть часник, а отриманої кашкою в концентрованому вигляді змастіть осередок патології.
  2. Процедуру проводите необмежену кількість разів, щоб вже через тиждень позбутися псують зовнішність наростів.

Господарське мило

Якщо ви шукаєте можливість, як позбутися від папілом на шиї в домашніх умовах, скористайтеся перевіреним народним засобом:

  1. Господарське мило сухим натріть на дрібну тертку, після чого товстим шаром накладіть стружку на вогнище патології.
  2. Виконуйте процедуру на ніч, поки папілома не зникне.
  3. Можна розбавити мило кремом до отримання в'язкої консистенції і виконати ті ж дії.
  4. Засіб гіпоалергенні, допомагає швидко позбутися від папілом і підходить для лікування інтимних місць.

Дізнайтеся, що робити, якщо з'являється папілома на інтимному місці у чоловіків або жінок.

Як позбутися від вірусу папіломи людини

Багато пацієнтів вважають, що позбавлення від ВПЛ – питання часу, але це не так. Вірус неможливо знищити, його можна перевести в «сплячу» форму, скоротити число рецидивів, подовжити період ремісії. Для цього необхідно приймати імуностимулятори, курсами вживати натуральні вітаміни і дотримуватися активного способу життя, гартуватися. В іншому випадку такі бородавки будуть з'являтися частіше звичайного, а позбавитися від них буде нереально.

Відео: чим припекти папілому в домашніх умовах

ВИДАЛЕННЯ ПАПІЛОМ, БОРОДАВОК, КОНДИЛОМ в домашніх умовах народними засобами

Відгуки

Марина, 31 рік

У мене була ціла стрічка на шиї з наростів, схожі на бородавки. Довго шукала ефективний спосіб, як швидко позбутися від папілом в домашніх умовах, а допомогла звичайна перекис водню. Я змащувала нею нарости по кілька разів в день. Через 5 діб відпала перша бородавка, решта – у наступні дні. По мені, краще так лікувати, але не відрізати.

Віталій, 27 років

Я вивів наріст на пальці звичайним чистотілом. Купив його вже приготованим у формі масла, використовував згідно інструкції. Натирав бородавку вдень по кілька разів, не змиваючи потім водою. Освіта відпало через 5 днів, рубця на шкірі не залишилося. Інші нарости вилікував аналогічним способом без лікарів і операцій.

Євгенія, 41 рік

Я не знала, як швидко позбутися від папілом в домашніх умовах, поки не підказали засіб з лимоном. Так само вилікувалася після мене подруга, і я всім рекомендую цей метод. Шкіра не травмується, а наріст непомітно відпадає. Головне – переконатися, що алергічна реакція на лимонний сік відсутня.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!