Масло чистотілу від грибка нігтів

Дане захворювання зустрічається часто, від нього не захищений ні одна людина. Легко передається побутовим шляхом: через взуття, стать, одяг. Спори проникають на нігтьову пластину пальця і паразитують на ньому, вбиваючи тканина. Люди часто використовують лікування грибка народними засобами, яке добре поєднується з медикаментозною терапією.

Чи можна лікувати грибок нігтів чистотілом

Рослина легко знайти в лісі, парку, відомо, що воно отруйне, але при правильному дозуванні надає позитивний ефект. У народній медицині масло чистотілу від грибка нігтів використовується давно. Це один з найбільш ефективних методів боротьби з хворобою, за який практично не доводиться платити. Є варіант купити в інтернет-магазині або аптеці готовий сік чистотілу або приготувати самостійно. Вилікувати грибок швидко вийде, якщо разом з подібними засобами проводити терапію за допомогою лікарських препаратів.

Як діє чистотіл від грибка нігтів на ногах і руках

Знайти це рослина з жовтими квіточками не складно навіть в міській межі: трава невибаглива, росте всюди, де є земля. У цьому випадку лікування грибка нігтів народними засобами ґрунтується на унікальному складі чистотілу. У нього входять:

  • різні смоли;
  • вітаміни С і А;
  • ефірні масла;
  • кислоти;
  • гіркоти і т. д.

Всі ці елементи допомагають вилікувати ураження нігтьової пластини грибком. Ще одна важлива особливість – наявність протопина, хилиритрина, гомохелидонина в складі соку рослини, які допоможуть зняти набряк, запалення, біль у місці ураження. Засіб чинить сильний пригнічуючий засіб на спори грибка, вбиваючи інфекцію і не даючи поширюватися далі. Застосування різних варіантів розчинів з цією рослиною – найпростіший спосіб позбутися від захворювання.

Як застосовувати рідкий чистотіл від грибка нігтів у вигляді олії

Лікування чистотілом передбачає щоденну обробку уражених нігтів на руках або ногах. Якщо ви не готуєте засіб самостійно, можна замовити готову олію, вартість невелика. Як правило, разом з препаратом іде інструкція, в якій вказаний спосіб застосування, але перед цим нігтьові пластини необхідно підготувати:

  • добре розпарте ноги в теплій воді;
  • видаліть вражений шар пемзою або спеціальною терочкой;
  • ретельно змастіть поверхню чистотілом (робити це потрібно 2 рази за добу).

Ще один недорогий спосіб вилікувати грибок нігтів – спеціальні ванночки. Для цієї процедури можна застосовувати масло чистотілу. Приготування і застосування наступний:

  1. Приготуйте 5 склянок гарячої води.
  2. Залийте туди ж 4 столових ложки чистотілу.
  3. Прокип'ятіть будь-якої ємності цей розчин протягом 7 хвилин.
  4. Охолодіть рідину до прийнятної температури тіла.
  5. Помістіть кінцівки у розчин на 30 хвилин.
  6. Повторюйте процедуру щодня. Закінчити курс слід, коли ніготь стане здоровим.

Часто можна зустріти спосіб лікування за допомогою чистотілу і соди. Дія цих двох елементів надасть можливість отримати максимальний ефект від лікування. До того ж ціна на обидва інгредієнта досить низька. Спосіб застосування з содою наступний:

  1. Для приготування пом'якшувального розчину вам потрібна ємність з 3 літрами води.
  2. Розведіть в рідині столову ложку соди.
  3. Помістіть в цей розчин ноги (або руки) з ураженими нігтями. Це зробить пластини більш м'якими.
  4. Змастіть маслом чистотілу нігтьові пластини і шкіру поруч.
  5. Процедуру проводите щодня, до повного одужання.

Для лікування захворювання рекомендується застосовувати засіб разом з перекисом водню. Згідно з відгуками людей, таке з'єднання діє не гірше, ніж варіант з содою. Купити перекис і масло можна в аптеці за низькою ціною. Спосіб застосування:

  1. Добре распарьте нігті в гарячій воді.
  2. Обробіть перекисом водню.
  3. Нанесіть на уражені нігтьові пластини чистотіл.
  4. Проводите цю процедуру щодня.

Не дуже простий метод лікування грибка, але ефективний передбачає застосування настою разом з йодом. Це два ефективних речовини, які вбивають інфекцію. Спосіб застосування такий:

  1. Вранці распарьте нігті, видалите відмерлу частина нігтьової пластини. Ретельно обробіть ті місця, де знаходяться вогнища зараження.
  2. Нанесіть чистотіл на ватний диск, покладіть на ніготь і обмотайте харчовою плівкою, забинтуйте.
  3. Носити ці компреси слід протягом усього дня.
  4. Перед сном зніміть диски і ретельно намажте нігті йодом.

Ціна на масло чистотілу від грибка нігтів

Щоб застосовувати народні рецепти від грибка нігтів на ногах, вам знадобиться придбати масло чистотілу. Його легко знайти в аптеках вашого міста, медичних інтернет-майданчиках, місцях продажу косметичних засобів. Ціна на препарат низька, може відрізнятися за форми випуску: крем, наприклад, буде коштувати дорожче. Орієнтовна вартість:

  • флакон 110 мл – від 190 рублів;
  • баночка 25 мл – від 90 рублів;
  • ємність 50 мл – від 140 рублів.

Як приготувати масло від грибка нігтів самостійно

Якщо вас не влаштовує ціна масла чистотілу від грибка нігтів, ви можете приготувати самостійно. Ви отримаєте засіб, який володіє тими ж властивостями, що і аптечний варіант. Для виготовлення існує два способи:

Варіант перший

  1. Спочатку слід зібрати сировину для приготування засобу. Робити це слід в період цвітіння. Вам потрібні ті рослини, які знаходяться далеко від дороги і під тінню.
  2. Заготовки робляться тільки з верхньої частини. Зрізайте разом із суцвіттями.
  3. Покладіть заготовку в провітрюване місце, щоб висушити рослина. Прямі сонячні промені не повинні потрапляти.
  4. Висушені листя потрібно помістити в ємність, залити олією (рослинним). На 1 частину сировини необхідна 1 частина олії (попередньо рідину потрібно прогріти на водяній бані), дотримання пропорцій – дуже важливий момент.
  5. Далі ємність щільно закривається і поміщають в прохолодне, темне місце.
  6. Через 7 діб препарат буде готовий. Засіб потрібно віджати, розбавити рослинним маслом в рівній кількості.
  7. Зберігати необхідно в холоді.

Варіант другий

  1. Заготівля сировини проводиться тим же способом, який був описаний вище.
  2. Суцвіття, сухе листя помістіть в скляну ємність, залийте олією. У цьому варіанті краще підходить оливкова або мигдальне.
  3. Засіб має настоюватися не менше місяця, банку слід періодично струшувати.
  4. Готовий засіб потрібно процідити, віджати.

Відгуки про результати лікування

Валерія, 29 роківВипробувала величезна кількість мазей проти грибка, але жодне не дало реального результату. Вирішила перейти на народні методи терапії в зв'язці з таблетками. Грибок був тільки на одному пальці, регулярно його змащувала маслом чистотілу і йодом, распаривала і состригала. Раз в тиждень пила Флуканазол. Зараз вже росте здоровий ніготь, але таблетки для профілактики продовжую пити раз в 2 тижні.
Віктор, 32 рокиГрибок був на мізинці, ніколи не турбував, але заради естетичної краси вирішив позбутися від інфекції. Більше години распариваю у ванночці з содою, «счесываю» мертвий шар нігтьової пластини, змащую чистотілом. Перед сном повторно наношу засіб. Помітив, що почав рости біля кореня здоровий ніготь, але продовжую лікування, щоб не допустити поширення грибка.
Марина, 25 роківНе знаю, де підхопила інфекцію, але вилікувати не можу вже 3 роки. Розрекламований мазі і креми не допомагають зовсім, а вартість пристойна. Пробувала змащувати йодом, робити компреси – результат той же. Зараз вирішила спробувати чистотіл разом з содою, але поки що результат слабо помітний. Зчищати верхній шар легко, але здоровий ніготь все одно не росте.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!