Скільки діє аналіз на ентеробіоз

Одне з найбільш частих зараження глистами (гельмінтами) – ентеробіоз. Це захворювання передається виключно від людини, тварини не є носіями. Гострики проникають в організм оральним шляхом (через ротову порожнину). Найчастіше така недуга діагностується у дитини, яка відвідує ясла, дитячий сад, басейн.

Для чого потрібна довідка на ентеробіоз і яйцеглист

Перед тим як з'ясувати, скільки діє аналіз на ентеробіоз, варто ознайомитися з основними причинами здачі матеріалу. Головні передумови для отримання довідки про стан здоров'я:

  • планова хірургічна операція або лікувальні заходи при стаціонарі;
  • заклад медкарти для маленької дитини;
  • при оформленні дорослого на роботу, а дітей - перед поїздкою в літній табір, при вступі в садок, школу, записи в басейн;
  • підозра виникнення захворювання.

Скільки годен аналіз на ентеробіоз

Є дві способу проведення аналізів для виявлення гельмінтів (яйцеглистов): дослідження калу і зішкріб зі складок анального отвору. Варто заздалегідь з'ясувати, коли може закінчитися термін, скільки діє аналіз на ентеробіоз. Адже можна просто не встигнути забрати результати з медичної лабораторії. Далі представлено короткий опис способів забору матеріалу при діагностуванні глистів у людини.

Скільки дійсний аналіз калу на ентеробіоз

Часто при оформленні дитини в санаторне установа, басейн, ясла потрібні результати аналізів калу (копрограма) та висновок лікаря. Ця процедура необхідна для виявлення яєць гострики або аскариди (аскаридоз), цисти лямблій та інших видів гельмінтів. Потрібно відразу поцікавитися у лікаря, скільки довідка дійсна в дитячий сад або школу, щоб обстеження пройшло не дарма. Термін придатності такого документа суворо обмежений.

До відвідування лабораторії потрібно зібрати ранковий кал. Якщо немає такої можливості, то зібраний матеріал дозволяється зберігати у двері холодильника не більше однієї доби. При недотриманні умов результат буде недійсним. Кал збирається в спеціальну пластмасову ємність або скляну банку з кришкою. Скільки дійсний аналіз на ентеробіоз для саду? Термін дії довідки – 10 діб.

Скільки дійсний зішкріб на ентеробіоз у дітей і дорослих

Така методика, як періанальний зішкріб застосовується тільки для діагностики конкретного захворювання. Здача аналізів проводиться вранці, до проведення гігієнічних процедур. Мазок на ентеробіоз здійснюється за допомогою липкої стрічки або ватною зволоженою палички. Ці маніпуляції не викликають хворобливих відчуттів. Забір матеріалу можна зробити самостійно, вдома.

Термін здачі зіскрібка не повинен перевищувати 2 години, в іншому разі результати дослідження можуть виявитися помилковими. Результат можна отримати вже через день після здачі матеріалу. Для точних показників рекомендується виконати вищеописані дії кілька разів з чотириденним перервою. Довідка на ентеробіоз для басейну, садка, ясел дійсна 10 днів.

Відео: як здавати аналіз на гельмінтози

Якщо з'явилися підозри, що в організмі оселилися паразити, то краще відразу дізнатися всі нюанси такої важливої процедури. Нижче представлено кілька відеороликів з дуже корисною інформацією. Після перегляду відео можна дізнатися, як грамотно зібрати матеріал для обстеження, які дії і вимоги треба виконати.

Як взяти у дитини аналіз на глистів? - За живе! / За живе! - Поради

Домашня діагностика. Скотч-тест на наявність глистів

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!