Симптоми хламідіозу у чоловіків

Хламідійна інфекція – одне із захворювань, що передаються статевим шляхом. Її збудник частіше виявляється у молодого покоління. Є кілька особливостей, якими володіє хламідіоз: симптоми у чоловіків можуть проявитися не відразу або зовсім відсутніми, а причиною є мікроорганізми, не схожі ні на бактерії, ні на віруси. Перший факт ускладнює діагностику інфекції, а останній – її лікування. Нижчеописані сигнали її появи допоможуть вчасно виявити у себе небезпечні мікроорганізми.

Як у чоловіків виявляється хламідіоз

Медики відзначають, що на першій стадії хвороба легко прийняти за уповільнений уретрит, адже вони практично не мають відмінностей один від одного. Цей факт заважає розмежування недуг. Крім того, є схожість з циститом і простатит. Лікарі радять у такому разі здати аналіз на хламідії, щоб виявити небезпечного збудника. З плином часу ознаки хламідіозу у чоловіків проявляються вже більш виражено, що дозволяє точно визначити інфекцію.

Перші ознаки

Як передається хламідіоз? Основний шлях зараження – статевий контакт, але відзначаються й інші способи: контактно-побутовий, поразка дитини внутрішньоутробно або під час пологів. Ось перші ознаки захворювання:

  1. Відчуття дискомфорту при сечовипусканні. Сеча набуває мутний відтінок з гнійними прожилками.
  2. Слабовираженная болючість в процесі сечовипускання.
  3. Виділення незначні і мають прозору склоподібну структуру. Їх ще називають «ранкова крапля». Можуть супроводжуватися неприємним запахом.
  4. Свербіж і печіння після сечовипускання.
  5. Слабкість, загальне нездужання, незначне підвищення температури.
  6. Біль в паховій області, набрякання яєчок.
  7. У важких випадках поява крові в сечі.

Симптоми хронічного хламідіозу

Ось чим небезпечний хронічний урогенітальний хламідіоз: численні симптоми у чоловіків здатні довгий час не давати про себе знати. Людина стає носієм і піддає загрозі заразитися своїх близьких. При підтвердженні діагнозу призначається лікування, яке іноді затягується на кілька місяців, адже хронічні симптоми у чоловіків при хламідіозі вимагають тривалої терапії. При її відсутності можливі ускладнення аж до розвитку безпліддя.

Протікає без симптомів, але іноді видає себе наступними проявами:

  • різь в процесі спорожнення сечового міхура;
  • виділення з уретри крапельки білої рідини;
  • дискомфорт в паховій області;
  • біль внизу живота.

Через скільки проявляється

Особливо підступний термінами появи хламідіоз: перші симптоми у чоловіків виявляють себе тільки через 3-5 тижнів. Інкубаційний період триває від 5 до 30 днів, але часто змінюється в залежності від імунітету конкретної людини. На тривалість і тривалість часу інкубації впливають можливі супутні захворювання, які частіше лише ускладнюють перебіг хвороби.

Свідченням зараження є поява вищеперелічених відчуттів на короткий час, коли мікроб проникає в тіло. Потім вони вщухають, а збудник продовжує атакувати організм, поширюючись по організму, наприклад, вражаючи зорові органи. Симптоми хламідіозу очей у вигляді почервоніння, чутливості до світла і дискомфорту можуть з'явитися вже на 1-2 тижні після зараження мікроорганізмами.

Читайте також, що таке хламідіоз у жінок - симптоми, лікування і особливості захворювання.

Відео

Здоров'я кожної людини знаходиться в його руках. Потрібно вчасно звертатися до лікаря і отримувати правильне лікування. Тільки деякі недуги дуже підступні і не проявляють себе довгий час. Щоб уникнути ускладнень і на самій ранній стадії розпізнати недугу, подивіться корисне відео з поясненням сигналів, що свідчать про появу хламідії в організмі.

Чоловічий хламідіоз

Ознайомтеся також з тим, як виявляєтьсяхламідіоз у жінок - симптоми, лікування та профілактика захворювання.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!