Як підняти імунітет в домашніх умовах дорослому

Захисний механізм людини від вірусів, інфекції, грибків та інших ворожих агентів – імунітет. У певні сезони імунна система слабшає, з'являється ризик захворіти. В такий час слід знати, чим підвищити імунітет дорослому. Необов'язково купувати медикаменти, усі важливі елементи можна отримати разом з їжею.

Як підняти імунітет дорослому в домашніх умовах

Імунна система захистить здоров'я, якщо ви будете самі про нього піклуватися. Стреси, занадто жорсткі дієти, неправильне харчування, часті прийоми ліків призводять до того, що організм втрачає сили, не здатний забезпечувати гідний опір хвороби. Треба знати, як підвищити імунітет у дорослого, щоб не допустити розвитку захворювання. Можна виділити кілька напрямків, які слід використовувати:

  1. Дотримання правильного способу життя. Фізичні навантаження або активний відпочинок зміцнюють імунітет. Загартовування теж відіграє значну роль у цьому питанні. Відмова від алкоголю, куріння підуть тільки на користь імунітету.
  2. Прийом вітамінів в міжсезоння. Як правило, людина отримує необхідні речовини з продуктів харчування, але восени, взимку та ранньою весною складно знайти свіжі овочі, фрукти. З цієї причини треба у профілактичних цілях пити комплекси вітамінів, які допоможуть відновити відсутні організму елементи.
  3. Народні засоби. Альтернативний варіант медикаментів. Існують рецепти настоянок, відварів, які допоможуть підсилити, підняти імунітет в домашніх умовах дорослому.

Як підняти імунітет дорослій людині

Проблеми зі здоров'ям завжди з'являються раптово і стає питання, як підняти імунітет в домашніх умовах терміново? Почати слід з продуктів харчування, які багаті корисними елементами, які зміцнюють імунну систему. Обов'язково включіть в раціон для підняття імунітету наступне:

  • білкову їжу: овочі, нежирне м'ясо, яйця;
  • фрукти: хурму, цитрусові, персики, яблука, абрикоси;
  • морепродукти: креветки, морську капусту, рибу, крабів, мідій;
  • злаки: гречку, ячну, вівсяну каші, хліб грубого помелу, пшоно;
  • коренеплоди, овочі: морква, помідори, буряки;
  • кисломолочну продукцію: ряжанку, сметану, йогурти, кефір;
  • хрін, ягоди, часник, цибулю, горіхи, ріпу.

Зміцнення імунітету у дорослих лимоном і медом

Коли з'являються перші ознаки застуди і постає питання, як підняти імунітет дорослому в домашніх умовах, на думку спадають два головних продукту – лимон і мед. Це одночасно корисні і смачні інгредієнти, їх лікувальний ефект доведений і не ставиться під сумнів. Їх можна використовувати, щоб боротися з тільки що почалася респіраторною інфекцією або при бажанні підняти імунітет. Рецепт приготування наступний:

  1. Вам потрібно 500 мл рідкого меду, 1 кг лимонів.
  2. Обдайте цитрусові окропом, прокрутіть через м'ясорубку або наріжте дрібними кубиками.
  3. Обов'язково дістаньте кісточки, щоб напій не гірчив.
  4. Залийте отриману масу медом, перемішайте, вилийте в скляну банку.
  5. Залиште суміш в холодильнику на 4 дні, щоб інгредієнти добре змішалися, перетворилися на густу, однорідну масу.
  6. Ефективний стимулятор імунітету готовий. Приймати по столовій ложці тричі за день.

Підвищення імунітету у дорослих відваром шипшини

Ще один ефективний варіант, як підвищити імунітет дорослій людині – відвар із шипшини. Даний продукт володіє величезною кількістю вітаміну С, виграє за цим показником навіть у лимона. Крім цього елемента присутні речовини з групи Е, В, А, які надають позитивний вплив на продукування інтерферону, імунних клітин. Коли будете заварювати засіб, обов'язково контролюйте температуру рідини, інакше всі корисні властивості втрачаються. Рецепт приготування кошти для підняття імунітету наступний:

  1. Два склянки чистої води нагрійте до 80 градусів.
  2. Сухі ягоди шипшини вимийте, потовчіть.
  3. Наберіть дві столові ложки додайте в нагріту воду, розмішайте.
  4. Накрийте чим-небудь ємність, поставте на водяну баню.
  5. Відвар тушкуйте 15 хвилин.
  6. Дайте рідини охолонути, не знімайте кришку.
  7. Фільтрувати розчин. Приймайте по 3 чашки за добу. Якщо напій вийде занадто кислим, можна підсолодити медом.

Як підняти імунітет в домашніх умовах за допомогою прополісу

Це речовина бджоли використовують для захисту від паразитів і хвороб, людина ж застосовує в якості способу, як підняти імунітет в домашніх умовах дорослому. Рекомендується приймати засіб для зміцнення захисної системи в осінній та зимовий період. Кілька рецептів з цим інгредієнтом:

  1. Додайте половину ч. л. тертого прополісу в склянку гарячого молока. Дочекайтеся, поки все розчиниться, пийте перед сном невеликими ковтками.
  2. Можна використовувати екстракт прополісу в рідкому вигляді, на стакан молока вам потрібно додати 20 крапель. Перемішайте напій і приймайте перед сном.
  3. Настоянка. Для цього потрібно взяти чисті, свіжі шматочки прополісу, охолодити, крупно натерти на тертці. Налийте в тару 70%-й винний спирт, помістіть сюди ж стружку. Щільно закрийте, настоюйте 10 діб. Додайте в чай по кілька крапель настоянки прополісу або розбавляйте в молоці. Вживати для профілактики щодня під час ризику зараження грипом.

Як поліпшити імунітет у дорослого ромашковим чаєм

Відомо, що багато трави володіють цілющими властивостями, тому часто вони використовуються для зміцнення імунітету. Ромашка містить багато ефірного масла, яке має протизапальну, ранозагоювальну, знеболюючу впливом. Її можна використовувати для зміцнення імунної системи в якості рослинної добавки до чаю. Готується засіб наступним чином:

  1. Залийте одну столову ложку квіток ромашки 250 мл окропу.
  2. Дайте настоятися 20 хвилин.
  3. Процідіть настій.
  4. Пийте чай протягом дня, додаючи по 1 ложці настою на чашку.

Підняття імунітету у дорослих з допомогою імбиру

Цей продукт володіє величезним списком корисних властивостей. Фахівці стверджують, що сік кореня імбиру допомагає не тільки посилити імунний захист організму, але і знижує кількість холестерину в крові, тонізує шкіру, прискорює зниження ваги тіла, підвищує потенцію чоловіків. До складу кореня входять різні види мінералів, вітамінів, ефірних масел. Спосіб приготування кошти описаний нижче.

Інгредієнти:

  • мед;
  • імбир – шматочок 8 см;
  • апельсин – 3 шт.;
  • лимон;
  • чиста вода – 0,5 л.

Приготування:

  1. Подрібніть корінь, апельсин і лимон порізати часточками.
  2. Додайте всі інгредієнти в блендер, залийте воду. Рідина допоможе соку засвоїтися в організмі людини.
  3. Додайте мед і добре збовтайте суміш.
  4. Пийте 3 рази за день засіб невеликими ковтками.

Як підвищити імунітет в домашніх умовах за допомогою часнику

Кожен, хто думав, як можна підняти імунітет в домашніх умовах дорослому, згадував про часник. Деякі люди уникають цього продукту з-за різкого запаху, а даремно. Головне речовина, яка міститься в часнику і допомагає зміцнити імунітет – аліцин. Це природний антибіотик, що допомагає знищувати віруси, бактерії, зміцнює імунні властивості організму. В зимовий період рекомендується вживати наступне засіб для профілактики захворювань:

  1. Візьміть половину лимона з шкіркою, голівку часнику.
  2. Подрібніть інгредієнти, залийте 0,5 л холодної води.
  3. Настоюватися засіб має 5 днів.
  4. Процідіть і пийте настоянку за 30 хв до їжі по столовій ложці.

Дізнайтеся більше способів,як підвищити імунітет дорослій людині.

Відео: як зміцнити імунітет дорослому в домашніх умовах

Як допомогти імунітету? Рецепти в домашніх умовах.

Відгуки

Володимир, 38 роківКоли мова заходить про те, як підняти імунітет в домашніх умовах дорослому, я відразу ж згадую про настоянку з кореня імбиру. Це корисна рослина володіє великою кількістю корисних властивостей. Я починаю пити засіб відразу ж після настання перших холодів восени і ранньою весною. Вже більше 10 років не хворію в цей період.
Валерія, 27 роківКожну зиму починається епідемія грипу. Щоб підняти імунітет, я використовую ефективний засіб під назвою прополіс. Дуже смачно виходить, якщо змішати його з молоком. Люблю, коли напій виходить не тільки корисним, але і смачним. Іноді до цього засобу додатково приймаю аскорбінову кислоту, щоб отримати більше вітаміну С.
Анастасія, 25 роківВсю зиму рятую свій імунітет ромашковим чаєм. Це смачний і корисний напій, який я готова пити кожен день. Один час пробувала настоянку на часник та лимон, але мій організм відмовляється приймати цей варіант. Часто до чаю додаю шматочок лимона або чайну ложку меду. Важливо, щоб напій трохи охолов, окріп «вбиває» всі вітаміни.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!