Редька з медом від кашлю

За вікном ожеледиця, вітер або зимові холоди. Як часто така погода призводить до переохолодження. І ось вже застуда, нежить і кашель. Лікарі виписують ліки, але вони нерідко мають протипоказання. Тут саме час згадати про народні методи. Редька з медом від кашлю — рецепт, перевірений не одним поколінням. Після застосування знижується тривалість нападів, покращує відхаркування мокротиння, сухий кашель пом'якшується.

Корисні властивості редьки

Цей маленький коренеплід містить натуральні ефірні олії, які володіють антибактеріальними властивостями. У ньому багато вітаміну С, підвищує імунітет, мікроелементи та амінокислоти, солі сірки, створюють відхаркувальний ефект. Все це допускає використовувати редьку, як народний засіб від застуди. Головне — це натуральність і доступність продукту, його реально купити в магазині або виростити на городі.

Для дітей бажано застосовувати редьку з медом від кашлю з самого початку хвороби, тоді є шанс видужати за 3 дня. Головне, щоб у дитини компоненти не викликали алергію. Починайте лікування з 1-2 крапель 3 рази на день, поступово збільшуючи дозу до однієї чайної ложки. Не варто застосовувати цей засіб від кашлю для немовлят. Тому що навіть від невеликої кількості ліків може з'явитися висип. Педіатри в цьому віці не радять використовувати метод лікування, оскільки редька погано впливає на шлунково-кишковий тракт немовляти.

Дорослим рекомендується вживати редьку з медом, якщо немає алергії на компоненти рецепта. Крім того, ефірні масла коренеплоду можуть дратівливо діяти на шлунково-кишковий тракт. Якщо є проблеми в цій області — це засіб не для вас. Рекомендують використовувати цей народний метод при лікуванні таких хвороб, як:

  • бронхіт;
  • трахеїт;
  • пневмонія;
  • туберкульоз;
  • гостре респіраторне захворювання.

Чорна редька з медом використовується і для лікування нежиті. Її треба натерти на тертці, покласти в марлю. Область прикладання змастити будь-яким кремом, щоб запобігти опіку і прикласти компрес. Тримати до тих пір, поки не буде припікати. Після закінчення процедури місце пов'язки потрібно промити. Мед розвести кип'яченою водою в пропорції один до одного. Закапувати в ніс по 2 краплі щогодини.

Особливу увагу потрібно звернути на те, як лікувати кашель при вагітності. У такому положенні жінкам протипоказані багато ліків. Але до використання редьки з медом у цей час потрібно підійти з обережністю, оскільки народне зілля може принести шкоду, так і користь. Ефірні олії здатні привести матку в тонус, і, якщо є загроза викидня, то застосовувати такий метод лікування не рекомендується. Якщо ж вагітність протікає добре, то засіб заспокоїть кашель краще таблеток. У будь-якому випадку перед прийомом слід проконсультуватися з гінекологом.

Рецепти редьки з медом для лікування кашлю

Цей рецепт приготування народного засобу — найпопулярніший. Настій зручніше робити з вечора, тому що сік з'явиться через 12 годин. Для приготування потрібно:

  1. Взяти плід невеликого розміру і добре вимити.
  2. У верхній частині гострим ножем зробити конусне поглиблення, прибрати частину м'якоті всередині.
  3. Утворену порожнину наповнити двома чайними ложками меду.
  4. Редьку поставити в будь-яку ємність.

Як приготувати настій, якщо ліки потрібно зробити терміново? Завдяки тому, що терта редька швидко віддає рідина, засіб відразу готовий до застосування, залишається тільки додати до нього мед. Скористайтеся таким рецептом:

  1. Невелику чорну редьку вимийте і почистіть.
  2. Натріть на тертці.
  3. Відіжміть через марлю з декількох шарів.
  4. Покладіть 2 великі ложки меду.
  5. Все перемішайте.

Як зробити ліки, якщо ви хочете заощадити? Цей рецепт для практичних господинь. Вимиту і почищений редьку розрізають на невеликі шматочки і закладають в ємність. Зверху заливають медом і залишають у холодному місці на ніч. Отриманий сік акуратно зливають — ліки готові. Коренеплід при цьому способі дозволяється заливати кілька разів. Він не зіпсується, але з кожним разом цілющі властивості будуть зменшуватися.

Як зробити настій, якщо ви не переносите мед? У цьому випадку в рецепт від кашлю замість нього використовують цукор. Редьку нарізають шматочками і закладають в керамічний горщик або металеву каструлю. Засипавши цукром, залишають на 2 години в гарячій духовці. Після того, як вміст охолоне, сік зливають. Ліки готовий до застосування і не викличе алергії.

Де і як зберігати приготовану редьку з медом від кашлю? Найкраще місце для збереження кошти — нижня полиця холодильника. При кімнатній температурі мед і редька починають бродіння, псуються. Краще не робити великих запасів, а готувати настій так, щоб його вистачало на один день. Зберігати готовий засіб бажано не більше трьох днів, перелив в ємність з кришкою.

З чорною редькою

Вважається, що чорна редька — найкорисніша для використання в рецепти від кашлю. Це правда — у ній найбільша кількість мікроелементів, амінокислот і вітамінів. Сік редьки, завдяки ефірним оліям, володіє антибактеріальними властивостями. При використанні стимулюється імунітет, пом'якшується сухий кашель, скорочується тривалість нападів.

З зеленої

Відмінний рецепт дитині — використання при лікуванні кашлю зеленої редьки з медом. Вона менш гірка і більш м'яка на смак. Маленькі діти з задоволенням п'ють цей ліки. Завдяки тому, що в її складі багато вітаміну С, вона добре піднімає імунітет. Коренеплоди бажано порізати кубиками, залити медом. Через 4 години настій готовий до використання.

З білої

На відміну від чорної і зеленої, біла редька містить велику кількість аскорбінової кислоти. При цьому кашель проходить швидше, тому що організм починає краще чинити опір хворобі. Рекомендується використовувати тільки свіжоприготований настій. Редьку натерти на тертці. Сік віджати і додати мед. Для невеликого коренеплоду вистачить двох столових ложок.

Як приймати

Є відмінності в прийнятті настою редьки з медом дорослими і дітьми. Скільки рекомендується пити цього кошти дорослим? Вистачає однієї столової ложки 3 рази на день. Робити це треба перед їжею. Не варто продовжувати лікування більше трьох тижнів. Що стосується того, скільки давати ліки дітям, то до цього питання потрібно підходити уважно. Допускається по одній чайній ложці перед їжею, за умови немає алергії на мед. Застосовувати цей засіб не більше тижня.

Протипоказання

Редька від кашлю має протипоказання для застосування. Це пов'язано з тим, що в складі засобу є компоненти, активно впливають на організм людини. Не рекомендується його використовувати, якщо у вас є:

  • алергія на компоненти рецепта;
  • цукровий діабет;
  • гострий панкреатит;
  • виразка шлунка;
  • виразка дванадцятипалої кишки;
  • стан після інфаркту;
  • хвороби нирок.

Відео: народний засіб від кашлю

Якщо у вас залишилися сумніви в тому, як правильно приготувати настій з редьки з медом. Ви хочете уважно вивчити всі етапи дій в цьому рецепті. Думаєте, як би точніше дізнатися, якого розміру має бути коренеплід і яку краще застосувати посуд. Після перегляду відео ви знайдете відповіді на всі питання, зробите засіб від кашлю за всіма правилами.

Народне засіб від кашлю.

Відгуки про лікування

Ірина, 28 роківСпасибі, що нагадали про забуте бабусиній засобі. Як швидко у мене закінчувався кашель у дитинстві! Не знайшла чорної редьки, але і зелена дала чудовий ефект. Дитина сильно кашляв, не могла вночі спати. Минуло три дні і кашель став м'якше, а через тиждень стан покращився. Я подзвонила подругам і поділилася цим чудовим методом.
Наталя, 32 рокиУ мене двоє малюків. Дочки 6 років, а синові півтора року. Якщо хворіють простудними захворюваннями, то відразу обидва. Як тільки почали кашляти, вирішила спробувати ліки з редьки з медом. Молодшому давала по 1 чайній ложці, а старшої — по столовій ложці. На четвертий день кашель закінчився. Відмінний засіб, головне — натуральне. Рекомендую мамам малюків.
Анастасія, 45 роківДовго боролася із затяжним кашлем, поки не знайшла у вас таку просту інструкцію. Купила на базарі чорну редьку, а мед в запасі є завжди. Полегшення відчула в кінці першого тижня. Напади стали не такими тривалими, як раніше. До кінця третього тижня стало набагато легше, скоро кашель припинився зовсім. Зараз рекомендую це засіб знайомим.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!