Як правильно заварювати і вживати чагу проти онкології

Березовий гриб чага – це створений природою вид суперечки, який виростає до великих розмірів на стовбурі дерева. Береза насичує гриб корисними речовинами (цинк, залізо, калій, полісахариди), соком. Щоб заповнити нестачу корисних елементів, потрібно приймати чагу, вводячи її в організм у різних варіантах.

Лікувальні властивості березового гриба

Застосування гриба чаги в лікувальних цілях визнано ефективним в цілях профілактики і терапії багатьох хвороб. Це антисептик, який очищає організм від мікробів і вірусних збудників, підвищуючи стійкість до негативного впливу зовнішнього середовища на органи і системи людини. Ось деякі корисні властивості гриба:

  1. Чага покращує стан пацієнта при будь-якому розташуванні пухлин в тілі.
  2. Підвищує імунітет і засвоєння організмом вітамінів.
  3. Складові ‒ щавлева, оцтова, мурашина кислота ‒ сприяють поліпшенню апетиту, місцевого знеболювання.
  4. Стерини знижують рівень шкідливого холестерину в судинах.
  5. Протизапальну дію.
  6. Кровоспинні і регенеруючі властивості.
  7. Завдяки флавоноїдам, фітонцидам, алкалоїдів засіб є ще й сечогінну, жовчогінну для організму.
  8. Чага напитана калієм, магнієм, марганцем.
  9. Гриб благотворно впливає на ШКТ, нервову систему та знижує рівень стомлюваності людини.

Що лікує чага

Імунна система завдяки корисним елементів посилюється, а запобігають хвороби. Пити чагу означає посилити захист свого організму, провести профілактичні заходи. Чорний наріст з берези згадується в багатьох рецептах для лікування або попередження великої кількості патологій. Може чага застосовуватися при онкології, ефективно уповільнює ріст пухлин будь-якої локалізації. Також споровий гриб чагу використовують:

  1. Як противірусний засіб при багатьох простудних захворюваннях.
  2. Для відновлення зору, зниження рівня напруги зорового органу.
  3. З метою поліпшення роботи нирок, знеболювання онкологічних новоутворень.
  4. Для лікування виразки шлунка.
  5. У боротьбі з мастопатією, шкірними захворюваннями, міомою.
  6. Для лікування багатьох видів лишаю.
  7. Заради зниження рівня цукру, що необхідно діабетикам.
  8. Для стабілізації артеріального тиску. Використовують настоянки чаги.

Застосування березового гриба чага при онкології

Шанувальники народної медицини стверджують: чага при лікуванні новоутворень незамінна. З точки зору знавців флори, чаговый наріст ‒ це паразит на тілі стовбура берези, зате травники знають гриб з корисною боку. Зібравши нарости з берези, потрібно їх висушити і подрібнити. Всі корисні властивості збереже відвар чаги, розкриє весь лікувальний потенціал кошти для людини. Органічні кислоти, їх комплекси мають сильний терапевтичний вплив на пухлину, а пігментні речовини запобігають розвитку метастаз, уповільнюють зростання новоутворень.

Настоянка

Щоб приготувати цілющий настій рекомендується взяти 10 столових ложок подрібненого чагового гриба, залити 500 мл горілки і настоювати протягом 14 днів. На настій не повинні потрапляти сонячне проміння. Двічі на день приймати настій по 50 грам на склянку очищеної води. Якщо новоутворення знаходиться не у внутрішніх системах, то корисним буде компрес, спринцювання і інші процедури, які дозволять сировини впливати на хворе місце прямим способом.

Лікування раку народними засобами – це важлива додаткова терапія. За допомогою такої настоянки можна зробити компрес, інгаляції. Лікування чагой при пухлинах має тривати три місяці, а всі процедури (примочки, компреси, клізми, спринцювання) ‒ проводиться через день. Такий засіб буде корисним профілактичним матеріалом проти онкології прямої кишки, матки, гортані.

Чаговый чай

При онкології буде корисно замінити звичайний чай на чаговый, щоб додати організму корисних захисних елементів. Чай з багаторічного наросту не втрачає своїх властивостей, але для його приготування недоречно використовувати ємність з алюмінію. 250 г сухої чаги, подрібненої на шматочки, заварити в киплячій воді протягом декількох хвилин. Потім сировину з плити знімається, остуджується, і його можна пити.

Масло чаги

Розчин на основі олії готується так: одна маленька ложка настою чаги, дві з половиною великих ложки олії оливи змішуються і в прохолодному затемненому місці настоюють добу. Хворобливі ділянки і суглоби змащуються таким мастильним засобом, щоб знеболити, зняти неприємні відчуття. При онкології птерины (група фолієвої кислоти) корисні в цілях профілактики утворення нових пухлин.

Масляне засіб ефективний для лікування онкології:

  • матки;
  • шкірних покривів;
  • молочних залоз;
  • прямої кишки;
  • метастази в лімфатичних вузлах;
  • передміхурової залози.

Екстракт гриба

Щоб приготувати екстракт чаги, який позитивно впливає на нервову, імунну систему, потрібно залити дві ложки дрібного сухого гриба 100 мл води. Наполягати накритим добу, потім процідити і по одній столовій ложці вживати перед їдою. Повний терапевтичний курс при онкології триває два місяці з перервою у десять днів. У людини припиняється ріст пухлин, поліпшується емоційний фон, нормалізується робота нервової системи.

Народні засоби від раку з березовим грибом чага

Ознайомтеся з декількома рецептами приготування березового наросту для лікування онкозахворювань:

  1. Візьміть 250 грам березової чаги, 2 л води. Замочіть гриб до розм'якшення подрібнених шматків. Прокип'ятіть на невеликому вогні 40-60 хвилин. Зніміть, охолодіть, і можна приймати, додаючи калину, чорницю, мед, сік алое, різні відвари. Курс терапії – місяць, протягом якого приймати відвар перед прийомом їжі тричі на день по великій ложці.
  2. Змішайте настоянку спиртової чаги (30 мл) з нерафінованою соняшниковою олією (40 мл). Випийте залпом, здійснюйте прийом щодня протягом 10 діб, потім зробіть перерву на 5 днів і повторіть лікувальну терапію проти онкології.

Протипоказання і побічні дії

У корисного природного творіння є ряд протипоказань, які потрібно обов'язково враховувати, перед тим як застосовувати. Важливі моменти:

  1. Лікування чагой – додаткове, їм не можна замінити необхідну медикаментозну терапію при онкології.
  2. Забороняється приймати одночасно з глюкозу внутрішньовенно.
  3. Не поєднується чага з антибіотиками.
  4. Хронічний коліт, дизентерія є хворобами, при яких вживати сировину проти онкології не можна.
  5. Беручи відвари, настої всередину, для пацієнта важливо дотримуватися дієти.

Відео: Як заварювати чагу при онкології. Користь і шкода чаю

Як заварювати березовий гриб чага? Користь і шкода чаю з чаги.

Відгуки

Катерина, 47 роківКоли у чоловіка виявили пухлину на 4 стадії, йому було призначено «Бефунгін». Препарат на основі деревної заготовки був куплений в аптеці. Він допомагав знімати біль при онкології, але березова заготівля виявилася шкідлива кишечнику. Застосовували ліки по інструкції, доктор зменшив дозу, прийом став легким.
Олег, 52 рокиКоли лікарі знайшли рак, в клініці проходив лікування, додатково готував лікарський бальзам на спирту із збору сухої чаги. Показання використовувати чагу не забороняли. Крім бальзаму, змішував легкий настій з краплею мазі, прикладав до пухлини. Метастази не з'явилися, через тривалий період розвиток онкології не спостерігається.
Ірина, 39 роківУ сестри був жахливий діагноз – починається онкологія горла. Виглядав цей вердикт як вирок. Але сестра пройшла терапію, промивала горло настоєм чаги, приготованим за описом, і ракові клітини перестали рости. Метод можна визнати правильним і корисним при онкології. Сестра каже, що це крапля в морі, але зате біль перестала дошкуляти.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!