Ефективне лікування алкоголізму без відома хворого народними засобами і препаратами

Залежність від спиртних напоїв може виникнути в будь-якому віці і стає серйозною проблемою для здоров'я. Впоратися з алкоголізмом поодинці здатний не кожен чоловік. Необхідна допомога не тільки рідних і близьких людей, але і компетентних фахівців – наркологів. Так трапляється, що родичі купують і «призначають» противоалкогольные препарати без відома хворого – відразу виникає питання, як протікає таке консервативне лікування, і якого результату доведеться чекати.

Що таке алкоголізм

Згідно з медичною термінологією, це стійка залежність організму від етилового спирту, що супроводжується гострими нападами загальної інтоксикації. Людина відчуває серйозні проблеми зі здоров'ям, особисто стикається з неприйняттям соціумом – втрачає роботу, повага рідних і близьких людей, йде повної деградації особистості. Йому необхідна консультація нарколога, але не кожен алкоголік готовий стати на шлях виправлення. Родичі іноді вирішують підмішувати в їжу таблетки від алкоголізму без відома питущого людини, забуваючи, що це биопсихосоциальная хвороба.

Як вилікувати алкоголіка без його бажання

Коли така людина не розуміє, що хворий; рідні та близькі люди повинні розкрити йому очі на реальність. Якщо не вийшло, діяти можна в обхід, але такий спосіб вважається незаконним. Використовуючи засіб від алкоголізму без відома хворого, важливо усвідомлювати, що наслідки консервативного або альтернативного лікування можуть бути самими непередбачуваними, навіть фатальними. Конкретних методик кілька, найбільш популярні:

  • краплі і таблетки, які потрібно підмішувати в їжу алкоголю;
  • народні методи, наприклад, використання лаврового листа, гриба-гнойовика і т. д.;
  • спроби психотерапії, залучення гіпнозу, вплив на свідомість.

Препарати від алкоголізму без відома хворого

Щоб блокувати токсичний вплив етанолу в організмі, знизити тягу до спиртних напоїв і викликати стійку відразу до одного запаху, використовують медичні препарати від алкоголізму повним курсом. Спеціальні медикаменти мають декілька зручних форм випуску, серед яких – порошок, суспензії, розчини, капсули і таблетки для застосування всередину. Лікувальний ефект спостерігається вже після застосування першої дози, зберігається на кілька годин. Від алкоголізму рекомендують наступні фармакологічні групи і варіанти:

  1. Медикаменти проти похмільного синдрому і для виведення пацієнта зі стану запою: Альказельцер, Медіхронал, Парацетамол, Аспірин, препарати з вмістом янтарної кислоти.
  2. Засоби, що знижують тягу до спиртного: Пропротен-100, Метадоксил, Зорекс, Циамид, Дисульфірам, Парі-Евалар.
  3. Препарати для непереносимості спиртовмісних напоїв: Тетурам, Еспераль, Колме, Лидевин, Тетлонг-250.

Краплі

Щоб нормалізувати образ життя пацієнта і врегулювати загальне самопочуття, можна без відома хворого використовувати краплі, які непомітно підмішувати в їжу, питво. Бажано купувати в аптеці нешкідливі засоби, які виключають підвищене навантаження на хвору печінку алкоголіка. Щоб вивести людину зі стану запою, кращої форми випуску протиалкогольних коштів не знайти. Консервативне лікування проводиться непомітно, а активні компоненти проникають у системний кровотік, комплексно і продуктивно діють в організмі.

Ось найбільш ефективні фармакологічні варіанти у формі крапель для прийому перорально повним курсом:

  1. Пропротен 100. Такі каплидают пацієнтові, щоб вони знімали симптоми похмілля, нормалізували фазу сну і роботу нервової системи. Засоби діють цілеспрямовано. Для разового прийому 10 крапель Пропротен 100 розведіть у 15 мл води і запропонуйте алкоголіку для втамування спраги. Підмішувати ліки в їжу категорично забороняється. Препарат заборонений при вагітності і лактації, побічні явища виникають дуже рідко.
  2. Колме. Це пероральні краплі, які требуетсяподмешивать в рідку їжу. Щоб не завдати відчутної шкоди здоров'ю алкоголіка, лікувальний склад дають через 12 годин з моменту останнього розпиття спиртного. Разова доза складає 15-25 крапель, які дозволено вживати не більше 2 разів за добу. Серед побічних явищ переважають алергічні реакції на шкірі, симптоми харчового отруєння.
  3. Копринол. Щоб усунути хворобливі симптоми чергового похмілля, необхідно прийняти 2 мл ліки за раз. Таким способом можна не тільки продуктивно вивести продукти інтоксикації, але і знизити патологічний потяг до етанолу. В хімічному складі переважає полівітамінний комплекс, який додатково зміцнює імунітет. Серед побічних явищ можуть виникати проблеми з мовою і з зором, порушення концентрації уваги.

Таблетки

Ефективне лікування алкоголізму без відома хворого протікає за участю медичних препаратів у формі пігулок. При пероральному прийомі средсту забезпечується системне дію в організмі. Таблетки мають медичних протипоказань і побічних явищ, оскільки діють системно. Призначатися будь-які препарати мають виключно наркологом, і добові дози важливо не завищувати. Варіанти:

  1. Тутурам. Це ефективний препарат з Франції. Активні компоненти блокують розщеплення алкоголю і перетворюють етиловий спирт в ацетальдегід. Простіше кажучи, при взаємодії з етанолом в організмі прогресує сильна блювота, нудота, турбують напади мігрені. Тетурам необхідний для лікування хронічного алкоголізму та профілактики її рецидивів, а добова доза варіює від 150 до 500 мг 2 рази на добу. Особливо небезпечні випадки передозування ліками, оскільки тягнуть за собою незворотні наслідки для здоров'я.
  2. Еспераль. Це вітчизняний аналог вищеописаного медикаменту, який в аптеці коштує на порядок дешевше, але діє за таким же принципом. Активний компонент дисульфірам викликає симптоми інтоксикації організму при вживанні дози спиртного, приковує до ліжка, змушує алкоголіка в переляку переосмислити власне життя. Препарат без відома хворого можна додавати в їжу, задіяти у складі тривалого лікування хронічного алкоголізму.
  3. Лидевин. Цей медикамент забезпечує позитивну динаміку навіть при хронічному алкоголізмі, оскільки прибирає тягу до спиртного, змушує пацієнта відмовитися від спиртних напоїв. Разова доза становить 125-500 мг, число підходів за добу – 2 рази. Через 7-10 днів лікування проводять дисульфирамалкогольную пробу. При слабкій реакції дозу етанолу належить збільшити на 10-20 мл, при цьому гранично допустима доза – 100-120 мл горілки.

Лікування народними засобами

Деякі родичі, побоюючись летального результату під впливом хімічних сполук офіційних медичних препаратів, впевнені, що методи альтернативної медицини діють набагато слабкіше, зате безпечніше. Це міф, оскільки спровокувати смерть алкоголіка здатна навіть така трава, як полин – при порушенні пропорції в ліках. Перш ніж без відома хворого застосовувати народні засоби від пияцтва, рекомендується проконсультуватися з наркологом, підібрати ефективний рецепт, виключити серйозні проблеми зі здоров'ям.

Основні переваги ефективного лікування алкоголізму народними засобами такі:

  1. В стравах смак такого ліки не завжди відчутний, тому хворий ні про що не здогадається, лише пізніше зіткнеться з неприємною симптоматикою при взаємодії двох конфронтуючих компонентів.
  2. Народні засоби забезпечують тимчасовий ефект, відсутнє накопичення токсинів у печінці. Ризик побічних явищ і протипоказань часто менший, ніж у офіційній фармакологічної продукції.
  3. Народні засоби містять менше протипоказань, наприклад, більшість рецептів можна при цукровому діабеті, печінковій та нирковій недостатності. Їх приготування теж не забирає багато часу.

Трави

Вибираючи ефективне лікування алкоголізму без відома хворого, важливо переконатися, що ліки не нашкодить, прискорить процес позбавлення від згубної залежності. Це можуть бути відвари або настої, покликані зменшити систематичну тягу до етанолу. Кожен рослинний інгредієнт за своїми фармакологічними властивостями є потужним токсином, тому його пропорції важливо не завищувати, чітко дотримуватися. Найбільш ефективні рецепти альтернативної медицини з загальними рекомендаціями наркологів описані нижче.

Мучниця

Це щадний метод позбавлення від алкогольної залежності, реальний шанс вивести хворого із стану тривалого запою. Мучниця володіє протизапальними, антимікробними, дезінфікуючими та обволікаючі властивості, успішно лікує початкову стадію алкогольної залежності без серйозних ускладнень для здоров'я. Домашні рецепти допоможуть без відома хворого спровокувати стійку відразу до спиртних напоїв. Особливо ефективним вважаються склади при лікуванні пивного алкоголізму:

  1. Настій. Необхідно 30 г попередньо висушеної і подрібненої рослини залити 200 мл води і томити на повільному вогні 15-20 хвилин. Після настояти, остудити і процідити. Підмішувати в їжу по 3 ст. л. готового концентрату, при бажанні його дозволено додавати в чай.
  2. Відвар. Насамперед необхідно 1 ст. л. висушеного сировини подрібнити, помістити в склянку, залити окропом. Наполягати склад до повного охолодження під накритою кришкою, процідити. Після без відома хворого додавати в трапезу в такій же кількості, при цьому спостерігати за поведінкою і новими відчуттями запійного алкоголіка.

Чебрець повзучий

Це друга назва чебрецю, який є ефективним у лікуванні навіть хронічної форми алкоголізму. За фармакологічними властивостями це дезінфікуючі, знеболюючу, сечогінний, протиглисний і відхаркувальний засіб, особливо доречне при хворобах органів ЦНС, серця. При взаємодії зі спиртними напоями активний компонент тимол посилює свою токсичність, може спровокувати напади отруєння організму. Додавати складу в пляшку з горілкою категорично заборонено, інакше алкоголік може раптово померти.

Підмішувати в їжу без відома хворого не заборонено, але без фанатизму. Для підвищення шансу кинути використовуйте такі народні рецепти:

  1. З'єднати 4 частини трави чебрецю з 1 частиною золототисячника, 1 частиною полину. На 200 мл окропу необхідно задіяти 1 ст. л. підготовленої сировини, заварити чай. Без відома хворого підмішувати ліки потрібно протягом 3 місяців по 1 ст. л. 4 рази на день. Потім зробити перерву на місяць, після чого повторити курс.
  2. В одній ємності потрібно з'єднати по 30 г розмарину, шавлії, м'яти перцевої, по 20 г чебрецю та полину, 15 г кореня любистку. Збір перемішати, після чого 2 ст. л заварити в 2 ст. окропу і утримувати на помірному вогні ще чверть години. Без відома хворого підливають у склянку з рідиною перед їжею 3 рази в день протягом 1,5 місяця. У алкоголіка частішає пульс, підвищується артеріальний тиск, турбують напади тахікардії, внутрішня слабкість.
  3. Необхідно 2 ст. л. трави чебрецю залити 1 ст. окропу і настояти протягом 2-3 годин. Проціджений і охолоджений відвар потрібно підливати в звичне пиття (наприклад, у воду або розсіл, а не горілку) 2-3 рази на добу. Лікувальний ефект спостерігається вже через тиждень домашньої терапії, поступово виробляється звичка не пити.

М'ята і меліса

Трав'яний комплекс викликає стійку відразу до всіх спиртних напоїв, змушує алкоголіка втратити інтерес до пиятики і вступити на шлях тверезого життя. Після кожної дози у залежної людини формується страх, що після чергової дози він просто помре від супутньої похмілля симптоматики. У алкоголю змінюється смак, він більше не приносить колишнього задоволення, а симптоми отруєння примушують до пошуку хорошого в тверезого життя. Щоб отримати результат, візьміть один з рецептів:

  1. Для приготування протиалкогольного чаю заваріть 1 ст. л. м'яти в склянці окропу. Треба настояти склад і процідити. Додати кип'яченої води до початкового об'єму, і можна давати хворому пити замість чаю. Це лікарська рослина має приємний смак, так що алкоголік точно ні про що не здогадається. Вживати такий напій можна до 2-3 разів за добу на протязі декількох тижнів.
  2. Замість м'яти перцевої можна задіяти мелісу, особливо якщо на перший рослинний компонент в організмі алкоголіка присутня гостра алергічна реакція. Рецепт приготування чаю однаковий, смак напою приємний, а лікувальна дія спостерігається вже через 10 днів. Лікування не можна припиняти, щоб звичка не пити остаточно сформувалася у свідомості залежного.

Щавель кучерявий

Це ще один унікальний рослинний компонент, який при взаємодії з етанолом викликає симптоми гострої інтоксикації. Пацієнт скаржиться на напади мігрені, нудоти і блювоти, особисто стикається з підвищеною пітливістю, холодним потом і внутрішньою слабкістю, коли ноги стають ватяними». Таке системне розлад здоров'я лякає, тому вилікувати від алкоголізму без відома хворого є всі шанси. Ось ефективні рецепти з додаванням щавлю кучерявого:

  1. Висушити коріння щавлю, подрібнити. Залити 1 ст. л. сировини 2 ст. води і проварити на повільному вогні. Процідити, охолодити, після чого непомітно підливати в їжу хворому людині по 150 мл готового відвару. Проводити процедури щоденно по 5 раз, а лікуватися таким способом належить протягом 2-3 тижнів.
  2. Потрібно промити і добре просушити коріння щавлю кучерявого. Потім подрібнити їх в порошок за допомогою блендера, додавати як приправу в теплу їжу по 2-3 рази за добу на протязі декількох тижнів без перерви. Якщо з'явилося почервоніння шкіри або інші алергічні реакції, основний інгредієнт потрібно терміново замінити.

Лавровий лист

Це загальнодоступний рецепт, про який знають всі алкоголіки і їх найближче оточення. Необхідно взяти кілька висушених листочків, проварити 2 ст. окропу, а після настояти і охолодити. Готовий лікувальний відвар потрібно додавати в їжу. Важливо виключити випадки передозування. При алергії на лавровий лист краще підшукати інше ліки від алкоголізму. Таке лікуючу засіб на практиці демонструє посередній результат, чого не скажеш про спиртовій настоянці з цим інгредієнтом.

Для приготування спиртового настою потрібно 6-7 листочків залити 500 мл горілки, після чого наполягати в темному місці протягом 10-14 днів. Періодично збовтувати, повністю виключити контакт з дітьми. Готове ліки без відома хворого можна додавати в напої або їжу по 15-20 крапель за раз. Це ефективне лікування алкоголізму, яке починає діяти вже через 5-7 днів. При регулярному застосуванні через місяць можна повністю позбавитися від токсичної залежності.

Гриб гнойовик

Це-їстівний гриб, який не завдає шкоди здоров'ю пацієнта, якщо він не вживає спиртні напої. Такий продукт можна відварити або обсмажити, подати на стіл на обід або вечерю. А ось при поєднанні з етанолом пацієнта чекає гостре харчове отруєння, яке супроводжується сильними нападами нудоти і блювоти. Алкоголік, не розуміючи, що з ним відбувається, побоюється пити, незабаром стає непитущим. Без відома пацієнта це ефективний засіб від алкоголізму, головне – правильно його приготувати і подати на стіл.

При взаємодії в організмі протікають наступні патологічні процеси: у поєднанні з етанолом гриб-гнойовик скорочує процес розщеплення останнього. Як результат – підвищення концентрації токсичних речовин у крові, гостре отруєння, що обтяжує дію на нирки і печінку. Так що таке блюдо залежному людині потрібно давати щодня, щоб той боявся пити.

Червоний перець

Якщо задіяти для лікування алкоголізму даний інгредієнт, хворий зіткнеться з затяжними нападами блювоти і боїться пити спиртне. Щоб виключити критичне погіршення загального самопочуття, потрібно правильно приготувати рецепт із стручкового червоного перцю. Нижче представлені ефективні народні засоби:

  1. Необхідно червоний перець подрібнити в крихту, потім засипати порошок в 500 мл горілки. Лікувальний склад потрібно тримати в темному місці протягом 14 днів, а після використовувати за призначенням. Для цього потрібно 15-20 крапель додавати в спиртні напої. Замість задоволення залежна людина випробує симптоми інтоксикації, буде надалі боятися пити.
  2. В якості альтернативи стручкового червоного перцю можна використовувати не менш ефективну настоянку із зелених клопів, які в кількості 15-30 штук додати до 500 мл горілки і настояти. Використовувати лікувальний склад належить без відома хворого за таким же принципом, підливаючи в будь спиртосодержащий напій.

Обмеження до проведення самостійної терапії

Без відома хворого остаточно перемогти хронічний алкоголізм вельми проблематично, не виключені серйозні проблеми психічного характеру. Багато родичі хворого вирішуються на такий радикальний крок, як на останню можливість повернути здоров'я людини, закликати жити тверезим життям. Важливо розуміти, що такі дії є незаконними і можуть коштувати залежному життя. Медичні протипоказання:

  1. Небезпечно лікування, якщо в організмі людини переважають великі патології серцево-судинної системи, щитовидної залози. У такому випадку при взаємодії з етанолом спостерігається різке погіршення загального самопочуття, запійний алкоголік може навіть померти.
  2. Народні засоби здатні не стільки зменшувати, скільки збільшувати проблеми зі здоров'ям. На тлі погіршення стану розвиваються інші внутрішні захворювання, небезпечні ускладнення.
  3. Якщо навіть настане помітне поліпшення – це скоріше тимчасовий ефект; залежної людини доведеться весь час утримувати на секретні рецепти від алкоголізму, приховувати від нього правду і спостерігати за муками.

Неважливо, що вибирати – протиалкогольної сироватку або настойку з червоного перцю. Самостійне лікування хронічного алкоголізму у інших людей без їх відома заборонено, адже за законом воно повинно бути добровільним. Якими б ефективними не були рецепти на практиці, не помиляйтеся. Залежна людина має самостійно зрозуміти і для себе усвідомити, що більше так жити неможливо, добровільно відмовитися від своєї згубної залежності. Дії з боку чреваті глобальними наслідками для здоров'я, відносин, і фактично ведуть «в нікуди».

Відео

Лікування алкоголізму без відома хворого. Препарати Пропротен-100 і Колме

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!