Часте сечовипускання у чоловіків

Якщо ви багаторазово ходите в туалет справити свою нужду, то варто задуматися. Більшість людей не надають такої проблеми значення, а даремно. У здорової людини в день виробляється приблизно 1,5 л урини, спорожнення якої розрахована на 6-7 разів. Часті позиви до сечовипускання у чоловіків вважаються симптомами серйозних захворювань. Стаття розповість про те, як зупинити «нічний порив» і завжди залишатися здоровим.

Причини частого сечовипускання у чоловіків

Дисфункція роботи сечостатевої системи може виникнути в будь-якому віці. Спектр захворювань, на які вказують неприємні відчуття внизу живота і дискомфорт під час відвідування туалету, дуже широкий. Рясні і часті позиви до сечовипускання у чоловіка можуть бути пов'язані з такими недугами:

  • Інфекції. Попадання сторонніх мікроорганізмів всередину сечостатевої системи провокує такі захворювання, як цистит, запалення уретри у чоловіків. Крім того, патогенні тіла стають причиною венеричних інфекцій. Для них характерні свербіж і часті позиви в туалет.
  • Цукровий діабет. Недостатня кількість інсуліну в організмі порушує водно-сольовий обмін. В результаті проблеми з сечовипусканням починають турбувати молодої людини все частіше.
  • Нецукровий діабет. З-за неправильної роботи нирок хворого постійно хочеться в туалет по маленькому, його мучить спрага і занепад сил.
  • Камені. Причиною стає застій урини в сечовому міхурі. Часто при повному спорожненні позиви і різі внизу живота тривають. Для недуги характерно хворобливе сечовипускання у чоловіків, іноді з кров'ю.
  • Простатит. Проблема виникає у представників сильної половини після 50 років. Запалення передміхурової залози викликає часті помилкові позиви, утруднення під час випорожнення.
  • Аденома простати. У околоуретральных залозах виникає безболісне доброякісне утворення, яке тисне на сечовий канал. Для тих, хто страждає аденомою простати, характерні порушення в роботі видільної системи і часте сечовипускання вночі.

Без болю

Існують захворювання, які, на перший погляд, визначити складно. Часте сечовипускання у чоловіків без болю властиво для таких випадків:

  • ГАМП. Може бути викликаний віковими змінами чи різними пухлинами. Якщо не лікувати гіперактивність сечового міхура, то недуга може призвести до хронічного нетримання.
  • Цукровий діабет. Глюкоза забирає воду з організму і виводить її, в результаті чого хворого постійно мучить спрага. Недуга протікає безболісно, однак часті позиви в туалет стають справжньою проблемою.

З болем або печінням

Якщо під час сечовипускання відчуваються біль, біль у нижній частині попереку і невелике печіння, то є всі підстави вважати, що у чоловіка уретрит. Не варто виключати і запалення в нирках. В останньому випадку хворого, крім основних симптомів, турбує висока температура. Утруднене сечовипускання у чоловіків з больовими відчуттями може свідчити і про низку інших патологій:

  • хламідіоз;
  • гонорея;
  • цистит;
  • трихомоніаз;
  • камені в нирках.

Частих позивів вночі

Причиною того, що хлопчикові завжди «хочеться по-маленькому», спочатку служить роздратування уретри і шийки сечового міхура. Їх нервові закінчення виступають датчиками, які передають в мозок сигнал про необхідність спорожнення. При розвитку запалення стінки сечового міхура розтягуються. Мозок приймає це за необхідність сходити в туалет, тому у хворого і виникають часті позиви.

З кров'ю

Процес, коли урина набуває бурий колір, називають гематурією. Її ділять на два виду:

  • макроскопічна – кров видно неозброєним оком;
  • мікроскопічна – визначити порушення можна тільки під мікроскопом.

Якщо кров видно тільки в кінці сечовипускання, то швидше за все, хворий страждає цистит, запалення простати або кам'яною хворобою. Коли весь обсяг виділюваної урини забарвлюється в бурий колір, це свідчить про проблеми з нирками, сечовим міхуром. Мікроскопічну гематурію діагностують з допомогою спеціальних смужок і лабораторних аналізів.

Виділення сечі після випущення

Дриблінг не вважаються серйозним захворюванням, але здатен значно погіршити життя чоловіка. Така проблема зустрічається у 17% представників сильної статі. Пов'язано подсекание із затримкою сечі в бульбарній відділі, а потім витіканням її при русі. Основними причинами, які призводять до такої ситуації, вважаються:

  • дивертикул або пухлина уретри;
  • інфекційні захворювання сечостатевої системи;
  • простатит;
  • грижа хребта;
  • невралгія;
  • надмірна вага;
  • рак простати;
  • коллікуліт.

Як лікувати часте сечовипускання

Для початку необхідно прийти на прийом до уролога. Перед тим, як шукати ліки від частого сечовипускання у чоловіків, необхідно визначити першопричину порушення. Тільки так ви зможете позбутися від настирливого проблеми. Після встановлення діагнозу хворому буде призначений один з консервативних методів лікування. Вони застосовуються в такому порядку:

  1. Гімнастичні вправи для зміцнення м'язів сечового міхура.
  2. Таблетки і інші лікарські препарати.
  3. Фізіотерапевтичні процедури.
  4. Оперативне втручання.

Ліками

Консультація кваліфікованого фахівця допоможе зрозуміти, як нормалізувати імперативні позиви до сечовипускання. Самими популярними препаратами для лікування вважаються рослинні ліки, гормони і альфа-адреноблокатори. Позбутися від інфекцій в організмі допоможуть антибіотики. Крім того, при лікуванні порушень сечовипускання необхідно дотримуватися таких правил:

  • виключити гостре й солоне;
  • пити 2 л води;
  • виконувати вправи для зміцнення тазової частини;
  • спати не менше 8 годин.

Народними засобами

Для тих, хто не визнає медикаменти, існують інші способи лікування частих позивів до сечовипускання у чоловіків. Зверніть увагу, що хороший результат наголошується лише на перших стадіях захворювання. Розглянемо кілька дієвих рецептів:

  1. Настоянка від запалення. Сушені волосся кукурудзи, листя вишні і стебла смородини заливають крутим окропом. Настоюватися ліки повинне добу. Процідіть травник і приймайте по 50 г перед їдою.
  2. Ліки для сечостатевої системи. Для приготування відвару необхідно суху ромашку, золототисячник і звіробій залити водою і кип'ятити близько 20 хв. Готовим засіб вважається тільки через 4 години. Приймати травник необхідно 3 рази на добу по 100 г перед їдою.

Відео про причини і лікування нетримання сечі у чоловіків

Чи стикалися ви з проблемою нетримання? Як бути, якщо болить сечовий міхур у чоловіків? Подивившись відеоролик нижче, ви зрозумієте, як просто вирішити проблеми, про які незручно говорити оточуючим. Після перегляду запису ви отримаєте відповіді на питання. Досвідчений уролог-андролог розповість про передових технологіях, які не дозволять вам довго хворіти нетриманням.

Лікування нетримання сечі у чоловіків

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!