Бонисан – інструкція із застосування, склад, форма випуску, ціна

Для полегшення симптомів клімаксу жінці призначають капсули Бонисан (Bonisun). Ця біологічно активна добавка з антиоксидантними властивостями нормалізує енергетичний обмін в організмі. Перш ніж почати курс, потрібно проконсультуватися з гінекологом.

Склад Бонисана

БАД випускають у формі капсул для застосування перорально. У продажу є друга форма випуску – крем-гель для інтимної гігієни. Капсули фасують у контурні чарункові упаковки по 24 шт. Крем-гель розливають по флаконам об'ємом 50 р. У кожної картонній пачці додається інструкція по застосуванню. Склад БАДа Бонисан:

Форма випуску

Активні компоненти

Допоміжні речовини

капсули, 1 шт.

екстракт з ізофлавонів сої Solgen (460 мг)

  • глицитеин;
  • геністеїн;
  • дайдзеін.

крем-лубрикант

ізофлавони сої Solgen

  • изоноил изононаноат;
  • вода дистильована;
  • бензиловий спирт;
  • вітамін Е;
  • Д-пантенол;
  • гіалуронова кислота;
  • метілізотіазолінон; метілхлорізотіазолінон;
  • сорбітол;
  • мигдальне масло;
  • поліакрилат натрію;
  • екстракти алое віра і дикого ямсу.

Дія препарату

При пероральному застосуванні капсули Бонисан чинять системну дію в організмі. Фармакологічні властивості БАДа:

  • покращує стан шкірного покриву за рахунок виведення вільних радикалів;
  • уповільнює природні процеси старіння шкіри;
  • усуває симптоми клімаксу (припливи, безсоння, напади мігрені, підвищена пітливість, різкі перепади настрою);
  • скорочує ризик рецидиву серцево-судинних захворювань;
  • поповнює дефіцит жіночих статевих гормонів;
  • забезпечує інтимну гігієну в період клімаксу (для крем-гелю).

Ізофлавони, будучи природним аналогом естрогенів в організмі жінки демонструють естрогенну або антиэстрогенную активність (в залежності від концентрації власних статевих гормонів). Тим самим забезпечують гормональний баланс, покращують загальне самопочуття жінки у передклімактеричному періоді.

Показання до застосування

БАД призначають у період менопаузи для придушення симптомів клімаксу або зниження їх інтенсивності. Крім того, для жінок це надійна профілактика патологій серцево-судинної системи, остеопорозу.

Спосіб застосування і дозування

Бонисан потрібно приймати курсом – 1 місяць без перерви. За необхідності лікування відновлюють через 1 тиждень перерви. За рекомендацією фахівця, за рік дозволено проходити не більше 2 курсів. Дозволено одночасно приймати капсули і використовувати Бонисан гель для інтимної гігієни.

Капсули

БАД Бонисан цієї форми випуску призначений для застосування перорально. Пацієнтці призначають 1 капсулу на добу, яку потрібно прийняти під час їжі, запити достатньою кількістю води. Рекомендовану дозу можна попередньо розжовувати і розсмоктувати, належить проковтнути цілком.

Крем-гель Бонисан

За відгуками жінок, Бонисан крем – це ніжний засіб для інтимної гігієни, що діє локально. Однорідний склад має легку текстуру і приємний запах, гіпоалергенний склад. Жінці необхідно наносити на статеві органи невелику кількість крему перед або під час статевого акту. Після його завершення обов'язково змити теплою водою.

Побічні дії

При лікуванні Бонисаном побічні явища виникають рідко. У поодиноких випадках після прийому капсул з'являються ознаки алергії, представлені шкірними висипами, кропив'янкою, набряком, свербінням і почервонінням шкіри. Такі побічні явища зникають відразу після скасування біологічної добавки. Після використання крем-гелю для інтимної гігієни лікарі не виключають поява місцевих реакцій в місці контакту статевих органів з лікувальним складом.

Передозування

Випадки передозування на практиці не зафіксовані в інструкції по застосуванню не описані.

Протипоказання

Бонисан таблетки при менопаузі дозволено приймати не всім пацієнткам. Серед абсолютних медичних протипоказань лікарі виділяють гіперчутливість організму до компонентів препарату. БАД не призначають жінкам при вагітності, лактації.

Умови продажу та зберігання

Бонисан не є рецептурним препаратом, продається в аптеці або інтернет-аптеці. Зберігати БАД у формі капсул рекомендується в сухому і темному місці при температурі до-10 градусів, крем-гелю – до 25 градусів. Термін придатності становить 30 місяців.

Аналоги

Якщо біологічна добавка не підійшла або викликає побічні явища, ліки потрібно замінити. Аналоги Бонисана та їх короткі характеристики:

  1. Клималанин. 30 таблеток в упаковці. При клімаксі пацієнтці призначають по 1-2 шт. на день протягом 1 місяця. За необхідності курс подовжують.
  2. Фемінал. 30 капсул в упаковці. Жінці рекомендують приймати перорально по 1 шт. за добу тривалим курсом. Лікування припиняють після відчуття стійкої позитивної динаміки.
  3. Климаксан. 40 таблеток у пачці. Пацієнтці потрібно приймати перорально по 1 шт. 2 рази в день. За необхідності кількість підходів збільшують до 3-4 за добу. Курс лікування – 1 місяць, за необхідності його продовжують, дозу збільшують.
  4. Эстровэл. Капсули по 15 шт. і таблетки по 10 шт. в конволютах. При клімаксі і ПМС жінці призначають по 1 шт. двічі за день за 14 днів до початку менструації. За необхідності добову дозу збільшують до 3-4 шт.
  5. Овестин. Це таблетки, крем і свічки, рекомендовані жінці для полегшення симптомів менопаузи. Добові дози описані в інструкції, залежать від форми випуску та медичних показань.

Ціна

Назви столичних аптек

Ціна капсул №24, рублів

Інтернет-аптека «Діалог»

300

НІКА

320

Неофарм

330

Лабораторія Краси і Здоров'я

340

Еврофарм

350

Трику

380

Неофарм

385

Доктор Столєтов

415

Ріглі

440

Самсон-Фарма"

470

Відео

Клімакс. Як правильно лікувати

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!