Маткові кровоспинні препарати

Якщо у вас не вчасно почалися місячні, виділення занадто рясні, зі згустками, менструація триває більше покладеного, не виключено маткова кровотеча. Дана патологія можлива у юних і статевозрілих жінок у клімактеричний період. При даних симптомах потрібно негайно звернутися до гінеколога, який зможе визначити причини, розпізнати вид патології, призначити дієві кровоспинні препарати при маткових кровотечах. Тоді лікування пройде без ускладнень, а ваш організм швидко прийде в норму.

Як зупинити маткова кровотеча в домашніх умовах

Під час менструації це природний фізіологічний процес, але якщо його параметри не відповідають нормі (інтенсивність, терміни, період, тривалість тощо), то говорять про аномальні кровотечах. Небезпека останніх криється у високій і швидкій крововтраті, тому жінці (дівчині) потрібно надати першу допомогу до лікарського втручання. В залежності від етіології аномальні кровотечі поділяють на такі види:

  1. Дисфункціональні пов'язані з менструальним циклом. Виникають внаслідок збою роботи яєчників. Класифікуються на овуляторні, ановуляторні, міжменструальні.
  2. Профузні. Не супроводжуються болями, що виникають, наприклад, після аборту, при внутрішньої інфекції, міомі.
  3. Проривні кровотечі виникають на тлі гормонального дисбалансу: при клімаксі, прийомі контрацептивів тощо, через травмування внутрішньоматкової спіраллю.
  4. Гіпотонічні. Їх причина – в низькому тонусі матки. Виникають, наприклад, після пологів, абортів.
  5. При вагітності внаслідок викидня, пошкоджень плаценти, патологій матки. Виникають при позаматкової вагітності.

Що приймати при матковій кровотечі, вирішує лікар, тому як тільки фахівець здатний відрізнити один вид патології від іншого. До його втручання та визначення виду патології необхідно укласти хвору в ліжко, підняти їй ноги. Покласти на живіт щось холодне (бутель з водою, лід), забезпечити хворий рясне пиття. При гострій необхідності і неможливості лікарської консультації слід дати жінці кровоспинні таблетки або інші препарати:

  • «Транексам»;
  • «Етамзілат»;
  • «Вікасол»;
  • Настоянка перцю водяного;
  • Настоянка лагохілуса п'янкого.

Список ефективних кровоспинних препаратів

Схему прийому кровоспинних препаратів при маткових кровотечах визначає лікар. Хворим призначають внутрішньовенні та внутрішньом'язові ін'єкції, ставлять крапельниці, виписують таблетки. Для лікування використовують наступні препарати:

  1. «Дицинон». Вважається найбільш ефективними препаратом. Уколи з ліками діють вже через 10-15 хвилин. Дицинон при маткових кровотечах під час менструації приймають в таблетках.
  2. «Контрикал». Гомеостатичний препарат для внутрішньовенного введення.
  3. «Вікасол». Синтетичний препарат, аналог вітаміну К, вводиться внутрішньом'язово та перорально.
  4. «Транексам». Випускається в таблетках і у вигляді розчину для внутрішньовенних ін'єкцій. Таблетки – потужне кровоспинний засіб до приїзду лікаря.
  5. «Окситоцин» і «Метилергометрин» – кровоспинні засоби, що скорочують матку. Застосовують у випадках післяродових патологій.
  6. «Амінокапронова кислота» – гомеостатичний препарат для внутрішньовенного введення.
  7. «Кальцію хлорид» – внутрішньовенний препарат з ефектом «гарячого уколу».
  8. «Фібриноген». Порошок для ін'єкцій, препарат людської крові. Застосовується з амінокапронової кислотою.
  9. Рідкі екстракти кропиви і деревію приймають по краплях при лікуванні дисфункціональній менорагії.

Є побічні ефекти і протипоказання

В інструкції кожного гомеостатичного препарату зазначені протипоказання, пов'язані з підвищеною чутливістю до компонентів, патологіями судин і крові:

  • тромбозами;
  • тромбофлебітами;
  • злоякісні хвороби крові;
  • гострим інфарктом міокарда;
  • підвищеним згортанням крові.

Ліки, які не можна призначати людям із захворюваннями нирок (недостатність, пієлонефрит), сечокам'яною хворобою:

  • «Аскорутин»;
  • «Транескам»;
  • Екстракт водяного перцю.

Побічні ефекти, які здатні викликати кровоспинні препарати при місячних і аномальних маткових кровотечах:

  • печія;
  • головний біль;
  • алергія;
  • почервоніння обличчя;
  • запаморочення;
  • нудота;
  • діарея;
  • тахікардія.

Дізнайтеся,як відрізнити місячні від кровотечі.

Відгуки про ефективність застосування препаратів

Надія, 50 роківБув у мене випадок в студентські роки, на археологічній практиці. Місячні спочатку йшли нормально, а потім дуже рясно. Нічого не боліло, але було страшно. Навколо одні чоловіки – скаржитися соромно. Врятувала мене викладачка, у якій опинилася з собою рідка настоянка кропиви, народне засіб від виразки. Виявилося, що вона допомагає і при кровотечах.
Тетяна, 60 роківЯ зіткнулася з цією проблемою під час менопаузи. Як зупинити маткова кровотеча при клімаксі я не знала, і взагалі вважала його нормою. До лікаря звернулася, коли вже почала втрачати свідомість від крововтрати. Зробили чистку, ставили крапельниці, призначили «Вікасол». У наступні рази при перших ознаках приймала «Дицинон». В лікарню вже не потрапляла.
Лариса, 28 роківУ мене кровотеча почалася в перший день прийому протизаплідних таблеток. Відразу побігла до гінеколога. Вона мені виписала «Дицинон», сказала, що це один з кращих кровоспинних препаратів при маткових кровотечах. Від неї ж дізналася, що брати його можна за будь-яких інших кровотечах. Поповнила цими ліками свою домашню аптечку!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!