Хондропротектори нового покоління

Сучасні ритми життя призводять до того, що ми пересуваємося транспортом, мало ходимо, у нас сидяча робота. Як результат гіподинамії – зайва вага, підвищені навантаження на хребет і суглоби. Відбувається зношування хрящової тканини, виникають остеохондрози, артрози і артрити. Сильні болі, обмежена рухливість заважають активного життя. Сучасні засоби – хондропротектори нового покоління – не тільки знімають біль, але і відновлюють рухомість суглобів. Якщо вчасно не почати лікування, все закінчиться тим, що суглоби перестануть рухатися.

Переваги лікування хондропротекторами

Хондропротектори для суглобів не тільки зменшують болі при артрозі, остеохондрозі. Головне їх призначення в тому, що вони живлять зношену хрящову тканину, уповільнюють руйнування. Деякі препарати здатні її відновлювати. Це призводить до збільшення рухливості кульшових суглобів, поліпшення стану при грижі хребта. Переваги лікування хондропротекторами в тому, що:

  • знімаються набряки;
  • зменшуються болі;
  • швидко відновлюється хрящова тканина;
  • у складі є природні компоненти;
  • немає побічних ефектів.

Механізм дії препаратів

Хондропротектори нового покоління – це препарати для суглобів, які призначені для зняття запалення і відновлення. У своєму складі вони мають глюкозамін, хондроїтин-сульфатів, гіалуронову кислоту. При навантаженнях ці речовини руйнуються, хрящова тканина зношується, відбувається хворобливий тертя під час руху. Використання хондропротекторів відновлює втрачені в тканини речовини: вони доставляються до суглобу, уповільнюють руйнування, знімають запалення. Хрящі ущільнюються, утворюється внутрисуставная рідина.

Огляд хондропротекторів нового покоління

За способом введення в організм препарати для суглобів та хрящів умовно діляться на засоби:

  1. Внутрішньосуглобові. Їх ще називають рідкими протезами. Засоби вводять всередину суглоба. Навіть один укол в рік значно покращує стан. Хороші результати дають «Остенил» і «Гиастат».
  2. Внутрішньом'язові. Двадцять уколів «Алфлутоп» або Глюкозаміну» здатні значно поліпшити стан хворого.

Тривалого часу вимагає застосування хондропротекторів у такому вигляді, як:

  • Таблетки і капсули. Препарати «Терафлекс», «Дона», «Артра» відносяться до ліків, які дають результати через півроку використання.
  • Мазі і лосьйони. Використовуються рідше, тому що через шкіру складніше доставити діючі речовини до хворого суглоба. Проте вони здатні зменшити біль, зняти напруження м'язів. Бальзам «Жабий камінь», завдяки натуральному складу, знаходить застосування при остеохондрозі і артриті. Використовують тривалий час.

Використання хондропротекторів нового покоління дає добрі результати, тому що це об'єднані кошти. У їх складі речовини, що діють на хрящову тканину – глюкозаміну гідрохлорид, хондроїтину сульфат. Крім цього, нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП), зменшують запальний процес, скутість суглобів вранці. «Хондрозамин» і «Хондартрон» застосовуються, як хондропротектори при артрозі колінного суглоба. «Артрон Хондрекс» і «Стоп артрит» рекомендують вибрати для лікування суглобів у спортивній медицині.

Препарати для прийому всередину: таблетки та капсули

Серед хондропротекторів нового покоління необхідно відзначити кошти, які приймаються всередину у вигляді капсул і таблеток. Щоб отримати ефект від лікування, необхідно приймати їх декількох місяців. Капсули «Терафлекс», «Структум» та «Хондроїтин АКОС» – хондропротекторні препарати при остеохондрозі хребта. Вони уповільнюють перебіг хвороби завдяки наявності у складі хондроїтину сульфату натрію. Артропротекторы «Дона», «Артра» сприяють відновленню хрящової тканини. Хороший ефект дають хондропротектори при коксартрозі кульшового суглоба.

Мазі і гелі для зовнішнього застосування

У комплексному лікуванні, крім уколів і таблеток, призначають мазі і гелі. Їх використання засноване на тому, що в склад входить хондроїтину сульфат, який є однією зі складових хрящової тканини. Завдяки цьому мазь Хондроїтин АКОС», гель «Хондроксид» беруть участь у її відновленні. Відбувається знеболювання суглоба, знімається запалення. Гель-бальзам «Жабий камінь», маючи у своєму складі лікарські трави, натуральні вітаміни, здатний полегшити стан хворого при захворюваннях суглобів, при цьому не маючи протипоказань.

Уколи для внутрішньом'язових ін'єкцій

Хороші результати дають хондропротектори при остеохондрозі хребта. Препарати «Дона» і його аналог «Алфлутоп» випускаються у вигляді двох ампул: в одній – порошок, в інший розчинник. «Артепарон» проводиться, як розчин для ін'єкцій. Їх застосування значно покращує стан і рухливість хребта. Використання коштів у вигляді ін'єкцій, скорочує терміни лікування до двох місяців. Лікарські препарати, надходячи в кров, починають діяти відразу. Стан хворого покращує подальше застосування таблеток і капсул.

Заступники внутрішньосуглобової рідини

Кращі хондропротектори, які дають вражаючий ефект. Заступники внутрішньосуглобової рідини вводять прямо в хворий суглоб. Препарат «Аргелон» сприяє зростанню хрящової тканини, додає внутрішньосуглобову рідина, яка перестала вироблятися при хворобі. Препарати «Остенил» і «Синокром» містять у складі гіалуронову кислоту, з якої складаються тканини хряща. Їх застосування стимулює організм до самостійного вироблення цієї речовини, підвищення в'язкості суглобової тканини, її захисних властивостей. Препарати застосовуються строго по інструкції.

Де купити і скільки коштують

Хондропротектори відносяться до дорогих препаратів. Продаються вони і в звичайних і в інтернет-аптеках. Подивіться вартість препаратів у різних торгових точках.

ПрепаратЦіна, руб.АптекаІнтернет-аптека
Дона, ампули 6 шт.1233,0eApteka.ru
Жабий камінь, гель61,0

«Опіка»

пр. Ленінградський, 71

Хондроксид, гель374,0

«Опіка»

пр. Ленінградський, 71

?

Терафлекс, капсули,

100 шт.

1845,0

« Витамакс»

Варшавське шосе, 81, корп. 1

Терафлекс, капсули,

100 шт.

1210,0Piluli.ru

Структум, капсули,

60 шт.

1344,0eApteka.ru

Структум, капсули,

60 шт.

1270,0

«Столичка»

П'ятницьке шосе, 29

Рекомендації щодо застосування та протипоказання

Хондропротектори слід використовувати тільки за призначенням лікаря. Їх застосування зменшує біль, знімає запальний процес, покращує стан хрящів. Позитивні результати дає лікування остеохондрозу, артриту, коксартрозу кульшових суглобів, артрозу колінних суглобів. Препарати знаходять застосування в спортивній медицині. Вони допомагають відновити суглоби, пошкоджені при важких силових навантаженнях.

Застосування хондропротекторів буде ефективніше, якщо ви знижуєте вагу, почнете активно рухатися, займатися лікувальною фізкультурою, уникайте переохолодження. До протипоказань до застосування хондропротекторів відносять:

  • вагітність;
  • годування груддю;
  • захворювання печінки;
  • запалення шлунково-кишкового тракту;
  • алергію на компоненти препаратів.

Відгуки про результати застосування

Вікторія, 55 роківВийшла на пенсію, різко захворіли колінні суглоби... Так, що не було сил терпіти. Лікар сказав, що це з-за клімаксу, порушений гормональний фон. Призначив ін'єкції «Алфлутоп» та гель «Хондроксид». Зробила десять уколів і мазала коліна вранці і ввечері. Болі зменшилися, вранці стало легше вставати. Спасибі доктору за ліки, рекомендую.
Катерина, 61 рікДуже сильно ночами хворів тазостегновий суглоб, так, що не могла спати. До лікарні ледве дійшла. Мені призначили уколи «Артепарона». Ставила їх 20 днів, відчула полегшення. Вночі сплю, доктор порекомендував ще попити таблетки «Артра». Стоять, правда недешево, але результат вже є.
Христина, 35 роківБагато років ходжу в тренажерний зал. Не уявляю життя без фізичних навантажень. Люблю залізо, піднімаю штангу. Останній рік захворіли коліна, стало складно присідати. Лікар сказав, що від навантажень змінилася хрящова тканина. Призначив таблетки «Дона», брала їх півроку, стало краще. Чудові ліки!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!