Скільки варити яйця некруто після закипання води. Скільки хвилин треба варити або перепелині яйця курячі

Кожна господиня пам'ятає секрет сніданку «в мішечок»: варто лише на одну хвилину більше або менше потримати яєчка в окропі, як консистенція жовтка вмить зміниться. Однак якщо ви точно знаєте, скільки часу потрібно, щоб відварити їх, приготоване вами блюдо завжди буде мати шовковий, схопився білок і ніжний, обволікаючий жовток.

Як варити яйця некруто

Щоб приготувати ідеальний простий дієтичний сніданок, треба заздалегідь дістати продукти з холодильника і довести до кімнатної температури. Це дозволить зберегти шкаралупу цілою під час занурення в окріп. Перед тим, як варити яйце некруто, потрібно підготувати таймер, щоб засікти час. Слідкуйте за тим, щоб кипіння води не зупинялося.

Є безліч способів приготування страви: деякі готують яєчка з допомогою мультиварки, пароварки і навіть в мікрохвильовій печі. Ці способи можна назвати придатними для лінивих:

  • онсен-тамаго – японський спосіб, який передбачає приготування за допомогою «гарячого джерела». Яєчка поміщають у термос з окропом на 20-25 хвилин, і в результаті виходить однакова консистенція білка і жовтка;
  • харчовій плівці. Її змащують жиром, розбивають сире яєчко, герметично пов'язують, занурюють в окріп. Скільки варити яйце некруто в плівці? На це піде 4-5 хвилин, потім його викладають на грінок – варіант нагадує вишуканий пашот.

Скільки варити яйця некруто після закипання

Як тільки вода закипіла, помістіть на столову ложку яєчко і акуратно покладіть його на дно ємності. Якщо планується готувати сніданок для великої родини, то потрібно пам'ятати, що яєчка потрібно поміщати в каструлю одним шаром, а не накладати одне на інше. Кулінари часто сперечаються про те, скільки варити яйця некруто після закипання води. Є правило: великі екземпляри готують 3 хвилини 30 секунд, а ті, що менші (середні) – рівно 3 хвилини.

Як варити яйця некруто на електричній плиті

Спочатку потрібно добре вимити шкаралупу під проточною теплою водою, іноді навіть з допомогою харчової соди. Потім розрахуйте діаметр каструлі так, щоб викласти кілька яєчок в один шар. Перед тим, як зварити яйця некруто на електричній плиті, нагрійте воду, увімкніть середню потужність і готуйте так, щоб вода не кипіла. Після закінчення часу відразу ж обдайте шкаралупу холодною водою – так набагато легше буде очищати.

Як варити яйця некруто на газу

Час варіння за допомогою газової або електричної плити не сильно відрізняється. Деякі кулінари стверджують, що доцільніше відварювати продукт, поміщаючи його спершу в холодну воду, тоді шкаралупа не лусне, не витече жовток. Однак з таким підходом легко пропустити потрібний момент, коли їжа буде готова. Якщо ви думаєте, як зварити яйця некруто на газу так, щоб вони не сіли в мішечок або круто, помістіть їх на дно сотейника, налийте прохолодну воду, дайте їй закипіти і готуйте після цього дві хвилини.

Скільки варити перепелині яйця некруто

Перепелині яєчка набагато менше за розміром в порівнянні з курячими, тому різниця в часі приготування буде значною: майже в два рази. Скільки хвилин варити яйця некруто? Занурте їх у холодну воду, підсолити її, зробіть невеликий вогонь і кип'ятіть рівно 2 хвилини після закипання. Відразу ж після приготування обдайте холодною водою – їх можна буде легше очищати і вживати в їжу.

Перепелині яєчка мають низьку калорійність, входять до складу багатьох рецептів салатів, закусок, десертів. Щоб смачно і корисно нагодувати сім'ю вранці, поцікавтеся, як правильно варити яйця всмятку. Такий сніданок не тільки різноманітить ваш звичний раціон, але і заощадить час на приготування їжі. Дуже смачно подавати до яєчних страв на сніданок підсмажені грінки з маслом, каші та овочеві салати. Ці закуски не містять велику кількість калорій, але дають заряд енергії надовго, а приготувати їх не складає особливих труднощів.

Відео: як зварити яйце некруто

Як варити яйця некруто

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!