Скільки варити креветки після закипання. Час варіння креветок

Популярний і поширений морепродукти – креветки. Вони є не тільки прекрасною закускою до пива, але і дієтичним продуктом. Їх використовують для приготування салатів, основних страв, закусок, пирогів. Як і скільки варити креветки? Готувати їх потрібно правильно. Наприклад, якщо продукт переварити, м'ясо стане гумовим і зіпсує смак всього страви.

Як вибрати креветки

Зараз у продажу зустрічаються свіжі та заморожені молюски. Вони бувають очищеними або ще в панцирі. Обираючи певний вид, добре роздивіться продукт. Якщо зі свіжими видами все більш менш зрозуміло, то з замороженими виникають різні запитання. Адже нікому не хочеться віддавати гроші за неякісний продукт. Заморожені неочищені креветки вибирають, звертаючи увагу на їх цілісність і товщину крижаної кірки, якою вони покриті.

Небажано, щоб морепродукти були злиплими між собою. Товщина льоду на них не повинна бути більше 1 мм, Якщо ці правила не дотримані, вони заморожені неправильно. Після варіння і очищення залишиться тільки чверть від придбаної маси. В такому випадку краще не економити на більш дешевих, а придбати великі, якісно заморожені креветки. Кухарі радять купувати неочищені види, вони не втрачають свою соковитість.

При виборі молюсків зверніть увагу на хвіст. В замороженому вигляді він повинен бути підвернутий. У процесі приготування хвіст згортається практично в кільце. Якщо цього не відбувається, значить, заморожений морепродукт не був свіжим перед термічною обробкою. Купувати такі креветки не варто, навіть якщо на перший погляд продукт гарної якості.

Скільки і як варити

М'ясо креветок – білковий продукт. Для його приготування потрібно мало часу (згадати хоча б яйце). Довго готувати їх не можна, інакше смак буде не такий, як хотілося б, а по консистенції креветки будуть схожі на гуму. Деякі види цих молюсків, пропоновані в торгових мережах покупцям, варити не треба, їх можна обдати окропом і почекати кілька хвилин. Але такий варіант приготування підходить не для всіх різновидів.

Заморожені креветки

Спочатку їх промивають, розморожують. Скільки варити, залежить від того, в якому вигляді вони були заморожені. Якщо креветки сирі, то варити їх потрібно приблизно 3 хвилини. Час приготування залежить від розміру. Дуже часто в магазинах зустрічаються заморожені варені види. Готуються вони пару хвилин. Якщо перед заморожуванням вони піддавалися теплової обробки, зовсім необов'язково їх варити, це швидше питання профілактики кишкових інфекцій. Для приготування допустимо залити їх окропом, витримати кілька хвилин.

Очищені креветки

Готуються вони дуже швидко. Очищені види зовсім необов'язково варити. Нерідко їх просто заливають окропом і витримують близько 4 хвилин. Після цього потрібно спробувати продукт на готовність. Якщо страву ще сирий, залиште його на деякий час. Головне – не перетримати молюсків, хоча це зробити складно. Готову страву відкидають на друшляк, щоб стекла вода, і подають до столу.

Королівські креветки

Такого виду морепродукта в природі не існує. Назва – добре продуманий маркетинговий хід, а насправді від звичайного атлантичного виду вони відрізняються великими розмірами. Час варіння незаморожених королівських креветок становить не більше 5 хвилин, заморожені варяться трохи довше – близько 10. Це обумовлено тим, що великі види готуються трохи довше звичайних.

Тигрові креветки

Такі молюски поширені в Індійському і Тихому океані. Свою назву отримали завдяки поперечним чорним смугами на тулубі. Тигрові види варяться 4-5 хвилин після того, як вода закипить. Спочатку бажано їх розморозити. Про готовність підкаже забарвлення – з сірих вони повинні перетворитися в яскраво-помаранчеві. Перетравлювати їх, як і всі інші види, небажано. Це відіб'ється на жорсткості і смакових якостях продукту

Поради з приготування креветок

Першим і найважливішим правилом смачного страви з креветок є не перетравлення морепродукту. Якщо забути про час і довго готувати, вони можуть перетворитися в гумову масу замість смачного і ніжного делікатесу. Другим важливим моментом є промивання їх перед приготуванням. Ніхто точно не знає, в яких умовах і місцях вони перебували до того, як потрапили на прилавок.

Неочищені сирі молюски мають сірим забарвленням (мова йде про королівських і тигрових). Закидають їх в каструлю з киплячою водою, варять не більше 10 хвилин. В бульйон додають сіль, спеції (лавровий лист, перець горошок, гвоздику). Коли молюски спливуть і забарвляться в яскравий колір, вони готові. Але не поспішайте відразу діставати – залиште ще буквально на хвилину. Чим більше креветка, тим довше вона вариться. Купуючи малі особини рожевого відтінку, ви вибираєте вже зварений продукт. Для приготування їх не треба варити. Після розморожування обдайте продукт окропом, витримайте кілька хвилин.

Креветка хорошої якості і правильно відварити, якщо вона володіє приємним солодкувато-солоним смаком, ароматом моря. Щоб на ваш стіл потрапило гарне блюдо з цього морепродукта, скористайтеся порадами кухарів:

  1. Креветки вбирають багато солі, тому під час приготування цей інгредієнт не потрібно економити.
  2. Прекрасною приправою для молюсків є кріп: зелений або сушений.
  3. Оригінальна закуска швидкого приготування з великих креветок – спочатку відварюють, а потім обсмажують на оливковій олії, додаючи часник.
  4. Лимон доповнить і прикрасить блюдо.

Ознайомтеся із смачними рецептами,як варити креветки до пива.

Відео: скільки часу варити креветки після закипання

Незважаючи на те, що вони готуються швидко і просто, люди нерідко стикаються з тим, що продукт перетворюється на пластилін. Неправильно зварені молюски не дадуть вам насолодитися їх справжнім смаком. Скільки варити креветки, щоб вони вийшли «на ура»? Подивившись відео нижче, ви зможете навчитися готувати цей делікатес і більше не будете «давитися» гумовими молюсками.

Як варити креветки

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!