Печиво савоярді - рецепт з фото. Як приготувати савоярді в домашніх умовах для тірамісу і тортів

Зовнішній вид бісквітного печива подарував йому другу назву – дамські пальчики. Смужки овальної форми, специфічна кірочка, легкість печива, яке колись подавали виключно до столу королівських осіб, знайомі шанувальникам Тірамісу. Основа знаменитого десерту підкорює ніжним смаком і зваблює приємним таненням мовою.

Як приготувати Савоярді

Особливих кондитерських навичок для приготування випічки не потрібно. Своєю легкістю готове ласощі зобов'язана пористій структурі, але досягти цього допомагає правильно зроблене бісквітне тісто. Щоб приготувати Савоярді зі смаком максимально близьким до традиційного варіанту, то необхідно слідувати деяким важливим рекомендацій і відкрити для себе пару секретів.

Технологія приготування передбачає, що до м'якої пишної піни білки збивають окремо від жовтків з цукром. Борошно обов'язково просіюють, додають ванільний екстракт, все змішують, а потім за допомогою кондитерського мішка на пергаментний папір видавлюють невеликі смужки, які посипають цукровою пудрою. До рум'яної скоринки печиво випікають близько чверті години в попередньо підігрітій духовці, вибираючи середній режим.

Як приготувати Савоярді в домашніх умовах, щоб смак або вид готового печива не розчарував?

  • Зробити тісто густим, і для цього взяти два, а не три жовтка.
  • Акуратно відокремити білки, які треба брати охолодженими, збити до стану міцної піни.
  • Збиті білки додавати частинами, останню порцію дуже обережно перемішати з іншими інгредієнтами, тоді готове печиво збереже пористу структуру.
  • Пергамент для випічки треба спочатку змастити вершковим маслом, а потім посипати борошном. Зняти готову випічку буде легше.
  • Посипати зверху смужки з бісквітного тіста цукровою пудрою, і відразу поставити деко в розігріту духовку.

Класичний рецепт Савоярді в домашніх умовах

Склад знаменитого італійського десерту Тірамісу передбачає обов'язковий інгредієнт – печиво Дамські пальчики. Знайти в магазині смачну і за прийнятною ціною бісквітну випічку виходить не завжди, але є альтернатива – освоїти рецепт Савоярді в домашніх умовах. Ніжний смак повітряного печива стане вдалим доповненням до чаювання, недарма п'ять століть тому це кондитерське нововведення спеціально створили з нагоди візиту французького короля.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 65 г;
  • ваніль – 0,5 ч. л.;
  • цукрова пудра – 100 р.

Спосіб приготування:

  1. Якщо використовувати рецепт печива Савоярді в домашніх умовах, то спочатку необхідно підігріти духовку. Потім підготувати кондитерський мішок, пергамент, на якому можна відразу позначити контури майбутнього печива, щоб спекти ласощі потрібної форми і довжини.
  2. Відокремити жовтки, смішать з двома столовими ложками цукрової пудри, збити до загусання, поки не утвориться пишна світла маса.
  3. Білки збивати окремо, поступово підсипаючи цукрову пудру об'ємом 3 чайні ложки, щоб вийшла глянсова піна.
  4. До просіяної муки за три підходу додати збиті жовтки, білки, ваніль, що залишився жовток. Перемішувати тісто треба акуратними рухами, у напрямку знизу вгору.
  5. За допомогою кондитерського мішка або пакета видавити тісто на пергамент, не забуваючи залишати відстань. Посипати цукровою пудрою.
  6. Процес випікання займе близько 15 хвилин, а про готовність печива дасть зрозуміти золотава скоринка. Знімати випічку з пергаменту відразу, щоб не прилипла або не кришилася.

Печиво Савоярді - рецепт від Юлії Висоцької

Оригінальне ласощі, куплене в магазині, не завжди збігається з уявленням про якість чи відповідає заявленій ціні. Якщо ж освоїти рецепт печива Савоярді від Юлії Висоцької, то про смакових відтінках випічки хвилюватися не доведеться. Навіть без фото або відео покрокові рекомендації допоможуть дізнатися секрет приготування пишного бісквітного тіста, щоб спекти ніжне печиво Дамські пальчики і подати випічку до кави, доповнити італійський десерт, російську шарлотку, морозиво-торт.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 50 р;
  • цукор – 2 ст. ложки з верхом;
  • цукрова пудра – 30 р.

Спосіб приготування:

  1. Відокремити білки, збити міксером або блендером до пишної маси, всипати столову ложку з верхом цукру. Продовжити збивати, поки кристали розчиняться, а білкова маса не стане блискучою і густий.
  2. Взяти 2 жовтки, додати столову ложку цукру, збивати суміш до стану пишної світлої маси.
  3. Половину порції білкової маси акуратно з'єднати зі збитими з цукром жовтками. Просіяти в отриману масу муку, ще раз злегка перемішати. Потім додати решту білкової маси, щоб зробити повітряне бісквітне тісто.
  4. На пергамент, змащений вершковим маслом, видавити з допомогою кондитерського мішка або пакета смужки довжиною до 12 см, рясно посипати цукровою пудрою.
  5. Випікати чверть години, поки не підрум'яниться скоринка.

Рецепти печиво Савоярді

Ніжна випічка сама по собі здатна бути смачним солодким частуванням до чаю або кави. За ціною Дамські пальчики будуть обходитися дешевше, ніж покупні, але на приготування доведеться витратити трохи часу. Щоб десерт з бісквітним печивом виглядав як на фото, не слід відхилятися від покрокового рецепта або, піддавшись бажанням поекспериментувати, замінити який-небудь інгредієнт на інший. Смужки готового печива можуть стати основою для легких десертів з маскарпоне або сметаною, дуже ніжний смак Дамські пальчики додадуть бисквитному торту без випічки.

Тірамісу з печива Савоярді

Підбадьорливий і неповторний смак знаменитого італійського десерту побудований на контрасті: гіркувато присмаку кави і талого вершкового крему. Якісні продукти – ключ до успіху, щоб вийшло зробити ласощі, як на гарних фото. Спроби замінити вершковий смак Маскарпоне сирним кремом приведуть до розчарування, як припущення, що десерт печиво Савоярді може вийти смачним без нього. Трудомістка робота по приготуванню повністю виправдає себе, а урізноманітнити рецепт можна з допомогою ванілі, гіркого мигдалю, лікером «Амаретто».

Інгредієнти:

  • печиво Савоярді – 30 шт.;
  • Сир Маскарпоне – 250 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • кава – 200 мл;
  • какао – 4 ст. ложки;
  • лікер – 4 ст. ложки;
  • цукрова пудра – 70 р.

Спосіб приготування:

  1. Яєчні жовтки розтерти дочиста з цукровою пудрою, додати Маскарпоне, перемішувати до утворення однорідної маси.
  2. Збити білки, потім поступово з'єднати з отриманої вершково-жовтковою масою.
  3. Зварити каву, додати ром, змішуючи міцні напої в плоскою і не дуже глибокій ємності, щоб було зручно вмочувати печиво. Савоярді занурювати в суміш на половину або третину, потім викладати шаром за 10 штук, заливаючи кремом, повторити ще два рази. Для вирівнюючи шарів постукати по боках лопаткою, поставити на три години або на ніч у холодильник.
  4. При подачі десерту до столу посипати какао, розрізати на порції.

Дізнайтеся, як приготуватисолодку ковбаска з печива і какао.

Торт з печива Савоярді без випічки

Легке, смачне солодке частування, яке стане паличкою-виручалочкою, коли часу на приготування небагато. Гідність готового кондитерського продукту під назвою Савоярді – можливість заморозити про запас, що значно економить час, тому що відпадає необхідність піч коржі. Якщо під рукою є готова домашня випічка або ціна готового робить його купівлю прийнятною, все що потрібно – зробити крем і дочекатися, коли торт з печива Савоярді просочиться. На виході виходить 4 порції смачного частування.

Інгредієнти:

  • печиво – 200 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • сметана (15%) – 2 склянки;
  • консервовані або свіжі фрукти – 150 г;
  • ягоди, горіхи – за смаком для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Сметану з допомогою міксера збити з цукровою пудрою, щоб вийшла пишна маса.
  2. Консервовані фрукти відкинути на друшляк. Це важлива умова, яку не варто ігнорувати, тому що треба позбутися зайвої рідини.
  3. Для формування форми торта нижнім шаром викласти печиво, полити сметанним кремом, зверху викласти фрукти, чергувати шари, поки не закінчаться продукти.
  4. Поставити торт без випічки в холодильник, щоб дати просочитися. Перед подачею до столу прикрасити фруктами.

Чим замінити печиво Савоярді в Тірамісу

Знайти заміну бисквитному печінкою можна, але це вплине на смак класичного Тірамісу. Довгаста форма, ніжний смак роблять знамениту випічку схожою з іншими ласощами – печиво «Дамські пальчики». Чим ще замінити печиво Савоярді для Тірамісу? Непоганою альтернативою вважається дитяче печиво, наприклад, Хайну або Боді, або підійде ніжний бісквіт, який можна купити в магазині, але за ціною вийде дорожче, ніж спекти корж будинку в духовці самостійно.

Ціна печива Савоярді

Щоб насолодитися смаком знаменитого десерту, без головного компонента не обійтися. У шанувальників кондитерського мистецтва є два способи отримати обов'язковий інгредієнт Тірамісу: придбати Савоярді в супермаркеті або приготувати самостійно. Готове печиво буде відрізнятися за ціною, що впливають на цей фактор ім'я виробника і обсяг. Вартість італійського кондитерського виробу за пачку об'ємом 200 г в середньому становить 148 рублів, об'ємом 400 г – 240 рублів.

Будь-яка ціна солодкого продукту не зрівняється з домашньою випічкою. Вибираючи цей варіант для приготування десерту, вийде заощадити, запастися про запас або поласувати частуванням за чашкою ароматного чаю або кави. Нехай на бісквітне ласощі або випічку піде якийсь час, зате печиво вийде смачним, склад домашнього ласощі не викличе сумнівів, а по ціні виявиться більш виграшним варіантом, адже магазин, де купити необхідний кондитерський продукт, доведеться ще пошукати.

Дізнайтеся, як приготуватисолодку ковбаска з печива.

Відео: бісквітне печиво Савоярді

Як приготувати бісквітне печиво Савоярді: відео-рецепт

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!