Як заморозити кабачки в морозилці

Користь заморожених овочів, фруктів, ягід порівняти з властивостями консервованих або тепличних. Особливо важливо це в бідний на вітаміни сезон холодів. Багато господинь своїми руками заготовляють плоди на зиму. Серед саморобних напівфабрикатів гідне місце займають кабачки.

Чи можна заморожувати кабачки в морозилці

Зберегти корисні речовини плодів можна різними способами. Деякі дари літа: фрукти певних видів, гриби – дійсно краще висушити. Волога випарується, вітаміни і мікроелементи накопичаться під шкіркою. А ось цибуля, морква, солодкий перець, стручкову квасолю, баклажани правильніше заморозити. Припустимо розширити цей список? Чи можна заморозити кабачки поряд з іншими овочами? Досвідчені господині стверджують, що морозилка – це найкраще місце для збереження цих плодів. Головне – знати, як морозити кабачки правильно.

Як заморозити кабачки на зиму в домашніх умовах

Універсального рецепту, як заморозити кабачки в морозилці, немає. Все залежить від того, з якою метою вам знадобиться взимку цей продукт. Для приготування супів, рагу сміливо навантажуйте морозилку свіжими плодами. Якщо ж ви не можете відмовити собі в задоволенні зимовим вечором поласувати смаженими кабачками або ніжною запіканкою, бланшируйте шматочки, перш ніж скласти їх на зберігання.

Чіткі вимоги пред'являються і до самих плодах, призначеним для заморозки:

  1. Виберіть тільки молоді кабачки невеликого розміру з дрібними насінням або зовсім без них.
  2. Свіжі овочі, підготовлені для варіння або гасіння, очистіть від шкірки, перш ніж розкласти їх по контейнерах або пакетах. На бланшованих шкірку краще зберегти.
  3. Вибирати і готувати до зберігання в морозилці цукіні потрібно по тим же правилам, що і кабачки.

Заморожування кабачків кубиками

До того, як заморозити кубиками кабачки в морозилці, визначитеся, для яких страв призначена заготовка. Від цього залежить розмір шматочків. Мають намір готувати запіканки і ікру? Нарізайте шматочки розміром не більше сантиметра в кубі. Обожнюєте овочеві супи? Підготуйте більш крупніше кубики. Сам же алгоритм підготовки кабачкової м'якоті до зберігання такий:

  1. Відберіть молоді незіпсовані плоди, вимийте їх, обсушіть рушником, видаліть плодоніжку, при необхідності очистіть від шкірки.
  2. Поріжте овочі кубиками потрібного розміру, наповніть ними контейнери або пакети по одній порції в кожну ємність, помістіть в морозильну камеру. Кожні кілька годин діставайте заготовки з морозилки і струшуйте, щоб шматочки рівномірно промерзали і не чіплялися один до одного.

Бланшовані кружечками

Навіть далеко не всі досвідчені господині знають, чи можна морозити кабачки для подальшого смаження. Чи вийде блюдо з них соковитим і апетитним? Практика показує: немає причин для занепокоєння. Якщо кабачкові кільця розморозити, обваляти в борошні з додаванням приправ і обсмажити на олії, на смак вони нічим не будуть відрізнятися від приготованих зі свіжих плодів. Головне – бланшувати кружечки перед заморожуванням. Порядок дій такий:

  1. Молоді незіпсовані плоди вимийте, промокніть рушником, видаліть плодоніжку.
  2. Закип'ятіть воду в каструлі середнього розміру, зменшіть вогонь до мінімуму.
  3. Наріжте плоди кружечками товщиною не менше 1 див. Бланшируйте їх не більше трьох-п'яти хвилин. Акуратно вийміть готові кружечки з каструлі. Відкиньте їх на сито, давши зайвій воді можливість стекти.
  4. Охолоджені кружечки розкладіть по полицях морозилки, відокремлюючи шари один від іншого. Періодично перевіряйте, чи не злиплися вони.
  5. Після того, як кабачки заморозяться, розкладіть їх порційно по пакетах і помістіть в морозилку.

Рецепт заморозки з овочами і зеленню

Мексиканська суміш – прекрасна основа для супів, запіканок, рагу, гарнірів до м'ясних страв. Заготовити її так само просто, як і овочі окремо. У складі можуть бути будь-які плоди – все залежить від уподобань вашої родини. Головне – пам'ятати, що деякі продукти, перш ніж заморозити, потрібно бланшувати, інші ж відправляють в морозилку свіжими. Етапи заготівлі такі:

  1. Попередньо потримати три-п'ять хвилин в окропі рекомендується кабачки, моркву, стручкову квасолю, зелений горошок, кукурудзу. Цибулі, томатів, болгарського перцю, зелені термообробка не потрібна.
  2. Овочі та зелень переберіть, вимийте, очистіть від плодоніжок, наріжте шматочками потрібної форми і розміру.
  3. Бланшируйте плоди, що вимагають термічної обробки.
  4. Підготовлені овочі і зелень розкладіть на расстеленные рушники, давши воді можливість стекти.
  5. Змішайте сухі шматочки, наповніть сумішшю порційні пакети і укладіть їх у морозилку. Періодично струшуйте пакети, щоб відокремити овочі один від одного.

Напівфабрикат для оладок кабачкового

Особливість заготовляння основи для кабачкового оладок в тому, що використовуються тільки пізні перестиглі плоди: вони менш соковиті. Заморозити основу для майбутніх оладок дуже просто:

  1. Ви можете заморозити тільки овочі або відразу ж змішати їх із зеленню, подрібненим цибулею і часником, прянощами (якими, крім солі: вона вивільняє додатковий сік з плодів, та підготувати такий напівфабрикат до зберігання буде набагато складніше).
  2. Кабачки вимийте, очистіть від шкірки, звільнити від насіння, наріжте шматочками.
  3. Натріть підготовлені овочі на тертці, вичавити сік, розкладіть м'якоть на рушники, щоб стекла рідина що залишилася.
  4. Якщо необхідно, змішайте кабачкову основу з додатковими інгредієнтами, розкладіть по пакетах і відправте в морозилку.

Як правильно заморозити кабачки для прикорму дитини

Не довіряєте магазинного дитячого харчування, а період прикорму малюка випадає на холодний сезон? Заготовлюйте овочеві і фруктові пюре самостійно! До того, як заморозити кабачки дитині в морозилці, спершу правильно приготуйте продукт. Так ви будете впевнені, що пюре містить всі необхідні вашій дитині вітаміни і мікроелементи. Як же правильно заморозити в морозилці дитячий прикорм:

  1. Молоді плоди очистіть від шкірки, насіння, плодоніжки. Наріжте невеликими шматочками.
  2. Закип'ятіть воду.
  3. Опустіть овочі в киплячу воду на чотири-п'ять хвилин, вийміть їх шумівкою, дайте воді стекти.
  4. Підготовлені шматочки пюрируйте блендером, розкладіть порційно в невеликі ємності і укладіть готовий прикорм на полиці морозилки.

Скільки зберігаються заморожені кабачки

Знаючи, як заморозити кабачки в морозилці, можна без особливої праці підготуватися до зими. Як довго їх допустимо зберігати? Часовий ліміт – дев'ять місяців для овочів, заморожених свіжими або бланшированными. Ніщо не заважає зберегти плоди на більший термін. Але за такої умови не виключено, що овочі придбають неприємний запах і смак. Головне правило зберігання – не допускати повторного заморожування заготовок. Не виймайте їх без потреби з холодильника. Подтаявшие овочі потрібно використовувати як можна швидше.

Відеорецепт: як заморозити кабачки на зиму свіжими

Як заморозити кабачки: Як заморозити кабачки на зиму: Заготівля кабачків на зиму рецепти

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!