Як відміряти борошно без ваг

При відсутності кухонних ваг або, принаймні, спеціальної мірної ємності з відмітками, відміряти необхідну для рецепта кількість борошна не так вже складно. На допомогу прийдуть інші кухонні пристосування. Читайте про те, як правильно ними користуватися.

Як відміряти грами без ваг

Чітко дотримуватися пропорції і покласти строго визначений за рецептом кількість крупи, води, спецій – запорука будь-якого успішного страви. Особливо важливо це для випічки. Якщо ви випадково додасте більше або менше мучицы, ніж потрібно, тісто вийде зовсім не таким, як треба. При відсутності спеціального приладу відважити її вдасться іншими підручними засобами. Кожній господині знадобиться інформація про те, як правильно це робити.

Скільки в гранчастій склянці грам борошна

Насамперед, варто сказати про те, що цей предмет – вірний помічник у вимірі продуктів для багатьох господинь. Він дуже точний і обов'язково допоможе вам з легкістю набрати потрібний обсяг будь-якого рідкого або сипучого речовини. Якщо заповнити пшеничного мучицей вищого сорту до самого верху з шапкою, то вийде 160 р. Це значення приблизне. Якщо ж посудину заповнити обідок, то буде 130 р.

Якщо ви не знаєте, як відміряти борошно без ваг, скористайтеся цими порадами:

  1. Зернопродукт повинен бути непросеянным. Не треба намагатися зачерпнути мучицу із загального пакету, а акуратно насипати невеликими порціями. В іншому випадку у стінок посуду утворюються пустоти, із-за яких обсягу буде недостатньо для страви.
  2. Не утрамбовывайте суху речовину, не стукайте по судині при наповненні. З-за цього результат виявиться зовсім іншим.
  3. Користуйтеся таблицею, де містяться дані про обсяг різних продуктів. Її легко вдасться знайти в мережі.
  4. Бажано підібрати для своїх замірів окрему посуд, максимально точну, і завжди користуватися тільки нею. Якщо ви будете брати різну кожен раз, то й однакове за рецептурою страва може відрізнятися за смаком або зовсім зіпсуватися.

Скільки грам борошна в їдальні ложці

Для деяких рецептів треба зовсім небагато, як тоді бути? У подібному випадку слід заміряти ложками. Це нескладне завдання. Потрібно визначити, скільки борошна в столовій ложці. Якщо з гіркою, 25-30 г, дивлячись який вона буде по висоті, а якщо без неї, то 20 р. 1 ч. л. вмістить від 9 до 12 р. В десертну поміститься 15-20 р. Ці величини вірні, якщо зернопродукт сухий, тому що вологий буде важче. Ще потрібно пам'ятати про те, що деякі столові прилади, особливо ті, що залишилися у вас з радянських часів, важче сучасних.

Скільки борошна в склянці 250 мм

Мова йде про тонкостенном виробі. Такі судини ще називають чайними. Як відміряти борошно без ваг з його допомогою? Якщо наповнити посудину, залишивши приблизно сантиметр зверху порожнім, то у вас вийде 160 р. Мова йде про пшеничного. Стільки ж поміститься і кукурудзяного, тому що по щільності вони однакові. А ось житнє щільніше, тому її поміститься 130 р. Картопляна, навпаки, легше, її буде 180 р.

Як зважити борошно без ваг

Прилад для вимірювання маси продуктів є на кухні далеко не в кожної господині, тим не менше, люди прекрасно справляються навіть з дуже складними рецептами. Для того, щоб дати потрібну порцію, можна використовувати судини або ложки: десертну, столову, чайну. Маючи під рукою один з цих предметів, ви без праці наберете необхідну зернопродукт для випічки.

Скільки столових ложок в склянці борошна

Залежить від типу і наповненості. Якщо в гранчастій 130-160 г, то в ньому буде 4,5-5 ст. л. з шапкою. У чайному їх п'ять. Якщо брати з першого ложки без гірки, то вийде від шести з половиною до восьми. Якщо користуватися чайним, 8. Багатьом незрозуміло, як відміряти 100 грам борошна, не маючи під рукою вимірювального приладу. Все дуже просто: візьміть 5 ст. л. без гірки або 3,5 з нею. Зараз ви знаєте, скільки столових ложок в 100 грамах борошна.

Якщо у вас гранований стакан, то для отримання 100 г потрібно насипати стільки, щоб до обідка мучица не діставала приблизно на сантиметр. Є і ще один спосіб. По трохи сипте мучицу, утрамбовуючи її. Щоб зробити це, після кожної нової порції потрібно ретельно стукнути посудом по столу. Наберіть максимально високу шапку, яку зможете. У вас вийде приблизно 200-210 р. та від отриманого обсягу відокремте приблизно половинку на око. Це і буде 100 р.

Скільки склянок в кілограмі борошна

Якщо у вас дуже багато зернопродуктів, то його легко поділити на порції. Для цього треба мати уявлення про те, скільки склянок борошна в 1 кг. Пам'ятаючи всю вищевикладену інформацію дуже легко зробити висновок. Якщо ви не знаєте, як відміряти борошно без кухонних ваг, використовуйте гранований стакан. Якщо ви будете наповнювати до обідка, то вийде 7,5-8 одиниць, в залежності від щільності зернопродукту і рівня вологості. Якщо заповнювати ємність доверху, то вийде 6-6,5 штук. У випадку з чайним кількість буде такою ж, при наповненні до обідка.

Відео: як виміряти борошно без ваг

Як відміряти борошно підручними засобами?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!