Тушонка з мультиварці - рецепти з фото. Приготування домашньої тушонки в мультиварці

Чому всі люди без винятку люблять тушонку? Тому що з її допомогою смачно і ситно буде нагодована родина та гості. Використовуючи тушковане м'ясо і все, що завалялося в холодильнику, винахідливі господині готують прямо таки королівський обід. Але щоб зробити тушонку дійсно смачною і корисною – її потрібно приготувати в домашніх умовах. Тушонка в мультиварці – запорука ідеально приготованої страви запас. І неважливо, яке м'ясо буде використано: свинина, курка, кролик, індичка або яловичина – мультиварка зробить смачним будь.

Як приготувати тушонку в мультиварці

Мультиварка приготує найніжнішу домашню тушонку, а якщо апарат ще й скороварка, то процес буде швидким. М'ясо вибирайте будь-який, за смаком: яловичину, свинину з жилами або хрящами, додавайте баранину, парочку курячих стегон з шкірою і вийде тушонка – пальчики оближеш! Якщо хочете аристократичний варіант – немає проблем. Купуйте вирізку з м'якоть свинини і яловичини, але шматки в цьому випадку краще вибирати жирні: желе в тушенке досягається після википання жиру. Зверніть особливу увагу на якість вирізки. Вона не повинна бути мороженої, а тільки свіжою.

Для нашого страви візьмемо 500 г жилистой яловичини, баранини, 300 г і 700 г жирного шматка свинини. Всі поріжемо середніми шматками, поперчити, посолити за смаком, додамо кілька лаврових листів. Ретельно перемішати, дамо настоятися близько 40 хвилин. Воду додавати не треба, адже в процесі маринаду вирізка віддасть сік, якого для страви вистачить. Через 40 хвилин на мультиварці включаємо режим гасіння 2 години і все в неї завантажуємо. Після звукового сигналу залишаємо тиск на трійці, продовжуючи «томити» нашу тушонку ще години півтори, потім готовий продукт розкладаємо по банках.

Тушонка з курки

Куряча тушонка в мультиварці готується ще простіше. Курка в такий чудо-техніці виходить ніжною і соковитою. Для цього беремо рецепти потрошеную незамороженную курку 4,5 кг, розділяємо її на шматки. Спочатку розрізаємо тушку уздовж навпіл, а потім від кожної частини відрізаємо окіст, ділимо його на стегно і гомілку. За допомогою гострого обробного ножа шию зрізаємо на бульйон, а кожен шматок ретельно відмиваємо під проточною водою від бруду і запеченою крові. Потім знімаємо шкірку з усіх шматків, протираючи насухо за допомогою паперового рушника.

Зрізаємо м'якоть з кісток, а кістки не викидаємо, вони теж будуть потрібні для бульйону. Ємність мультиварки має потрібний обсяг для такої кількості м'яса, тому всі оброблені шматки викладаємо, додаючи невелику кількість води (100 мл). Решту рідина курка віддасть під час готування. Мультиварка встановлюється на режим гасіння 4 години, але до закінчення програми додаємо чорний перець горошком, лавровий лист, сіль по смаку, перемішуємо і залишаємо готуватися до кінця. Після закінчення режиму стерилізуємо банки, викладаємо готову курятину і щільно закриваємо кришкою.

Тушонка з лосятини в домашніх умовах

Не багатьом людям доводилося пробувати лосятину, а той, хто пробував тушковане м'ясо лося, обов'язково підтвердить, що це блюдо чудово. Обов'язково спробуйте м'ясо лося, адже лосятину запас легко приготувати вдома, навіть якщо ви не відрізняєтеся видатними кулінарними здібностями. Якщо дотримуватися технологію приготування правильно, то все самостійно приготує мультиварка. За смаком лосятина нагадує яловичину, тому відмінно поєднується з макаронами, картоплею, перловкою, гречкою.

Підготувати для гасіння потрібно тільки шматочки м'яса без кісток, очищені від плівок, дрібно порізані, як на бефстроганов. На один кілограм лосиного філе слід придбати 60 г жирного сала без прорізи, додати 6 шт. лаврових листів і близько 90 г солі. Для пікантності додайте суміш гострих перців (10 г). Далі ріжемо лосятину тонкими шматками, відбиваємо, адже вона суховата і грубувата. Якщо тварині було більше 3 років, то м'ясо потрібно вимочувати в білому вині близько 8 годин.

Потім лосятина викладається в ємність мультиварки, додається трохи рослинного масла, потім на режимі смаження кілька хвилин обсмажуємо її, щоб злегка покрилася скоринкою, а потім переходимо на режим гасіння, виставляючи мультиварку на півтори години. Після закінчення заданої програми апарат автоматично повинен перейти на режим підтримання тепла, тому залишаємо мультиварку працює ще кілька годин, після чого за смаком додається нарізаний ріпчаста цибулю, натертий на тертці моркву і інші овочі. Лосятину солимо, перчимо, додаємо будь-яку зелень за смаком.

Тушонка з яловичини

Тушонка яловича готується в мультиварці простіше всього. Для цього слід запастися 2 кг яловичини, після чого споліскують м'ясо, сушимо кухонним рушником, нарізаємо, викладаємо в чашу мультиварки. Яловичина не жирна, тому краще додати сало, приблизно 100 г на один кілограм яловичини. Налаштовуємо мультиварку на режим гасіння 4 години, залишаємо блюдо готуватися.

Коли залишиться один годину до закінчення часу м'ясо слід заправити спеціями, посолити, додати лавровий лист і зелень, якщо є бажання. Після закінчення готування тушкована яловичина з утворився жирком розкладається по банкам і ставиться на добу туди, де тепло, а потім зберігається на холоді. Тушонка, приготовлена так, буде зберігатися в холодильнику без заморозки більше півроку.

Тушонка з свинини

Від свинячої тушонки в мультиварці навряд чи хто зможе відмовитися. Це вишуканий делікатес та велика підмога господині, коли немає часу готувати. Свиняча тушонка, приготована вдома, набагато корисніше будь-якого магазинного консервованого м'яса, де невідомо які інгредієнти. Без тушонки, запасеної запас, іноді просто неможливо обійтися, особливо якщо потрібно терміново нагодувати кілька людей і банку тушонки швиденько перетворюється в цілу каструлю макаронів по-флотськи або смачного домашнього борщу.

Отже, рецепт класичний свинячої тушонки:

  1. Беремо близько трьох кілограмів м'яса, обполіскуємо під проточною водою, очищаємо від плівок, але не перемачиваем. Якщо ви хочете використовувати свинячу голову, то її попередньо потрібно вимочити від 6 до 8 годин. Перед приготуванням м'ясо краще висушити рушником, адже чим менше води потрапить в мультиварку, тим смачніше буде готова тушкована свинина.
  2. Після всіх підготовчих процедур свинину нарізаємо невеликими шматками, не більше курячого яйця, дотримуючись пропорції жирності. Якщо м'ясна суміш буде жирної, то вона набуде присмак сала, а коли жиру буде недостатньо, то тушонка вийде не дуже смачною.
  3. Викладаємо шматки, додаємо спеції, лавровий лист і вмикаємо мультиварку на 4-6 годин (час залежить від щільності свинини). Після приготування тушковане блюдо краще зберігати у негерметичних ємностях на холоді. Герметично закупорена свиняча тушонка повинна готуватися з застосуванням автоклавування, щоб дотримати її харчову безпеку. На фото застосування автоклавування:

М'ясо уварюється і розходиться на окремі волокна. Три кілограми свинини імовірно займе 3-літрові банки тушонки. Мультиварка робить тушонку соковитою і смачною, тим більше господиня завжди впевнена, що годує сім'ю і гостей натуральними, якісними продуктами. Зберігається свиняча тушонка в негерметичній ємності до двох місяців в умовах морозилки.

Тушонка з кролика

Тушонку в мультиварці ми хочемо заготовити про запас, але для того, щоб м'ясо зберігалося довго, потрібен смалець. Для жирної свинини додатковий жир не потрібно, а для дієтичного кролика потрібно купувати сало, адже кролятина – це легке м'ясо. Для того щоб спробувати ніжну кролячу тушонку, приготовану в мультиварці, нам знадобиться:

  • Тушку кролика промити, м'ясну зрізати м'якоть.
  • Висушена рушником кролятина нарізане маленькими шматочками близько 2 см і солиться. Встановлюємо мультиварку на режим смаження, укладаємо і обсмажуємо м'ясо кілька хвилин, поки воно не покриється рум'яною скоринкою.
  • Попередньо варити сало не потрібно. Чаша мультиварки закладається нарізаними шматочками свіжого сала (100 г на один кілограм кролятини), викладається зверху кілька горошин чорного перцю і задається програма гасіння на 4 години. Після закінчення програми залишаємо ще на кілька годин блюдо в режимі підігріву мультиварки, щоб м'ясо остаточно приготувалося.
  • Викладаємо тушонку в заздалегідь стерилізовані банки, закриваємо звичайними поліетиленовими кришками і зберігати в холодильнику до 2 місяців.

Дізнайтесь ще більше рецептів приготування кролика в домашніх умовах.

Відео рецепт: тушонка в мультиварці-скороварці на зиму

Мультиварка приготує нам смачну м'ясні консерви з яловичини, а як це робиться, можна подивитися на відео:

Тушонка в мультиварці-скороварці REDMOND-М110

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!