Зачіски для жінок після 40 років на короткі, середні та довгі волосся - огляд модних тенденцій з фото

Кожна жінка прагне виглядати молодше. Для цього вона використовує будь-які засоби, в тому числі і зміна іміджу з допомогою зачіски. Але якщо одна стрижка прикрашає даму, то інша здатна зіпсувати враження і додати до віку ще років п'ять. Від вибору хорошої стрижки залежить багато чого, в тому числі і впевненість жінки у собі, так що до цього питання варто підійти серйозно.

Вибір зачіски за типом волосся

Одним з найважливіших чинників при виборі стрижки є самі волосся: їх стан, густота, можливість укладання або використання спеціальних засобів. Так, наприклад, для тонких волосся ідеальним варіантом стануть короткі зачіски, які візуально додадуть обсяг. Причому для цього доведеться використовувати гелі та муси, які допоможуть зберегти зачіску протягом усього дня.

Власницям жирного волосся варто звернути увагу на короткі або подовжені варіанти, які не прилягають щільно до голови і створюють об'єм. Так можна добитися ефекту легенів, м'яких пасм, а сам образ вийде цікавим. Для дам з пересушеним кінчиками підходять стрижки, які вимагають мінімальної укладки або не вимагають його зовсім. Це необхідно для того, щоб якомога менше піддавати свої прядки термічного впливу, рідше мити і не використовувати додаткових коштів: лаку, гелю або воску.

Якщо ви володарка кучерів, то тут з вибором зачісок простіше. За рахунок того, що волосся самі по собі в'ються, практично не потрібно витрачати час і сили на додаткову укладання. Вибирати довжину слід виходячи зі своїх переваг, але варто звернути увагу на модні зачіски для жінок 40 років до плечей, які створюють грайливий настрій і помітно молодять.

Вибір довжини стрижки

Якщо у вас є можливість вибирати довжину, робіть це в залежності від вашого способу життя і стилю. Не всім йдуть довгі волосся, в деяких випадках вони навіть старять. Особливо це стосується тих, хто не любить витрачати час на створення укладання, а носить прядки розпущеним. Крім того, за довгим волоссям потрібен належний догляд: зволоження, бережна сушка, постійне оновлення кінчиків.

Сучасні зачіски для жінок 40 років середньої довжини підходять тим, хто носить волосся розпущеним, так і збирає їх в пучок або хвіст. Завдяки цьому можна постійно змінювати образ, вибирати нові аксесуари. Однією з популярних стрижок такої довжини є каре. Стрижки на середні волосся доведеться частіше коригувати, якщо хочеться, щоб зачіска завжди залишалася на висоті.

Якщо ви думаєте, що самими невибагливими залишаються короткі зачіски до шиї, то це не так. Власницям густих нормального волосся практично нічого не треба робити, крім миття і сушіння, а от ті, у кого прядки не блищать густотою, витрачають на укладання багато часу. Так що варто обзавестися якісними інструментами, безпечним феном, гребінцями і засобами з вітамінами.

Колір волосся для жінок після 40

Крім самої стрижки, дами після 40 років всерйоз замислюються про фарбування. Якщо навіть сивини ще немає або дуже мало, колір все одно хочеться зробити яскравим і насиченим. Уникайте кардинальних змін кольору. Пам'ятайте про те, що вам доведеться постійно підфарбовувати коріння, а це зробить волосся сухим і ламким. Найкраще – це підфарбовувати прядки природним відтінком. Якісна фарба подарує локонам додатковий блиск і яскравість. Найбільш популярні відтінки у жінок після 40:

  • холодний блонд;
  • каштановий;
  • рудий;
  • природний бежевий;
  • темний русявий;
  • пісочний;
  • чорний.

Крім однотонного фарбування в салонах завжди пропонують різні варіанти, наприклад, подвійні, мелірування, колорування, шатуш в тони світліше або темніше натурального кольору. Такі способи фарбування допоможуть додати образу природності і невимушеності. Мелірування або колорування можна робити на будь-яку довжину волосся, а ось омбре стане прекрасним варіантом для власниць довгих або середніх локонів. Не варто захоплюватися фарбуванням жінкам з проблемними волоссям, інакше недоліки відразу нагадають про себе.

Моделі стрижок для жінок за 40

Різноманіття стрижок, які сьогодні можна зробити у більшості салонів і перукарень, дають можливість постійно оновлювати свій образ. Якщо ви не можете самостійно визначитися з зачіскою, то попросіть рекомендації у стиліста, який за формою вашого обличчя підбере вам підходящу зачіску і забарвлення. Звертайтеся тільки до перевіреним майстрам, яким ви довіряєте, тоді результат вас гарантовано порадує.

Боб з окантовкою

Ця зачіска просто знахідка для жінок. Вона не лише здатна скорегувати овал обличчя, але і дійсно має омолоджуючий ефект. Красиво укладена стрижка боб робить будь-яку даму елегантною та жіночною, поєднання подовжених бічних і коротких потиличних пасм надає молодість і свіжість всьому образу. При цьому зусиль для укладання потрібно мінімум, якщо тільки справа не стосується будь-яких урочистостей. Стрижка боб підходить власницям прямих або хвилястих волосся, має масу варіацій.

Багатошарові об'ємні зачіски

Такі модні стрижки для жінок за 40 є ідеальним рішенням, якщо волосся не можуть похвалитися густотою. Багатошаровість візуально збільшує об'єм, не вимагає довгої укладання, навіть навпаки, скуйовджені пасма додадуть образу забавну грайливу нотку. Додаткового обсягу для такої стрижки можна досягти за допомогою мусу або лаку, який розподіляється біля коренів.

Каре

Універсальна зачіска каре дійсно підходить всім віковим групам та стилів. З її допомогою візуально подовжується овал обличчя, що буде актуально круглолицим жінкам (тільки стрижка повинна бути короткої). Каре добре виглядає на прямих волоссі, причому досвідчена рука майстра виконає стрижку з додатковим обсягом для тонкого волосся. На кучерях каре виконується рідше, але може виглядати не менш цікаво. Власницям особи овальної форми підійде каре будь-якої довжини.

Стрижки з довгими бічними пасмами

Короткі стрижки для жінок після 40 виглядають цікаво, стильно і різноманітно. Наприклад, здорово виглядає стрижка, коли ззаду довжина зовсім коротка, а ось спереду локони красиво обрамляють обличчя і часто досягають довжини від підборіддя до плечей. При цьому існує маса варіантів фарбування, коли передні пасмочки освітлюються або, навпаки, затемняються. Це допомагає змінитися, не забарвлюючи всю шевелюру. Стрижка з довгими бічними пасмами не рекомендується власницям тонкого волосся, так як передбачає об'єм і пишність.

Каскад

Вже давно прижилася зачіска каскад особливо популярна у молодих дівчат, яким не хочеться зістригати всю довжину. Жінкам після 40 теж можна не боятися таких зачісок. Багато варіанти каскаду дуже жіночні. За допомогою цієї стрижки можна зробити довгу чубок, яка буде недбало спадати на обличчя. Каскадну стрижку виконують на довгі і середні волосся. Така градуйована зачіска для жінок після 40 ідеально підходить для різних фарбувань.

Подовжене каре

Довжина цієї стрижки просто створена для жінок після сорока років. Волосся не надто короткі, але і не довгі, що робить догляд за ними простіше і позбавляє від необхідності витрачати час на укладання. Ідеальними вважаються гладкі пасма, хоча іноді їх роблять і хвилястими. Подовжене каре укладається по-різному, що урізноманітнює щоденний образ упевненої в собі жінки.

Шапочка

Своєрідність цієї зачіски для жінок після 40 в тому, що вона зачіска створює романтичний, наївний, трохи навіть дитячий образ. Вона і правда виглядає як шапочка. Стрижку роблять з рівними краями по всій окружності голови або з рваними. В обох випадках вона виглядає по-різному. Підходить для дам з кутастими рисами і трикутною формою обличчя. Не варто експериментувати на дуже тонких, негустих волосся.

Піксі

Ще один різновид коротких стрижок, яку дозволяють собі сміливі жінки. Її перевага в тому, що вона не вимагає складної укладання, а об'єм створюється за допомогою звичайного гелю і пальців рук. Піксі роблять з подовженою, косою або асиметричною чубчиком. Підходить витонченим жінкам з ніжними рисами обличчя. Не варто робити пікс круглолицим і повним дамам.

Короткий гарсон

Короткі омолоджуючі стрижки після 40 часто користуються популярністю у жінок. Все це лише тому, що вони молодять і відразу після відвідин перукаря «скидають» пару-трійку років. Короткий гарсон підходить для волосся будь-якої густоти, її не доведеться довго укладати, якщо тільки воском створити напрям прядок. Ця стрижка ідеально підходить для вольових, впевнених жінок, які звикли самостійно приймати рішення у всіх сферах життя.

Недбалі локони

Хоча зрілі дами, як правило, люблять порядок у всьому, іноді це набридає. Тоді при виборі зачіски для жінки після 40 на допомогу приходять недбалі локони. Вони чудово виглядають з повсякденним стилем в одязі, надають легкість і невимушеність. Створюються з допомогою спеціальних спреїв, гелю і води. Усього кілька рухів рук, і зачіска готова! Підходить для середньої довжини волосся.

Відео

Зачіска після 40. Як прибрати зайві роки

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!