Коротка стрижка каскад: види зачісок з фото

Коротка стрижка каскад

Ідеальна зачіска – це така, яка приховує недоліки і підкреслює гідності особи, але в деяких випадках вибрати стрижку складно, особливо, якщо мода диктує одне, а дзеркало каже, що нічого з «трендового» не йде. Для тих, кому така проблема не в новинку, варто задуматися про універсальних варіантах. Короткі стрижки каскад у цьому списку лідирують, адже вони підходять практично всім.

Що таке стрижка каскад

Жіноча стрижка, при якій кожна пасмо виходить різної довжини – це каскад. Зовні він виглядає схоже на драбинку, але має більш складну техніку виконання і менш плавні лінії зрізу. Каскад роблять як на короткі, так і на довге волосся. Він простий в укладанні, а особливого догляду не вимагає взагалі, при цьому візуально збільшуючи обсяг зачіски, роблячи її більш легкою і повітряної.

Каскадні стрижки на коротке волосся роблять на будь-яку зачіску. Ними доповнюють боб, каре (класичне і «на ніжці») та інші можливі варіанти. Для цього на окремих пасмах роблять філіровку – ножицями або гострою бритвою. Так створюється ефект легкості. Ступінь при цьому підбирають індивідуально – можуть філірувати тільки нижні волосся або обробляти по всій довжині, аж до верхніх пасом.

Кому підходить

Враховуйте, що найкраще стрижка каскад виглядає на прямих волоссі. На хвилястих зачіска не виглядає настільки привабливо, а кучерявим дівчатам взагалі не варто її робити. Якщо все ж таки дуже хочеться – готуйтеся до того, що стрижку доведеться щодня укладати з використанням всіляких пінок, мусів і гелів. Це ж стосується власниць дуже жорстких волосся, а ось для тонких, навпаки, каскад – просто знахідка.

Рвана коротка стрижка з косою чубчиком добре підходить дівчатам з асиметричним обличчям.. Крім того, її рекомендується вибирати власницям тонкого, слабкого волосся, позбавленого об'єму. Деякі різновиди зачіски додадуть пишність не тільки візуально, але і дійсно піднімуть пасма біля коріння. Стрижка каскад на короткі волосся приховує недоліки як круглого, так і витягнутого, особи. Тим же, у кого правильний овал, вона підходить ідеально. Цікава особливість такої зачіски і в тому, що вона йде навіть дівчатам, на яких невдало виглядають інші короткі стрижки.

Техніка стрижки

Ефект легкості і обсягу досягається за рахунок спеціальної технології стрижки. У класичній версії підрізають кілька рівнів, так, щоб короткі верхні пасма драбинкою спадали до довгих нижніх. Зараз у тренді плавні, м'які лінії, які роблять образ жіночним і романтичним, але можна зробити і більш рвані, нерівні, кути. Для скошеного потилиці виконується варіант з укороченою верхівкою. З верхньої частини зачіски формується «шапочка», плавно переходить в нижні пасма.

Каскадний ефект можна додати до вже готової стрижці. Спочатку робиться базова коротка зачіска – традиційне каре або ультрамодна асиметрія. Потім майстер бере філіровочние ножиці і починає обробляти окремі пасма. Така процедура зробить зачіску більш об'ємною, дозволить їй виглядати доглянуто навіть без спеціальної щоденної укладки.

Каскад на коротке волосся

Незвичайна зачіска універсальна сама по собі, але те, що у неї є кілька різновидів тільки підсилює це перевага: кожна дівчина може знайти «свій» варіант, який підходить їй за віком, форми обличчя, структури волосся і іншим параметрам. Персоналізувати його допоможе також фарбування. Модні червоні тони, блонд або натуральні відтінки – вибір є широкий.

Крім того, якщо вирушаєте стригти вже пофарбовані пасма, можна освіжити колір за допомогою спеціальних засобів. Взагалі зачіска каскад на короткі волосся виглядає стильно, модно, додає жіночності, візуально роблячи молодше свою володарку. Це добре видно на фото «до і після». Основні різновиди детально описані нижче, з них можна вибрати підходящий варіант.

Класичний

Такий вид зачіски м'який, жіночний, з плавними лініями зрізу, які виглядають трохи розмито. Завдяки цьому він виглядає елегантно, навіть аристократично. Його практично не треба укладати, щоб виглядати доглянуто, але у дівчат з ламкими і сухими волоссям каскад може почати «пушіться», тому рекомендується їх пролікувати, частіше робити живильні маски, використовувати бальзами. Крім того, така різновид не йде власницям круглої форми обличчя.

Каскад на короткі волосся із чубчиком

Коротку стрижку каскад доповнюють акуратною прямий, косий або рваною чубчиком. Підбір довжини залежить від форми особи. Наприклад, круглого підійде коротка чубчик, а диспропорциональному – довга коса. Так як варіантів багато, можна знайти підходящий для будь-якої дівчини. Вибирайте свою гривку:

  • коса – робить образ жіночним;
  • густа – гармонійно виглядає з пишними зачісками;
  • рвана – виглядає зухвало, сміливо;
  • арочна – переходить в загальну масу волосся, скул;
  • довга – трохи відходить у бік, виглядає консервативно.

З укороченим потилицею

Цей різновид відрізняється невеликою «шапочкою» з верхньої частини волосся. Вона коригує форму голови, виглядає стильно, добре поєднується з колорированием або мелірування. Для зрілих жінок підійде боб або каре на ніжці з укороченим потилицею. Юні дівчата можуть постригти асиметрію. Стильно буде виглядати подовжене каре – воно підійде навіть власницям круглого обличчя. Крім того, така зачіска зробить об'ємними тонкі волосся.

З рваними кінчиками

Хаотичний варіант, який роблять з чубком і без. Ця зачіска виходить грайливою, недбалої, романтичною. При цьому вона популярна серед прихильниць ділового стилю, добре поєднується з офісними сорочками і піджаками. Рваний каскад рекомендується для тонкого волосся. Таку стрижку не треба укладати, тільки раз у кілька місяців «оновлювати» її у перукаря, але тільки якщо вона без чубчика. У зворотному випадку буде потрібно особливий догляд. Крім того, рваний варіант не підходить круглого обличчя.

 

Асиметричний

Такий коротка стрижка каскад з одного боку більше, ніж з іншого. Часто її роблять з асиметричною чубчиком. Зачіска допомагає зробити правильні пропорції обличчя, крім того, підходять власницям квадратного підборіддя з повними щоками або широкими вилицями. За допомогою асиметричного каскаду можна зробити невеликий прикореневій обсяг, і кардинально змінити образ на більш стильний, але, коли відросте, він швидко починає виглядати неакуратним, тому потребує особливого догляду.

Градуйований

Ця різновид допомагає створити хороший візуальний об'єм, але у власниць тонкого і слабкого волосся зачіска швидко буде втрачати форму. Крім того, всім дівчатам з градуйованим каскадом необхідно регулярно підстригати кінчики, щоб виглядати акуратно. Серед переваг варто відзначити простоту укладання: фіксуйте пасма круглою щіткою. Дивно, але градуйована коротка стрижка каскад дозволяє «приструнити» навіть самі неслухняні волосся.

Відео

Коротка стрижка каскад багатошарова стрижка

Стрижка каскад на коротке волосся

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!