Жіноча стрижка сэссун на середні, короткі та довгі волосся

Сэссун – це той випадок, коли простий силует зачіски служить запорукою її елегантності. Популярність стрижка придбала завдяки оригінальній техніці виконання і дивовижної легкості укладання. Сучасна мода цінує жіночність і прагне підкреслити індивідуальність жінок, що стало причиною повернення в широкі маси стильною вінтажній зачіски сэссун. Такий спосіб вибирають для себе дівчата з відмінним смаком, прагнуть виділитися. Універсальність стрижки полягає в тому, що вона підходить жінкам будь-якого віку.

Плюси і мінуси стрижки сэссун

У 1971 році Бачив Сэссун, знаменитий у той час перукар, розробив і застосував на практиці нову методику стрижки волосся. Зачіска сэссун була придумана стилістом спеціально для актриси Ненсі Куан. Технологія виконання стрижки передбачала роботу з вологим волоссям, а обсяг волоссю надавався безпосередньо під час сушіння феном. Локони зістригалися особливим чином, після цього пасма самі підгиналися всередину. Так ніякої додаткової фіксації або спеціальної укладання сэссун не вимагала.

Плюси:

  • Створення природного обсягу волосся.
  • Легка, швидка укладка.
  • Створення елегантного жіночого образу.
  • Візуальна корекція форми обличчя, надання йому виразності.
  • Природний вигляд за рахунок відсутності на них засобів фіксації.
  • Збереження форми зачіски у вітряну погоду або при різких рухах.
  • Можливість внести різноманітність у свій спосіб, змінюючи способи укладання.

Недоліки:

  • Складна техніка виконання, тому зробити таку стрижку зможе лише досвідчений перукар.
  • Сэссун позбавляє можливості зібрати волосся: заплести косичку або зав'язати хвіст.
  • Для підтримки гарного вигляду, зачіску необхідно часто оновлювати.

Якого типу обличчя підійде

Практика довела, що сэссун – універсальна, підходить до будь-якого типу особи. Зачіска підходить не тільки для правильної овальної форми обличчя, але і прекрасно згладжує грубуваті риси витягнутого, необхідно лише сформувати густу чубок. Якщо ж ви хочете візуально зробити обличчя менш круглим, варто вибрати асиметричну чубок. Для зачіски сэссун найкраще підходять прямі густі волосся, але і хвилясті пасма можливо оформити в таку стильну стрижку.

Як виглядає жіноча стрижка сэссун

Класичний варіант сэссун увійшов у моду до кінця 19 століття. У той час стрижка виглядала незвично і ефектно, вона акцентувала увагу на жіночому обличчі, підкреслюючи його природну красу, і формувала природний об'єм волосся. Зовні зачіска схожа на знайому багатьом стрижку «паж», їх схожість полягає в плавних формах і строгих геометричних лініях.

Каре з точними прямокутними лініями оформляється тонкої градуюванням, виконуваної незвичайним способом – буквально «на пальцях», без допомоги гребінця. Локони по контуру голови зістригати шляхом накладення, а кінці відрізаються під особливим кутом, який вважається головним секретом гарного силуету. Сэссун відноситься до групи важко здійсненних стрижок, а вміє її робити перукар вважається майстром вищої кваліфікації.

На коротке волосся

Стрижка сэссун на короткі волосся допомагає підкреслити достоїнства зовнішності і замаскувати її недоліки. Закладений в основу зачіски плавний, ніжний силует і багатий обсяг акцентує увагу на правильності форм, тонкощі рис обличчя. Сессун для короткого волосся відмінно виглядає у жінок з будь-якої комплекції тіла і різними типажами особи, а це велика рідкість. Універсальність стрижки полягає в її техніці, свободі вибору довжини чубка і бічних пасм.

На волосся середньої довжини

Сэссун підходить як юним дівчатам, так і зрілим жінкам. Класичний варіант виконання стрижки на волоссі середньої довжини створює елегантний, вишуканий образ. Надати жінці більш молодий вид вийде за допомогою скорочення довжини, що підкреслить красу очей, лінію шиї. Локонам до плечей ефектний вигляд додати трохи складніше, ніж може здатися на перший погляд. Оскільки витрачати багато часу на ранкову укладання для багатьох дівчат неприйнятно, ідеальним рішенням стане сессун.

На довге волосся

Зачіска сэссун на довге волосся подарує способу її власниці ніжності, загадковості і чуттєвості. Акуратно укладене волосся на тлі популярного тренду недбалості, рваних ліній виглядають незвично і дуже стильно. Коротка чубчик, яка доходить до середини чола, на французький манер, відкриває обличчя, підкреслюючи брови і акцентує увагу на очах. У той час як довга, закриває брови і плавно переходить в бічні пасма, наділяє риси обличчя витонченістю, приховуючи недоліки (надмірну округлість щік або великий лоб).

Схема і покрокова техніка виконання стрижки

Правильно виконана зачіска здатна підкреслити природну красу і гладкість прямих волосся, але втратить свою ефектність на кучерявого. Завдяки багатошаровому оформлення локонів і градуювання решт, вона надає можливість експериментувати з об'ємом. Сэссун дозволяє зробити візуально гущі тонкі волосся, а густим і жорстким – надати структури. Після стрижки волосся не будуть мати потребу в додатковому випрямленні або довгої укладанні, а природний блиск додасть волоссю здоровий вигляд.

Для виконання зачіски майстру знадобиться:

  • Ножиці (філіровочние і звичайні).
  • Гребінець.
  • Кругла щітка і фен.

Техніка стрижки:

  1. Вимийте волосся, промокніть їх рушником, але не сушіть.
  2. Розчешіть волосся, рухаючись від маківки до кінців. Розділіть волосся проділом на три зони.
  3. Лобно-скроневу область відокремте від потиличної, яка за допомогою вертикального проділу ділиться ще на 2 частини.
  4. Локони передній частині фіксуються шпильками.
  5. Зрізати волосся необхідно, починаючи ззаду. Першими отстригайте нижні локони.
  6. Обріжте одну пасмо – її довжина визначить рівень загальної довжини волосся. Після цього підрівняйте всю задню частину під неї.
  7. Звільніть передню область від затискачів. Виконуйте стрижку градуйованим способом – щоб кожна верхня пасмо була на міліметр коротше нижньої.
  8. Надавайте форму скроневої частини таким же чином, як робили на потилиці.
  9. Кінцевий етап – це стрижка чубчика. Виберіть основну лінію і ровняйте чубок під скроневу область. Для кращого розуміння структури зачіски її варто порівняти з трикутником, вершина якого знаходиться на маківці, а підставою служать віскі.

Варіанти укладки, зачіски

  • Укладання за допомогою праски. З допомогою випрямляча ви можете за 5-10 хвилин створити стильний, оригінальний образ, який підійде не тільки для буднів, але і для особливих випадків. Цей спосіб укладання сподобається любителькам ідеально рівних локонів. Щоб зробити зачіску більш цікавою і яскравою, скористайтесь прикрасами: обідками, вінками з квітів або стрічками.

  • Кругла гребінець, фен. Найшвидший метод укладання, суть якого – гребінцем загинати прядки усередину під час сушіння феном.

  • Бігуді або электроплойка. Жінки, які обрали класичний варіант сэссуна, можуть з допомогою плойки підкручувати кінчики всередину. Подібним чином не складно надати укладанні святкову хвилястість. Використовуючи великі бігуді, ви отримаєте великі локони, які необхідно зафіксувати лаком.

  • «Гранж». З укладанням такого типу краще всього виглядає укорочений сэссун. Стиль гранж передбачає створення об'єму за рахунок хаотичного начісування волосся з подальшим його закріпленням лаком.

Сэссун має дуже багато варіантів укладки. На фото показаний один тип зачіски, який можливо видозмінювати не тільки в салоні, але і в домашніх умовах. Проте саму стрижку варто довірити лише кваліфікованого, досвідченого майстра. Причому професійний стиліст – це не той, хто має диплом про закінчення курсів, а той, хто встиг «набити руку», багаторазово виконуючи цю стрижку.

Відео

Сэссун не потребує обов'язкової укладанні, тому дівчині, яка хоче добре виглядати, необхідно лише помити і висушити волосся. Вони самі ляжуть в потрібному напрямку і візьмуть акуратний вигляд. Максимальним ефектом стрижці має стильна зачіска, яка відіграє ключову роль у створенні жіночного, м'якого силуету. Класичний варіант, закладений автором – це выстриженная півколом, плавно переходить в віскі чубчик. Подивившись відео, ви зможете побачити одну з можливих технік виконання популярної зачіски сессун.

Довга градуювання - відео-урок по базовій салонної стрижці

Фото стрижки сэссун з чубком і без 2019 року

Особливе значення в поточному сезоні приділяється не тільки формою, а й кольором. Стильні геометричні стрижки з чіткими лініями, як сэссун, найвдаліше виглядають у поєднанні з природними тонами волосся. Однак модницям не завадить додати в свій образ кілька яскравих акцентів, зробити це варто за допомогою колорування або мелірування. Сэссун передбачає наявність густої і виразною чубчика, яка в поєднанні з короткими пасмами основної частини голови, виглядає дуже сміливо і стильно. Нижче запропоновані фото варіантів модної зачіски сэссун.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!