Зачіски в школу

Роблячи зачіски в школу, батькам учениць молодших класів і старшокласниць необхідно звернути увагу на їх акуратність, охайність і простоту. Недоглянута голова виглядає гарно, а довгі локони, що спадають на обличчя, можуть стати перешкодою для читання і виконання письмових завдань. Тому для школи дівчаткам необхідно вибирати нескладні зачіски з відкритим обличчям. Які зачіски підійдуть для школи: варіанти дитячих і підліткових укладок?

Швидкі зачіски в школу на кожен день

Самими простими і популярними шкільними зачісками є хвостики, кіски та пучки.

Різновиди хвостів

Немає нічого простіше, ніж зробити хвостик. Така укладка легка у виконанні і походить як повсякденний варіант на навчання в школу або інститут. Високий, низький, хвости з боків, сполучені хвости. Щоб зробити такі зачіски потрібно лише зібрати волосся на потрібному рівні за допомогою гребінця, гумки, виділивши пару хвилин вільного часу. Збирати волосся можна різними способами, найпростіша укладання - кінський хвіст, з більш складних - комбінування з вузликами, косичками, різноманітними плетивами. Актуальні хвости в поєднанні з начосом, випущеними пасмами, плетінням джгутом і кучерями. Експериментуйте і створюйте різні варіації на цю тему.

Пучок – зачіска на кожен день в школу

Акуратно зібране в пучок шевелюра – це ідеальна зачіска для шкільних буднів. Довге волосся повністю прибрані і не створюють дискомфорт свій господині. Пучки можуть бути зроблені на маківці, потилиці і навіть збоку. Якщо звичайний пучок ви вважаєте нуднуватим, зробіть його начосом або різними плетінням. Така зачіска підходить як буденного варіанту, а прикрашена шпильками або плетінням - для знімків на шкільний фотоальбом. Цей варіант укладання звільняє володарку від необхідності причесати вибилися прядки, оскільки в пучку волосся гладко і туго зачесываются.

Сам пучок робиться по-різному. Наприклад, на густих волоссі красиво виглядає не до кінця просмикнутий гумка, скручений клубком хвіст (коса) або бублик. Дуже незвично і модно виглядають пучки з роздільно скручених пасом.

Spiral Twist Buns | Updos | Cute Girls Hairstyles

Зачіска в школу своїми руками: покрокове керівництво з фото

Пучок з елементами плетіння - цю красиву і оригінальну зачіску можна зробити своїми руками. Вона відмінно підійде як для свята, так і для звичайних буднів. Верхня частина волосся пасе джгутик, а нижня може заплітати в косу або залишатися вільною. Слідуйте інструкції і зверніть увагу на поетапну схему в картинках.

Крок 1

Розділіть свою шевелюру на 2 частини. З верхньої частини зробимо пучок, а з допомогою нижньої задекоруємо шишечку косою. Щоб візуально подовжити обличчя і зробити зачіску більш незвичайною, спереду злегка начешіте волосся.

Крок 2

Верхню частину волосся зберіть в хвіст і зробіть з нього джгутик. Косу зафіксуйте в шишку з допомогою шпильок.

Крок 3

З нижнього ярусу шевелюри заплетіть французьку косу.

Крок 4

Закріпіть отриману косу до пучка, обернувши її навколо шишки. Всі кінці сховайте під основу пучка. Зафіксуйте композицію шпильками і лаком для волосся. Ідеальна зачіска на випускний чи виступ готова.

Зачіски в школу для підлітків

Зачіски в школу на довге розпущене волосся

Довгі доглянуті розпущене волосся – це завжди красиво, але не дуже зручно. Тому багато модниці роблять зачіску, відкриваючи особа: начісують і закріплюють довгі чубчики, заплітають спереду коси, роблять навколо голови джгути і т. д. Такі варіанти укладок універсальні, можуть підходити практично кожній дівчинці.

Як зробити щоденний варіант оригінальної зачіски з розпущеними волоссям самій собі, показано у відеоуроці:

Bow Braid Headband {DIY} | Catching Fire | Hunger Games Hairstyles

Зачіски в школу на коротке волосся

Якщо у дівчинки коротка стрижка, то про косах і пучках можна забути, довжина шевелюри не дозволить змайструвати подібні зачіски. Хвостики можливі за умови, що волосся мають довжину більш 10 див. Але коротенькі стрижки мають свої переваги - волосся не потрібно постійно зачісуватися, укладатися, досить прибрати спадають на очі волосся. Якщо ж у школярки стрижка дуже коротка (наприклад, популярний «Боб»), залишається тільки варіант укладання.

Як укласти короткі волосся, дивіться у відео майстер-класі перукаря-стиліста:

Укладання на коротке волосся

Шкільні зачіски з кіс на середні волосся

Кіски і плетіння різної складності відмінно підійдуть не тільки власницям довгих, але і середніх волосся. Учениці початкових класів через одну приходять в школу з косами, кошиками або колосками. А ось дівчатка-підлітки і старшокласники з'являються з заплетеними головами значно рідше.

Причина тут в тому, що виконувати плетіння самостійно незручно. Особливо, якщо не практикуєшся у цій справі постійно. У будь-якому випадку варто починати з простих варіантів (традиційна коса, джгут, колосок), а потім вже можна переходити на більш складні техніки (французька коса навпаки, квадратні коси).

Порада: щоб зробити зачіску в школу на середні волосся самостійно, для зручності використовуйте кілька дзеркал, одним з яких може бути кишенькове дзеркальце. Це дозволить вам бачити всю вашу роботу, що полегшить процес плетіння.

Зачіска «Риб'ячий хвіст»

Трохи попрактиковавшись, таку зачіску ви зможете зробити і самостійно. Але на перших порах вам знадобляться додаткові руки, тому що плести такий варіант потрібно з тім'яної частини голови. Виглядає вона просто, але одночасно дуже стильно і класно.

  • Зачесываем все волосся назад.
  • Проділом відокремлюємо три невеликі пасма і робимо перші 2 рухи, як при плетінні колоскової коси.
  • Пасма, які були посередині і з правого боку з'єднуємо в одну. З отриманих двох пасом починаємо плести колосок, перехрещуючись і додаючи до них невелику частину другий пасма (дальній) і вільні волосся з протилежного боку.
  • Так заплітаємо всю голову до лінії шиї.
  • Далі потрібно плести звичайний колосок без додаткових пасом. Кінець коси потрібно зафіксувати за допомогою гумки або шпильки.

Якщо ви хочете побачити наочно, яким чином пасе «риб'ячий хвіст» у домашніх умовах, подивіться відеоурок.

Косичка риб'ячий хвіст. Hair Braid "Fish Tail"

Плетіння Джгута

Якщо немає часу зачесатися самостійно, сплетіть акуратний джгутик. З ним впорається навіть дитина без сторонньої допомоги.

  • Розділіть зібраний хвостик на дві рівні частини.
  • Щоб м'які і неслухняне волосся не розпадалися, нанесіть на долоні трохи пінки, пройдіться по волоссю.
  • Кожне пасмо вам необхідно скрутити в одному напрямку, наприклад, вправо.
  • Скручені пасма ми з'єднуємо в джгут, закручуючи його в протилежний бік, вліво.
  • Кінчики закріплюємо гумкою.

Джгути можуть бути зроблені не тільки з 2-х пасом, але і з більшої їх кількості. Головне пам'ятайте, що скручувати пасма потрібно в одну сторону, а перекручувати їх разом – в іншу. Інакше ваш джгут розкрутиться.

Виконання французької коси вимагає навичок, але досить ознайомитися з покрокової інструкцією, як плетіння косички буде доступно навіть неумельцу. Такий варіант укладання виглядає цікаво і святково, підійде для фотосесії на альбом, шкільної дискотеки або для святкування дня народження однокласників.

  • Зберіть волосся на тім'яній частині, розділіть на три невеликих прядки.
  • Крайню ліву пасмо покладіть на середню.
  • Потім те ж зробіть з крайньої правої пасмом.
  • Після двох таких рухів починайте вплітати в косу волосся, що знаходяться поруч. Тобто при перекиданні наступного пасма, потрібно додати з лівої сторони додаткові волосся. Продовжуємо так плести всю косу.
  • Обов'язково притримуйте середню пасмо, коли додаєте волосся з боку. В іншому випадку, коса може расплестись.
  • Коли додаткові пасма закінчуються, доплетать косу потрібно традиційним способом. При плетінні намагайтеся брати однакові пасма, тоді ваша коса буде рівною.
  • Якщо хочете зробити зачіску більш об'ємною, беріть пасма більше і робіть плетіння слабким.

Квадратні коси

  • Поділяємо шевелюру на 3 рівні частини.
  • Праву пасмо ділимо на 2 частини, протягуємо між ними серединну прядку, і знову з'єднуємо пасмо. Такі ж рухи проробимо з лівого боку і так всю косу.
  • Головне не забувати поєднувати в середині разъединенную пасмо.

  • Щоб будь-яка коса виглядала оригінально, додайте в плетіння ажурності. Зробивши 2-3 витка в традиційному плетінні (пізніше можете спробувати й інші варіанти), випустіть з отриманого ланки петлю. Ажурна сторона повинна йти витками однакової довжини. Наскільки сильно ви будете випускати петлю, залежить від вашого бажання.
  • Двосторонню ажурну косу плетемо так само, тільки випускаємо пасма з двох сторін. Щоб домогтися ажурного зигзага – робити ажурні батоги потрібно тільки по одній сталці (не стороні!).

Аксесуари та прикраси для зачіски в школу

Тут їх може бути безліч. Це традиційні банти, декоративні шпильки, невидимки, затискачі, шпильки, хайратники, стрічки, обідки і інше. Дані елементи можуть бути прикрашені намистинками, стразами, штучним волоссям, квітами, метеликами і т. д. Завдяки аксесуарам ваші зачіски стануть оригінальними і стильними. Ви навіть можете створити власну перукарню на дому.

У школярок старшокласниць зараз дуже популярні декоративні пов'язки. Їх дозволено носити як з розпущеним, попередньо накрученими на плойку, волоссям, так і заправивши локони ззаду всередину. Звичайний хвостик або косу нерідко прикрашають невеликим бантом або стрічкою по всій голові. З допомогою ободків прибираються заважають волосся, але залишається розпущена пряма або кучерява шевелюра.

Навчившись виконувати прості зачіски, ви на основі вже знайомих прийомів зможете створити і більш складні, але й незвичайні зачіски, які виконуються для урочистих випадків. Ось кілька незвичайних варіантів різної складності.

Залишайте в коментарях свої відгуки та пропозиції надсилайте кращі фото готових зачісок. І пам'ятайте, що головне при підборі зачіски – це її гармонійне поєднання зовнішністю і стилем одягу маленької красуні або дорослого міс. Юність дозволяє ставити сміливі експерименти, але міру треба знати завжди.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!