Карепрост для вій – інструкція щодо застосування крапель, склад і ціна

Всі дівчата мріють про довгих і густих віях, застосовують для їх росту різні препарати. Хороші відгуки отримало засіб Careprost. Виробник обіцяє збільшення довжини вій до 30% за 4 місяці, але лікарі не поспішають радити цей препарат.

Склад Карепроста

Основна діюча речовина кошти – Bimatoprost (биматопрост). Це синтетичний аналог простагландинів – гормоноподобних речовин, які містить організм людини. Карепрост для росту вій включає:

  • бензалконію хлорид;
  • гідрофосфат натрію;
  • лимонну і хлористоводневу кислоти;
  • хлорид натрію.

Краплі на основі биматопроста ще на початку минулого століття призначалися офтальмологами США для зниження очного тиску та лікування глаукоми. Лікарі виявили, що вії пацієнтів після застосування ліків стали пишніше і довше. В результаті речовина стали використовувати в трихології і косметології.

Засіб для росту вій Карепрост випускається у формі крапель в пластикових флаконах, по 3 мл з дозатором.

В інтернет-магазинах можна знайти за ціною від 400 до 1000 рублів, але слід остерігатися підробок. До оригінального Карепросту завжди додається стерильний аплікатор. Щоб виключити небезпеку для здоров'я, краще придбати препарат у перевірених дистриб'юторів або в аптеці.

Як діють краплі

Довжина вій визначається спадковістю людини і залежить від кількості клітин війчастих сосочків, розташованих у волосяних фолікулах. Препарат провокує поділ цих клітин за рахунок стимуляції кровообігу в судинах.

У результаті припливу крові вії ростуть швидше, а роздратування сплячих цибулин провокує появу нових волосків.

Карепрост забезпечує збільшення тривалості природної фази росту вій, скорочує їх випадання. Користувачі у відгуках відзначають, що вії стають щільнішими і темніше, набувають здоровий блиск.

Як користуватися Карепростом

Виробник заявляє, що краплі кошти вистачить на обидва століття. Застосовувати його слід щодня, вранці або ввечері. Для курсу використання препарату, який триває 16 тижнів, знадобиться 2 флакона.

  1. Ретельно очистіть шкіру від косметики, дочекайтеся повного вбирання уходових коштів. Зніміть контактні лінзи, надіньте їх через 15-20 хвилин після нанесення сироватки.
  2. Підготуйте стерильний аплікатор. Один додається до препарату, для нанесення на два століття знадобиться другий. Підійде тонка кисть для тіней, яку можна знайти в магазинах косметики, або ватні палички. Краще не наносити засіб з допомогою пальців – при цьому способі витрата не буде економічним, збільшиться ймовірність занесення інфекції.
  3. Акуратно нанесіть краплю рідини в кришку флакона. Наберіть Карепрост на аплікатор і проведіть їм по основі всіх вій верхньої повіки. Правильний рух – від внутрішнього куточка ока до зовнішнього. Не використовуйте краплі на нижньому столітті. При попаданні в очі ретельно промийте їх теплою водою.
  4. Видаліть з століття надлишки кошти з допомогою ватного диска або серветки.
  5. Якщо аплікатор одноразовий, утилізуйте його. Кількість використань однієї кисті потрібно уточнювати у продавця.

Побічні ефекти Карепроста

Правильне застосування препарату не викличе проблем зі здоров'ям. Офтальмологи не рекомендують використовувати сироватку з-за різних можливих наслідків:

  • Подразнюючу дію кошти на волосяну цибулину провокує запалення. Може з'явитися сухість очей або набряк повік, печіння.
  • Посилення кровообігу розширює судини, що призводить до появи капілярної сітки на століттях. Шкіра там настільки тонка, що видалення цього дефекту лазером загрожує втратою зору.
  • Биматопрост знижує очний тиск, яке повинно бути постійним, інакше порушується обмінні процеси між сітківкою і зоровим нервом. Це може призвести до сліпоти.
  • Шкіра на повіках і райдужка можуть потемніти або покритися плямами.
  • Засіб викликає синдром відміни. Після припинення застосування вії поступово візьмуть колишній вигляд. Фахівці відзначають, що в окремих випадках спостерігається погіршення стану, тому «відмовлятися» від Карепроста вони радять поступово.
  • Вії можуть мати неохайний вигляд. Волоски ростуть неакуратно, перехрещуються або спрямовані в різні сторони.
  • Використання сироватки на нижньому столітті стимулює ріст небажаних волосків під очима і на вилицях.

Протипоказання до застосування

Карепрост шкідливий жінкам під час вагітності і вигодовування дитини, так як дія кошти для цієї групи не було протестовано. Не рекомендується використовувати склад:

  • дітям до 14 років;
  • людям з офтальмологічними захворюваннями;
  • тим, хто проходить курс хіміотерапії.

Відео

Карепрост-мій досвід, За і Проти.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!