Туш для волосся для зафарбовування сивини: засоби та відтінки

Кольорова туш для волосся відноситься до категорії декоративної косметики. За зовнішнім виглядом і способом нанесення вона нагадує традиційне засіб для фарбування вій.

Як діє

Принцип дії косметичного засобу такою ж, як туші для вій. Унікальність продукту в тому, що за короткий час можна не тільки змінити колір окремих пасом, але і підфарбувати відросле коріння, замаскувати сивину. Тримається фарба до першого миття голови, тому що кольорові пігменти не проникають всередину волосини, не порушують його структуру. Туш представлена у стандартних кольорах:, але і в екстравагантних: синіх, зелених, рожевих, жовтих і т. д.

Переваги

Туш для фарбування сивини має багато плюсів. Наприклад:

  • швидке зафарбовування відрослих коренів;

  • здатність без глобальних змін іміджу зробити образ гармонійним;
  • можливість підібрати оптимальний відтінок для колорування;
  • не містить перекису водню, аміаку;
  • використовується для чутливої шкіри голови;
  • містить уходовые компоненти у складі: кератин, пантенол, гліцерин, протеїни шовку, вітаміни.

Недоліки

Разом з низкою переваг, кольорова туш має деякі недоліки:

  • обираючи відтінок, треба орієнтуватися на вихідний колір волосся, тому що на темних локонах деякі тони будуть непомітні;

  • під дощем, в сауні, басейні туш змиється;
  • використання засобу при високій вологості повітря може привести до неохайності зовнішнім виглядом, утворення неохайних пасом;
  • не підходять тим, у кого є шкірні прояви на голові.

Як правильно зафарбувати сивину в домашніх умовах

Замаскувати сиве волосся, що відросло коріння або пофарбувати окремі пасма можна, дотримуючись правил:

  1. Наносити склад тільки на чисті і сухі волосся. Косметика не вважається водостійкою, тому погано лягає на мокрі пасма. Від підвищеної вологості вони злипнуться, будуть виглядати неохайно.

  2. Пасма добре розчесати, укласти в зачіску. Якщо волосся збираються, фарбування проводити після остаточної укладання.
  3. Взяти необхідну кількість локонів. По лінії росту наносити туш. Важливо: щоб фарбування виглядала охайною, наносити фарбу необхідно одним рухом. Щоб надати коротким волоссям додатковий візуальний об'єм, туш треба наносити дрібними штрихами.
  4. При необхідності нанести другий шар. Зверніть увагу: на довгих локонах непогано виглядає омбре або колорування. Використовуючи туш можна підібрати правильні відтінки. Для хвилястих необхідно більше фарби.
  5. Висушити пасма.
  6. Струсити волосся, акуратно перемішати їх пальцями для змішування забарвлених пасм з натуральними (так зачіска буде виглядати природніше). Розчісувати не рекомендується. Важливо: в залежності від марки і виробника за способом застосування туші можуть відрізнятися, тому перед використанням необхідно уважно вивчити інструкцію.

При регулярному застосуванні засобу обов'язково зволожувати волосся масками, давати додаткове живлення коренів. Для зафарбовування коренів або маскування сивини туш використовується практично щодня. Майже всі кошти є нешкідливими, але для виключення подразнення необхідно провести алергічний тест. Для цього фарба наноситься на невелику ділянку у прикореневій частині волосся на потилицю.

Техніка нанесення:

  1. Освіжити довге волосся можна, офарбивши кінчики або зробивши мелірування. Це додасть зачісці стильний і модний зовнішній вигляд.

  2. На коротке волосся техніка нанесення відрізняється. Хаотичними штрихами можна надати зачісці легкості, недбалості, додати візуального об'єму.
  3. Щоб створити сміливий образ можна купити відразу кілька упаковок тушею різних кольорів. Шляхом змішування можна отримати нові цікаві відтінки.
  4. При використанні різних відтінків рекомендується вибирати туш однієї торгової марки.

Як видалити туш

Фарба змивається за допомогою теплої води і шампуню. Але деякі відтінки можуть після змивання залишитися на волоссі (якщо вихідний колір світлий).

Огляд тушею для волосся для зафарбовування сивини

Засоби різних торгових марок відрізняються кольоровою палітрою і складом. Вартість залежить від складу, обсягу, виробника. До числа найбільш розповсюджених відносяться наступні:

  • туш для волосся estel;

  • Fast Help Kapous Studio Professional;
  • Joyous Hair Mascara;
  • Sanotint Swift;
  • IsaDora Hair Mascara.

Fast Help Kapous Professional Studio

Палітра цієї марки має натуральні відтінки: коричневий, чорний, мідний. Така туш ідеально підійде для зафарбовування сивини, маскування відрослих коренів. В основі – сильно концентрований пігмент, перламутрові мікрогранули, силікони. Після нанесення косметики пасма можна накручувати, вони легко розчісується. Блиск і колір після термообробки не змінюється. Вартість тюбика вагою 14 грамів становить приблизно 359-380 р.

Joyous Hair Mascara

Товар цієї марки представлений у двох кольорах: золотисто-коричневий і оранжево-червоний. Перший варіант підходить для каштанових і шоколадних пасм, другий – для золотистих і рудих. Туш легко змивається, має приємний запах, після повного висихання не залишає слідів, не осипається. Пасма будь-якої довжини легко забарвити. Вартість 380-400 рублів.

Sanotint Swift

Цей товар є ідеальним засобом для зміни кольору волосся і створення незвичайного образу. У палітрі представлено чотири кольори: темно-каштановий, коричневий, темно-коричневий світло-каштановий. Туш легко лягає коріння, підходить для всіх типів волосся, змивається після першого або другого миття голови. Її не можна використовувати для брів і вій. Вартість - близько 840 р.

IsaDora Hair Mascara

Широка палітра відтінків: як традиційні кольори, так і яскраві нестандартні. У складі є кератин, пантенол, лецитин, натуральні барвники, які не псують волосся. Після нанесення пасма виглядають природно, не осипається. Змивається туш IsaDora Hair Mascara після першого миття голови. Коштує вона 450-500 р.

Як вибрати туш для волосся

  1. Купувати косметику тільки відомих брендів.

  2. Перевіряти термін придатності.
  3. Пензлик повинна бути зручною, не виривати волосся.
  4. Звертати увагу на склад (має бути максимальний вміст натуральних компонентів, наприклад, бджолиний віск і природні масла будуть сприяти зростанню волосся, вітаміни, гліцерин, стеаринова кислота додатково підживлять коріння).
  5. При вихідних холодних відтінках підійде чорний, русявий, коричневий, рожевий, синій, блакитний. Волосся теплих відтінків рекомендується зафарбовувати каштановими, мідними, червоними, жовтими, теплими зеленими фарбами.

Відео

ЛАЙФХАК. ЯК ПРИХОВАТИ СИВИНУ. ТУШ для ВОЛОССЯ!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!