Кращі крем від попрілостей у дітей і дорослих - найефективніші з відгуками та цінами

Практично всі батьки новонароджених діток стикалися з такою проблемою, як попрілості в шкірних складочках, паху, на сідницях під підгузником. Лікарі називають цей стан пелюшковим дерматитом. Запалення і ерозії на ніжною чутливій шкірі завдають масу незручностей малюкові, викликаючи печіння і біль, позбавитися від яких можна з допомогою спеціальних засобів і кремів від попрілостей.

Що таке попрілості

Ніжна шкіра немовляти дуже схильна до всіляких подразнень, особливо в тих місцях, які найменше контактують з повітрям – пахви, промежину, міжсіднична складка, за вушками, під колінами. Попрілості – це запалення шкіри, що виникають при поганому догляді за дитиною з-за пітливості від перегріву, постійного контакту з вологою і тертя підгузника або одягу, внаслідок чого епідерміс втрачає захисний шар, стає сприятливим середовищем для розмноження хвороботворних бактерій і грибків.

Сприятливим фактором для появи попрілостей є зайва вага немовляти, особливо якщо він викликаний ендокринними та метаболічними порушеннями. З'явитися ураження шкірних покривів можуть через:

  1. Контакту шкіри з випорожненнями. Роздратування посилюється при попаданні сечі і калу. Солі та аміак, що містяться у відходах життєдіяльності, ще більше роз'їдають шкірний покрив. При зміні підгузників протирати шкіру потрібно дитячими антисептичними серветками.
  2. Неправильне користування підгузниками. Міняти підгузки слід через кожні 4 години. Перед тим, як надягати новий, необхідно дати дитині побути голеньким на повітрі.
  3. Відсутність гігієнічних процедур. Малюку обов'язково потрібно обмивати і обсушувати промежину і попку після кожного випорожнення.
  4. Тертя одягу і підгузника. Вибирати необхідно м'яку одяг з бавовни зі швами назовні, а підгузки використовувати правильного розміру.
  5. Алергічних реакцій. Почервоніння в місцях щільного контакту шкіри з підгузником може бути викликано речовинами, що входять до складу підгузників. Така реакція буває у малюків, схильних до алергії, а також якщо судини близько розташовані до поверхні шкіри. Не перестарайтеся з косметичними засобами. Ніщо так не впливає благотворно, як часті купання і повітряні ванни.
  6. Перегріву, пітливості. Не надягайте на малюка сто одежинок, боячись заморозити чадо. Як кажуть досвідчені мами, треба надягати на малюка стільки одягу, скільки ви носите на собі, плюс ще одну.
  7. Грибкової інфекції. В цьому випадку потрібна медикаментозна терапія.

Попрілості класифікують по стадіях запального процесу:

  1. Легка стадія характеризується невеликим почервонінням.
  2. Середньої тяжкості – з формуванням невеликих ерозій.
  3. Важка стадія. Ерозії об'єднуються в єдину мокнучу поверхню. На цьому етапі підсушуючі мазі не допоможуть, потрібно серйозне лікування.

Як лікувати попрілості

Сучасні турботливі мами починають лікувати попрілості ще на початковій стадії. Справляються з цим дуже успішно завдяки великому асортименту лікарських кремів, купити які можна в будь-якій аптеці порівняно дешево або, не відриваючись від важливих справ, замовити в інтернет-магазині з доставкою додому. Можна знайти ефективний засіб для будь-якої дитини з різними компонентами: маслами, екстрактами трав, вітаміни. Виробники намагаються, щоб їх продукт міг підходити всім дітям, був безпечним, гіпоалергенним, без консервантів та ароматизаторів.

У продажу можна зустріти такі популярні засоби:

  1. Саносан.
  2. Веледа.
  3. Бепантен.
  4. Банеоцин.
  5. Мустела.
  6. З цинком.
  7. Бюбхен.
  8. Бэбилайн.
  9. Драполен.
  10. Деситин.
  11. Д-Пантенол.
  12. Himalaya.
  13. Пантенол-Тева.
  14. З тальком.
  15. Вухатий нянь.

Наносити крем від пелюшкового дерматиту потрібно під підгузки тонким шаром на попередньо вимиту і ретельно обсушену шкіру. Після купання промокніть дитини м'яким рушником, не одягайте відразу, нехай шкіра «подихає». Суху поверхню шкіри акуратно легкими рухами змастіть: якийсь час він повинен вбиратися, і тільки потім надягати підгузник.

Якщо крем під підгузки для немовлят ви використовуєте вперше, перевірте реакцію дитини, змастивши невелику ділянку і почекавши кілька годин. Якщо з'явиться алергічна реакція на рослинні екстракти та інші компоненти, що входять до складу препарату, то застосовувати його не варто. Зверніться до педіатра, щоб виявити алерген і підібрати менш агресивне засіб.

Крем від попрілостей для новонароджених

Якщо догляд за малюком правильний, то крем від попрілостей для новонароджених може зовсім не знадобиться, проте знати про засоби гігієни, профілактики і лікування попрілостей треба – попереджений, значить озброєний. Існує безліч препаратів, які можуть відрізнятися за складом, вартості, консистенції, дії. Важливо вибрати той, який підійде дитині.

Крем під підгузник Бюбхен

Bubchen – бренд, що пропонує мазь від попрілостей у дітей виробництва Німеччини. Крем під підгузник Бюбхен містить масло зерен пшениці, екстракт резеди, ромашки, вітаміни А, Е, С, риб'ячий жир, пантенол, геліотропін, масло каріте та соняшника, оксид цинку, бджолиний віск. Збалансований склад допомагає пом'якшувати шкіру, забезпечує загоєння ранок. Продукція Бюбхен не містить консервантів, барвників, парафінів, ароматизаторів, ефірних і мінеральних олій:

  • Гіпоалергенний, практично без запаху, пройшов перевірку дерматологів.
  • Жирна консистенція, всмоктується слабо, що сприяє формуванню захисної плівки, яка не перешкоджатиме нормальному «диханню» епідермісу і одночасно перешкодить контакту з агресивним вологою.
  • Підходить для профілактики і лікування проявів хвороб в легких стадіях. З сильними проявами краще боротися більш ефективними засобами.

Крем під підгузник з цинком

Економні матусі воліють не переплачувати за дорогі закордонні кошти, якщо є вітчизняний крем під підгузник з цинком, наприклад «Моє сонечко», «Вухатий нянь», проста цинкова паста. Подібні креми з цинком є присипкою, яка не скочується і не обсипається. Діюча речовина – оксид цинку, який має протизапальний, антисептичний і підсушуючий ефект. До складу цинкової пасти, наприклад, входить ще вазелін, іноді парафін. Переваги:

  • Консерванти, агресивні хімічні речовини, віддушки до складу не входять.
  • Протипоказанням є тільки індивідуальна непереносимість.
  • Занадто часте використання провокує виникнення сухих лусочок на шкірі від пересушування, тому можна рекомендувати змішувати цинкову пасту з дитячим кремом в рівних частинах.
  • Правила застосування пасти аналогічні іншим засобам догляду.

Саносан крем

Ще один ефективний препарат німецького походження – Саносан крем під підгузник. Це абсолютно нешкідливе засіб, що не містить барвників, хімії, вазеліну і парафінового масла. Головним чином він призначений для ніжної шкіри малюка. За відгуками, він густий, що ускладнює завдання. Склад Саносан:

  1. Пантенол – загоює епідерміс, знімає почервоніння і запалення.
  2. Оливкова олія – забезпечує пом'якшення, зволоження і регенерацію. Заспокоює, знімає запалення, володіє антисептичним ефектом.
  3. Цинку стеарат – в'яжучий, підсушуючу дію.
  4. Тальк.
  5. Пропілпарабен.
  6. Магнію сульфат.
  7. Віддушка.

Банеоцин для новонароджених

Шкірні ураження, незагоєна пупкова ранка, порізи, подряпини, вітряна віспа, діатез, фурункули, незагойні проколи вух, екземи – з усіма цими проблемами легко впорається препарат Банеоцин. Це лікарський засіб, який входить до групи антибіотиків. До складу входить бацитрацин, неоміцин, ланолін, парафін. Форма випуску Банеоцину – мазь і присипка. Банеоцин при попрілостях у новонароджених – це бактерицидний, протизапальний, протимікробний засіб, здатне знищувати такі хвороботворні мікроорганізми, як:

  • актиноміцети;
  • лістерії;
  • збудники гонореї;
  • стрептококи;
  • протеї;
  • нейссерии;
  • стафілококи;
  • кишкові палички;
  • боррелії;
  • клебсієли;
  • бліді трепонеми;
  • шигели.

Д-Пантенол для новонароджених

Даний препарат дуже добре зарекомендував себе в лікуванні ушкоджень шкіри, дерматитів. До складу Д-Пантенола для новонароджених входить декспантенол, який є похідним пантотенової кислоти (вітаміну В5). Це речовина запобігає роздратування, сприяє регенерації, знімає запалення, заспокоює, посилює колагенові волокна, нормалізує клітинний метаболізм.

Д-Пантенол випускається у вигляді мазі і крему. Мазь від пелюшкового дерматиту Д-Пентенол має жирну текстуру, повільно всмоктується, підходить для сухої шкіри. Крем має легку маложирную текстуру, що гарантує швидке вбирання. Засіб здатне запобігати подальшому запалення при мокрих ранах. Обробку рекомендується робити не менше чотирьох разів на день, лікувальний вплив буде помітно вже на другу добу.

Деситин для новонароджених

Активна діюча речовина препарату Деситин для новонароджених – оксид цинку, який підсушує шкіру. Інші складові (ланолін, масло з печінки тріски, вазелін) формують захисну плівку, яка працює протягом кількох годин. Зручно користуватися Деситином перед нічним сном. Ефективно бореться з опіками, екземами, герпесом, потницами, гнійними ранами, всілякими незначними ушкодженнями епідермісу.

Засіб знімає запалення, блокуючи подальший розвиток уражень, проте для профілактики це не найкращий засіб. Консистенція густа з легким запахом риби, мазь Деситин має більш щільну структуру і застосовується для лікування важких стадій. Використовувати препарат треба обережно і помірковано, оскільки можна пересушити шкіру. Якщо є непереносимість компонентів препарату, використання слід припинити.

Крем від попрілостей у дорослих

Дорослі навіть частіше дітей схильні до шкірних запалень, які з'являються у зв'язку з зайвою вагою, ендокринними захворюваннями (цукровий діабет), нехтуванням особистою гігієною, надмірною пітливістю. Найчастіше розвиваються в паху (у чоловіків біля калитки у зв'язку з пітливістю, у жінок у зв'язку з патологічними виділеннями), під грудьми, під пахвами, біля шиї, на животі, в шкірних складках у повних людей.

Свербіж, почервоніння, запалення, біль доставляють масу незручностей, тому постає питання, чим мазати попрілості у дорослих. Рекомендується частіше обмивати уражене місце відварами календули, ромашки, чебрецю, шавлії, звіробою, ретельно просушувати, змащувати перекисом водню або саліциловим спиртом, і потім наносити крем від попрілостей у дорослих.

Бепантен

Швейцарська якість крему говорить сама за себе, ефективність препарату гарантується. Активна діюча речовина Бепантена від попрілостей – декспантенол, інші компоненти – ланолін, очищене мигдальне масло. Форми випуску: крем, мазь, спрей. Добре поєднується з саліциловим спиртом, перекисом водню. Застосовується в хірургії, дерматології, педіатрії для лікування пролежнів, загоєння ран. Мазь від попрілостей у дорослих Бепантен швидко загоює, знімає набряклість, почервоніння, покращує трофіку шкіри.

Саносан

Дорослі можуть використовувати дитячий Саносан від попрілостей на початкових стадіях. Він створює захисну плівку, яка не дозволить проникнути хвороботворним організмам. Активні діючі речовини: оксид цинку, пантенол, парафінове масло, тальк. Підбирайте засоби індивідуально, зробивши попередньо пробу на алергію.

Пантенол-Тева мазь

Д-Пантенол і Пантенол-Тева мазь – це однакові засоби, дешеві аналоги Бепантена з діючою речовиною декспантенол в однакових кількостях. Склад ефективно загоює пошкоджені шкірні покриви у дітей і дорослих. За відгуками Пантенол-Тева ефективний при вугрової висипки, хоча в інструкції такого свідчення не міститься. Для отримання стійкого результату мазь наноситься на чисту суху шкіру вранці і ввечері протягом тижня.

Як вибрати крем від попрілостей

При виборі крему або мазі від попрілостей, особливо для новонароджених, треба уважно дивитися на склад, щоб він був максимально натуральним з екстрактами трав, маслами. Мокнучі ерозії категорично забороняється обробляти жирними мазями, це загальмує регенераційний процес. Спираючись на одні лише відгуки, купувати препарати не варто. Хтось висловлюється про те чи іншому продукті позитивно, хтось негативно. Можливо, просто цим людям конкретний продукт просто не підійшов або був неправильно використаний.

Існують перевірені правила:

  1. Купуйте лікарські засоби тільки в аптеках.
  2. Дивіться на термін придатності. Якщо засіб може довго зберігатися, значить там є консерванти.
  3. Натуральний склад.
  4. Різкий запах говорить про наявність ароматизаторів, а колір – барвників.
  5. Дивіться на обмеження за віком.

Ціна

Для того, щоб допомогти вам зорієнтуватися в цінах на кожен вид кошти від попрілостей, описаних вище, наведена наступна таблиця цін крем від попрілостей у Москві і Санкт-Петербурзі:

Назва

Обсяг

Ціна в Москві (рублів)

Ціна в Санкт-Петербурзі (рублів)

Саносан

150 мл

241-276

230

Бепантен

30 мл

427-580

422

Банеоцин

20 мл

293-380

320

Крем з цинком

25 мл

34-59

39-50

Бюбхен

75 мл

144-239

154-237

Деситин

50 мл

245-284

250-320

Д-Пантенол

25 мл

276-330

168-350

Пантенол-Тева

35 мл

243-347

256-370


Відео: чим мазати попрілості у немовлят

Попрілості у дитини - Лікування попрілостей в домашніх умовах

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!