Перманентний макіяж очей - види та етапи виконання, догляд після процедури, ускладнення і протипоказання

Декоративна косметика – вірний помічник мільйонів жінок для створення ідеального образу. З допомогою вмілого макіяжу можна підкреслити достоїнства зовнішності і скорегувати недоліки. Перманентний макіяж століття дозволить мінімізувати тимчасові витрати на створення щоденного образу, стане відмінною базою для повноцінного візажу, але цілком гармонійно і самодостатньо виглядає і без додавання косметики. При цьому перманент – процедура з довготривалим ефектом, тому перед прийняттям рішення ознайомтеся з усіма тонкощами татуажу століття.

Що таке перманентний макіяж очей

Татуаж відноситься до медичної косметології. Процедура пов'язана з порушенням цілісності шкіри, важливо дотримуватися асептичні та антисептичні норми, і виконувати її повинен тільки майстер, який отримав профільну освіту. Якщо ви хочете змінити розріз очей, надати виразність погляду, візуально зробити вії густіше, перманентний макіяж століття стане відмінним рішенням. До того ж технологія використовується для корекції шрамів, дефектів і поліпшення форми очей. Микропигментация століття підходить для жінок будь-якого віку.

Плюси

Зроблений в салоні у професійного майстра перманентний макіяж століття має безліч плюсів:

  • не розтікається, зберігає свіжість;
  • економить час на створення образу вранці;
  • не вимагає коригування після відвідування басейну або спортзалу;
  • допомагає скорегувати деякі вади зовнішності:
  1. перманентний макіяж очей з розтушовуванням додасть глибини опуклим очам;
  2. кольорові стрілки, не з'єднуються в куточках, візуально збільшать маленькі очі;
  3. вузькі стрілки, що розширюються до зовнішнього кута, зроблять більш відкритим погляд глибоко посаджених очей;
  4. довгі стрілки з розтушовуванням, що виходять за межі очі, наблизять круглу форму до мигдалеподібної;
  5. стрілка, не прокрашенная у внутрішньому куті ока і розширюється до зовнішнього, зробить ширше близько посаджені очі;
  6. потовщена в середині підводка зробить вузький розріз очей більш круглим;
  7. гармоніюють з формою брів перманентні стрілки на очах, розширюються від середини, піднімуть опущені зовнішні куточки очей.

Плюси і мінуси перманентного макіяжу

Види

Контурний макіяж очей розрізняється залежно від місця нанесення пігменту, виділяють основні види, які можуть виконуватися окремо або поєднуватися:

  • межресничный татуаж;
  • стрілки;
  • стрілки з розтушовуванням;
  • тіні.

Цікаве колірне рішення виходить при поєднанні чорного межресничного татуажу з промальовуванням стрілки сірим, а внутрішнього кута очей світлим кольором. Такий варіант перманенту виглядає природно і ненав'язливо, при цьому надаючи образу ефектність і яскравість. Популярні сьогодні кольору для микропигментирования століття – чорний, чорно-зелений, коричневий, чорно-синій, сірий, блакитний, зелений, синій. Виконують процедуру з'єднуючи різну кількість пігменту.

Як роблять татуаж очей

Спочатку фахівець уточнить у вас наявність можливих протипоказань. Розкажіть про прийнятих ліках, хронічних захворюваннях. Майстер запише дані в амбулаторну карту, там же вкаже використовувані анестетики, барвники, їх кольорові індекси, номери санітарних сертифікатів. Опишіть, який результат хочете отримати: за допомогою декоративної косметики ви можете наочно продемонструвати бажаний ефект. Якщо сумніваєтеся, порадьтеся з майстром, він підкаже колірне рішення, ширину стрілок, метод виконання відповідні вашому типу особи.

Після вибору стилю переходять безпосередньо до виконання микропигментирования:

  • майстер знезаражує повіки антисептиком, знежирює шкіру, малює ескіз спеціальним маркером (якщо він вас не влаштує, фахівець змінить ескіз необхідну кількість разів);
  • оброблюваний ділянку знеболюють за допомогою ін'єкції або анестезуючого крему;
  • через кілька хвилин спеціальним приладом у шкіру вводять стійкий пігмент (ви можете відчувати легке поколювання).

Тривалість одного сеансу становить від 40 хвилин до 2 годин. Сучасні апарати, з тонкими спеціалізованими голками, сконструйовані так, що пігмент вводиться через маленькі, акуратні проколи, практично не травмуючи шкіру. Завдяки знеболення анестетиками, навіть на чутливих ділянках, біль від процедури зводиться до мінімуму.

Стрілки

Майстер створює тонкі лінії вздовж століття, в індивідуальному порядку підбираючи довжину, ширину, форму і колір стрілки. Вибір виду стрілок залежить від стилю, особистих уподобань і обмежується лише вашою фантазією. Татуаж верхнього століття універсальний, підходить для всіх. До підводці нижнього століття потрібно підходити обережно: стрілка може візуально звузити розріз очей, підкреслити мішки під очима.

Татуаж очей з розтушовуванням – ще один вид стрілок. З допомогою поступового переходу від темного до світлого кольору можна змінити розріз очей, додати погляду м'якість. Розтушовка підійде не тільки молодим дівчатам, але і жінкам у віці, допоможе уникнути деформації чіткої підводки з-за дрібних зморшок. Колірні переходи можуть бути виконані як в одному тоні, так і в декількох.

Татуаж очей. Верхня стрілка

Межресничный татуаж

Промальовування межресничного простору – найпростіший вид татуажу, не вимагає ескізу, виконується не тільки на верхньому, але і на нижньому столітті тонкими штрихами по лінії росту вій. Відмінно виглядає не тільки в традиційних чорному, коричневому, сірому кольорах, але і в будь-яких декоративних тонах. Такий вид перманенту надає образу свіжість і природність, роблячи гущі світлі і рідкісні вії. Макіяж є прекрасною базою для нанесення декоративної косметики.

Тіні

Арт-татуаж відноситься до ускладненою техніці перманенту. Колірні переходи різної складності допоможуть відкоригувати форму очей, приховати шрами після блефаропластики і недосконалості. При виборі натуральних відтінків арт-макіяж виглядає дуже природно. Тіні яскравих вечірніх квітів вимагають постійного повного макіяжу, тому до їх вибору потрібно підійти виважено.

Догляд після процедури

Контурний макіяж очей може викликати набряки або алергічні реакції. Догляд за століттями після микропигментации, простіше ніж за бровами або губами і вимагає менше уваги, хоча і має деякі особливості:

  • Після проведення процедури закапайте Візин, він обереже від попадання інфекції і почервоніння.
  • Через кілька годин на поверхні перманенту з'явиться скориночка, не намагайтеся позбутися неї, вона повинна зійти природним шляхом.
  • Протягом перших діб протирайте очі Мірамістином або Хлоргексидином з допомогою ватної палички або диска. Якщо набряк яскраво виражений, прийміть антигістамінний препарат.
  • Перші два дні, при збереженні почервоніння або набряклості, обробіть область татуажу гідрокортизоновою маззю.
  • Тиждень протирайте очі хлоргексидином, а не умивайте водою, щоб уникнути подразнення.
  • У разі сумнівів у якості загоєння зверніться до фахівця.

Як доглядати за шкірою після татуажу, перманентного макіяжу, микроблейдинга

Скільки тримається перманентний макіяж очей

Татуаж – довговічний і стійкий вид макіяжу. Для повік використовуються пігменти, які тримаються на шкірі в середньому 5 років, а при своєчасній корекції – до 10 років. Ретельно поставтеся до вибору салону і майстра, щоб не довелося видаляти або виправляти невдалий перманент. Зупиніть свою увагу на класичному, не вульгарному макіяжі, який не набридне і збереже свою актуальність не один рік.

Наслідки

При порушенні шкірного покриву висока ймовірність занесення інфекції. Щоб цього уникнути, майстер повинен виконувати процедуру в одноразових рукавичках і масці, стерильними одноразовими насадками і голками, в умовах повної стерильності. До основних негативних наслідків микропигментации століття відносяться:

  • набряк повік – з'являються через 8-12 годин після процедури, впоратися з набряком допоможе сухий, холодний компрес, при правильному догляді набряк спадає протягом 2 днів;
  • свербіж, печіння – допоможе впоратися будь-який антибіотик, прописываемый після татуювань, охолоджуючий гелі, мазь Бепантен або Пантодерм;
  • почервоніння або сухість – тричі на день прикладайте до очей на 10 хвилин ватний диск, змочений у відварі ромашки;
  • синці – пройдуть через тиждень, а протягом 6 місяців після сеансу не рекомендовано нарощувати вії і робити татуаж; причиною гематом можуть бути не лише тендітні капіляри або схильність до кровотеч, але і непрофесійне виконання процедури;
  • запалення, кон'юнктивіт, ячмінь – причиною є попадання бруду і неправильний догляд після татуажу; для ефективного лікування зверніться до офтальмолога;
  • контурні лінії вийшли не того кольору або взяли неправильну форму – уникнути цього допоможе тільки дуже уважний вибір фахівця з микропигментированию.

Коли процедура проведена з дотриманням всіх правил, а після татуажу за областю дії здійснюється необхідний догляд, повне загоєння відбувається протягом двох тижнів. Якщо після цього періоду зберігається дискомфорт, зверніться до дерматолога або косметолога.

Протипоказання

Яких би жертв не вимагала краса, здоров'я не повинно бути в їх числі. Щоб відчути всі переваги від перманентного макіяжу очей і не завдати шкоди організму уважно вивчіть протипоказання:

  • цукровий діабет у декомпенсованій формі;
  • ниркова, печінкова недостатність;
  • хронічні захворювання в гострій фазі;
  • схильність до келоидным рубців;
  • псоріатичні плями на обличчі;
  • ВІЛ, СНІД;
  • знижене згортання крові;
  • важкі психічні розлади, включаючи епілепсію.

Поряд з абсолютними протипоказаннями, які унеможливлюють виконання татуажу, існують відносні:

  • грип, застуда, навіть без підвищеної температури;
  • запальні процеси на шкірі;
  • прийом сильнодіючих медикаментів;
  • ракові пухлини (виконання процедури можливе тільки за погодженням з онкологом);
  • інші онкологічні захворювання (саркома, злоякісні хвороби кров'яної системи);
  • захворювання імунної системи (виконання процедури можливо лише в стадії ремісії, з дозволу лікаря);
  • доброякісні новоутворення шкіри;
  • алергічні висипання;
  • кон'юнктивіт;
  • герпес;
  • пластика особи (протягом півроку після операції);
  • вагітність, період лактації;
  • менструації;
  • алкогольне, наркотичне сп'яніння.

Як видалити

Недосвідчений майстер, неякісні матеріали, неправильний вибір фарби або зміни модних тенденцій стають причиною для пошуку можливостей видалити татуаж. Найпопулярніші методики:

  • Лазерне вплив – промінь, що проникає в дерму, знебарвлює і руйнує пігмент. Спосіб безболісний і безпечний, але вимагає курсового впливу (2-4 процедури з перервою 15-25 днів).
  • Освітлення – на старий пігмент наносять фарбу тілесного кольору. Простий і доступний спосіб швидко отримати бажаний результат, при цьому потрібно враховувати, що пігмент, після зафарбовування, не змінюється під впливом ультрафіолету і при засмагу освітлений ділянка буде виглядати контрастно.
  • Ремувер – хімічні реагенти вводяться під шкіру і витісняють фарбувальний склад в незмінному вигляді. До плюсів відносяться простота і ефективність способу і практично 100% видалення пігменту за 1 сеанс. З мінусів виділяють: тривале загоєння (до півроку), неможливість видалення межресничного татуажу (засіб може потрапити в очі).

Електрокоагуляція і хірургічна корекція, використовувані для виведення татуажу з інших ділянок обличчя, не застосовуються в області повік. Після видалення перманентного макіяжу очей потрібен певний догляд:

  • якщо з'явилося почервоніння або набряк прийміть антигістамінні препарати, при сильних больових відчуттях – знеболююче;
  • протягом місяця не відвідуйте сауну та солярій, уникайте прямого впливу сонячних променів;
  • з'являється після хімічної корекції корочку не можна мочити і здирати, обробляйте її зволожуючим кремом.

Лазерне видалення татуажу століття. #татуаж #лазерноеудаление

Ціна

Вартість татуажу очей залежить від кваліфікації майстра, розташування салону, використовуваного устаткування і матеріалів. Успіх процедури на 90% залежить від фахівця, що виконує микропигментацию, тому зберіть повну інформацію про майстрів, підійдіть до вибору з усією відповідальністю, і не робіть ціну головним критерієм, пам'ятайте, що видалити або виправити невдалий татуаж дорожче і складніше, ніж завдати.

Вартість контурного макіяжу очей в Москві (в рублях)

Назва

ЭпилСити

Центр косметології

вул. Новослободская, д. 62, корп. 15

БиоСпаКлиник

Багатопрофільний медичний центр

Ленінський проспект, д. 122

Lion Tattoo Studio

Студія перманентного макіяжу

Страсний бульвар, 4 ст. 2

Eyes-N-Lips

Мережа салонів перманентного макіяжу

вул. М'ясницька, д. 32, стор 1

Violet Shark

Тату-салон

вул. Новий Арбат, 19

Стрілки

(верхні або нижні повіки)

8000

8000

від 15000

7000-12000

4300

Стрілки

(верхні і нижні повіки)

11000

7000-12000

6300

Стрілки в техніці 3D

(розтушовування у формі тіні)

Дванадцять тисяч

12000

Межресничный татуаж

6000

6000

від 15000

6000-12000

4300

Тіні

(акварельна техніка)

8000

12000

Виправлення татуажу століття

від 10000

від 6000

від 18000

встановлюється індивідуально

Видалення

від 6000

від 2600

Корекція

(через 2 місяці)

50% від вартості

50% від вартості

50% від вартості

безкоштовно

50% від вартості


Фото до і після татуажу очей

Відео

Перманентний макіяж очей "татуаж повік"

Відгуки

Оксана, 36 роківУ мене довгі, але рідкісні і бліді вії. Відкрила для себе перманентний татуаж повік 2 роки тому, межресничная промальовування в поєднанні з фарбуванням вій дали приголомшливий результат. Зараз контур вицвітає, збираюся на оновлення і хочу ще додати стрілки. Татуаж – доступний спосіб відмінно виглядати без косметики.
Світлана, 24 рокиПерший раз я зробила татуаж у 18 років у початківця фахівця, приблизно в 1,5 рази дешевше середньої ціни по місту. Отримала криві стрілки невиразного кольору і межресничную промальовування, яка протрималася півроку. Виправляла в салоні у чудового майстра, з тих пір ходжу на коригування тільки до неї і дуже задоволена результатом.
Наталя, 32 рокиЯ вже не уявляю собі життя без татуажу – прокидаюся красивою, виходжу з душу нафарбованою, чудово виглядаю на пляжі, не витрачаючи на макіяж ні часу, ні зусиль. Якщо вибрати толкового майстра і дотримувати всі рекомендації по догляду, контурний макіяж позбавить від необхідності нарощування вій, швидко окупиться і буде радувати стійкістю довгі роки.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!