Скільки тримається засмага після солярію - як безпечно продовжити ефект

Любителькам штучного засмаги важливо знати, як швидко виявляється і скільки тримається бронзовий відтінок на шкірі після солярію. Дотримання правил догляду за тілом допоможе надовго зберегти результат прийняття ультрафіолетових ванн.

Терміни збереження засмаги

Солярій – це апарат, який впливає на тіло ультрафіолетовими альфа - і бета-частинками. Бронзовий відтінок з'являється через 24 години після відвідування. Скільки тримається засмага від солярію, залежить від тривалості процедур та індивідуальних особливостей організму. Фактори, що впливають на стійкість пігменту:

  1. Кольоротип. Швидше засмагають люди зі смаглявою шкірою. Отриманий ефект тримається у них до 14 днів без спеціального догляду. Шкіра світлого відтінку не сприймає ультрафіолет. Людям з таким кольоротипом складно засмагнути, після відвідування солярію ефект у них тримається не довго.
  2. Водні процедури. Відтінок змінюється у епідермісу, який поступово відмирає. Від того, як часто людина відвідує душ, залежить, скільки часу буде триматися загар. Жорсткі мочалки, скраби для тіла допомагають швидше оновлюватися клітин епідермісу, тому при частому їх використанні смаглявість швидко змивається.

Як надовго зберегти засмагу

Збереження засмаги не залежить від того отриманий він під сонячними променями або в салоні. В обох випадках темний колір залишається на тілі протягом 10-14 днів. Любителькам смаглявості важливо знати, як продовжити ефект ультрафіолетових ванн. Фахівці рекомендують наступне:

  1. Використовувати косметичні засоби для зволоження і збереження темного пігменту на тілі.
  2. Відвідувати солярій щотижня для підтримки потрібного ефекту.
  3. Ввести в раціон харчування продукти, що містять бета-каротин (морква, помідори, листовий салат).
  4. Пити багато рідини (мінеральної води, свіжих соків та іншого).
  5. Придбати пролонгатор в салоні. Цей засіб допомагає зберегти темний колір шкіри надовго.

Відео

Будьте здорові. Засмага в солярії

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!