Апаратний масаж від целюліту - види і цілі процедури, протипоказання та вартість

Кожній жінці хочеться довше зберегти молодість шкіри, але це не завжди виходить. Нерідко шкірні покриви стають горбистими, схожими на апельсинову кірку. Для боротьби з целюлітом в косметології існує чимало коштів – апаратний масаж одне з них. На відміну ручного, він опрацьовує більш глибокі шари підшкірно-жирової клітковини.

Мета і принцип дії

Апарати при масажі використовують з метою поліпшення дренажу лімфи і активізації кровообігу. Ця процедура допомагає відновити втрачений підшкірний обмін речовин, посилити продукування колагену. Апаратний (вакуумний) масаж виконується за допомогою компактних пристроїв, що представляють собою повітряний компресор, який створює вакуум з допомогою двигуна.

Фахівець, що виконує масаж, здійснює кругові рухи спеціальним шлангом, що мають на кінцях присоски. Вони по черзі відтягують і відпускають складки епідермісу. В результаті жировий прошарок, яка накопичується під шкірою у вигляді горбків, розсмоктується. Такий вплив на шкірні покриви створює антицелюлітний ефект.

Види апаратного масажу

Класичний апаратний антицелюлітний масаж нагадує банкові процедури, але більш вдосконалені. На сьогоднішній день в салонах частіше застосовуються нові методики:

Види

Особливості проведення методу, який чиниться дія

Кількість процедур

Комбінований LPG (вакуумно-роликовий)

У манипуле (шлангу) обладнання створюється вакуум, який втягує шкіру. Всередині неї вбудовані ролики, що обертаються в різні сторони. В результаті подвійного вібрації підшкірна клітковина розминається, жировий прошарок спалюється.

10-15

Вібромасаж

Через манипулу на шкіру передаються коливання різної амплітуди та частоти (від 50 до 100 Гц). Це підсилює відтік міжклітинної рідини, покращує мікроциркуляцію, позбавляє від целюліту

20-30

Гідромасаж

Вузькоспрямовані струменя води, що подаються під тиском, покращують циркуляцію крові, пом'якшують і розріджують підшкірний жир.

10-15

Кому протипоказано апаратне лікування целюліту

Інтенсивний вплив на шкіру, яке виробляють апарати для лікування целюліту, корисно не всім. У таких процедур є свої протипоказання:

  • свіжі порізи, відкриті рани на оброблюваній ділянці;
  • захворювання шкіри (дерматит, псоріаз, екзема, висипання та інші);
  • злоякісні пухлини будь-якої локалізації;
  • підвищена температура тіла;
  • варикозне розширення вен;
  • захворювання серцево-судинної системи;
  • психічні порушення;
  • період вагітності.

Як виконувати антицелюлітний масаж в домашніх умовах

Самостійно виконувати антицелюлітний масаж можна і вдома. Робиться процедура з допомогою банок або вібромасажера. Масажери для домашнього користування відрізняються від професійних невеликою вагою, компактними розмірами і можливістю сфокусуватися на одній частині тіла. Середня вартість індивідуального вібромасажера – від 1500 (ручний) до 12000 рублів (стрічковий). Основні правила самостійного масажу від целюліту:

  • перед процедурою шкіру слід розпарити в душі або ванні;
  • нанести на підсушене рушником тіло масажне масло;
  • при використанні ручного вібромасажера потрібно водити його по тілу знизу вгору круговими рухами;
  • якщо масажер стрічковий, то його потрібно розташувати на проблемній зоні;
  • кожної оброблюваної області слід приділити 15 хвилин;
  • масаж необхідно робити щодня протягом 10 днів;
  • за необхідності через місяць курс можна повторити.

Ціна

Апаратний антицелюлітний масаж проводиться в салонах за різними цінами. Вартість процедури залежить від виду і якості застосовуваного устаткування, тривалості сеансу, рівня медичного або косметичного установи. Середня вартість на масаж від целюліту в Москві:

Вид

Час

(хвилини)

Ціна за один сеанс (рублі)

Вакуумний баночний загальний

60

Три тисячі п'ятсот

Вакуумний баночний локально (1 зона)

15

1200

LPG масаж по всьому тілу

40

5000

Пресотерапія локально (1 зона)

15

450

Гідромасаж

15-20

2300

Відео

ГУДБАЙ, ЦЕЛЮЛІТ! Апаратна методика R-Sleek || Katrin from Berlin

Відгуки

Аліна, 23 рокиПозбутися целюліту вирішила з допомогою пресотерапії (апаратний лімфодренаж). Суть процедури – вплив звичайним та стиснутим повітрям на проблемні ділянки шкіри. Через 10 сеансів силует в дзеркалі значно зменшився, перестали боліти ноги від ходіння на високих підборах, але в боротьбі з целюлітом пресотерапія виявилася неефективною.
Лариса, 35 роківЯ борюся сама з целюлітом спеціальними силіконовими банками, які продаються в аптеці. Але це не панацея. Позбавлятися від апельсинової кірки треба комплексно: правильна дієта, спорт, постійний догляд за тілом. Баночний масаж роблю курсами по 10-15 сеансів раз в 2-3 місяці. Процедури проводжу через день, тривалістю 15-20 хвилин.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!