Масаж обличчя від зморшок: як правильно робити в домашніх умовах

Жінки в пошуках антивікових засобів вдаються до найбільш екзотичним і дорогим, адже в домашніх умовах можна запобігти старінню шкіри різними видами масажу – традиційний китайський, японський точковий Шиацу не тільки розгладять зморшки, але і принесуть оздоровлення всього організму. Вибирайте підходящу для себе техніку, вивчайте її, і нехай ваше обличчя як можна довше залишається молодим і гарним.

Як правильно робити масаж особи

Після 30 років масаж обличчя проти зморшок потрібно робити кожні два тижні, або курсом по 10-15 сеансів 2-3 рази на рік тривалістю 15-20 хвилин. На обличчя наноситься масажний крем або косметичне масло, можна ефірне масло з антивіковим ефектом: мигдальне, з виноградних кісточок, оливкова. В домашніх умовах легше всього освоїти лімфодренажний або точковий масаж, але потрібно бути впевненою, що ви все виконуєте правильно, по масажних лініях, тому що неправильний масаж шкідливий.

Самомасаж

Самостійно масаж для обличчя від зморшок виконується, стоячи перед дзеркалом. Коли ви добре засвоїте техніку, зможете робити його лежачи, це більш ефективно, сприяє більшого розслаблення. Основні правила самомасажу:

  1. обличчя повинно бути чистим;
  2. волосся з обличчя потрібно прибрати під шапочку або пов'язку;
  3. руки повинні бути чистими, нігті короткими;
  4. робити по масажних лініях від центру обличчя до периферії;
  5. починати з чола, поступово опускаючись вниз, закінчувати шиєю;
  6. основні масажні прийоми: легке погладжування, розтирання, щипки, поплескування.

Самомасаж виконується простими прийомами по масажних лініях. Розтягувати шкіру і сильно терти не можна. Якщо ви не впевнені в правильності своїх маніпуляцій, краще проконсультуватися з косметологом і попросити його показати кілька рухів. Основні масажні лінії:

  • від середини лоба до скронь;
  • від центру перенісся уздовж брів до скронь;
  • від зовнішнього кута ока по лінії вилиці до внутрішнього, далі під бровою до зовнішнього кута;
  • від крил носа до скронь;
  • від носогубної складки до скронь;
  • від кута губ до середини вуха;
  • від середини нижнього краю губ до кінчика;
  • від нижньої точки підборіддя до мочки вуха.

Масажером

Досягти хороших результатів у нелегкій боротьбі за молодість допоможе масажер. На б'юті-ринку представлено багато різних масажерів: від механічних валиків до електричних з виброэффектом, оснащених ультразвуком або інфрачервоним випромінюванням. Для використання всіх видів масажерів актуальні правила:

  1. перед процедурою очистити обличчя;
  2. зволожити обличчя живильним кремом, масажним маслом;
  3. виконувати строго по масажних лініях: від центру обличчя до периферії;
  4. тривалість від 15 хвилин до півгодини, залежно від інтенсивності впливу: чим менше інтенсивність, тим довше сеанс;
  5. після завершення нанести заспокійливий крем і відпочити.

Найбільш ефективні техніки

У сучасній косметології існує величезна безліч видів масажних технік. Всі вони по-своєму гарні і ефективні:

  1. Вакуумний. Вважається дуже ефективним для усунення набряків, рубців і пігментних плям, для поліпшення кровообігу. Технік виконання дві: статична і кінетична. У першому випадку банки ставлять на проблемні ділянки на певний час, масажний крем не використовують. Кінетична техніка – це пересування банок по змащеній масажним маслом шкірі. Кінетичний можна виконати вдома, статичний краще в салоні.
  2. Щипковий масаж Жаке. Результат у вигляді розгладження зморшок досягається за допомогою щипків різної інтенсивності. Це складна техніка, самостійне виконання може призвести до зворотного результату, тому робити його краще в салоні.
  3. Скульптурний або пластифікуючий називають безопераційним ліфтингом. Ця техніка вимагає знань анатомії, робити його потрібно тільки в досвідченого фахівця.
  4. Кобідо. Йому 500 років, передавався з покоління в покоління обраними майстрами. Вважається одним з найбільш ефективних. Вплив йде не на м'язи або шкіру, а на енергетичні меридіани і акупунктурні точки, гармонізуючи енергію Ци людини. Масажні прийоми численні і різноманітні, чи варто говорити, що робити його повинен професіонал.

Від зморшок навколо очей

Хороший ефект у боротьбі з гусячими лапками приносить кріомасаж. Двома кубиками льоду робити розгладжують руху по масажних лініях навколо очей. Триває масаж від зморшок навколо очей не більше 5 хвилин, проводиться дуже обережно, не зупиняючись на точках, щоб не переохолодити тонку шкіру повік. Заморожувати можна відвари трав з декількома краплями ефірних масел.

Цей вид розтирань дозволить вам прибрати не тільки зморшки і гусячі лапки, але і навислі брови, мішки під очима. Робіть його по 7-10 сеансів з перервами, по 5 раз, якщо не зазначено інакше:

  1. Поставити пальці на скроні. Зробити по 10 кіл за годинниковою стрілкою.
  2. М'яко натискаючи, пересувати пальці від скроні до носа по кісточці знизу, дійти до внутрішнього кута ока, потім на область під бровою і назад.
  3. Злегка придавити спочатку нижнє, потім верхню повіку подушечками пальців.
  4. Пройти по області навколо очей поколачивающими легкими ударами пальців – 10 кіл.
  5. Поставте палець ребром на скроню, щоб ніготь був направлений до волосся, переверніть палець до носа. Такими рухами зробіть п'ять підходів по напрямку до носа по кісточці під оком. Теж саме зробіть над оком від внутрішнього кута ока до скроні під бровою.
  6. Легко притиснути область біля зовнішнього кута ока 10 разів, перекатывающими рухами по вилиці перейти до внутрішнього кута, зробити 10 надавлювань. Аналогічно під бровою перейти назад.
  7. Пройти під бровою від носа до скроні круговими розтираннями, потім назад по верхній частині вилиці.
  8. Повторити попередній прийом рухами.

Від зморшок на лобі

Найпростіший масаж від мімічних зморшок на лобі можна робити самостійно, під час ранкового або вечірнього відходу: нанести крем на прорабатываемую зону, круговими рухами пальців легко втирати його в шкіру по масажних лініях. Дуже ефективний від поздовжніх лобових зморшок масаж мельхіоровими або срібними ложками. Щоденна омолоджуюча процедура:

  1. Робити погладжування від центру лоба до скронь 10 разів.
  2. Вказівні і середні пальці над переніссям, круговими рухами пересуватися до скронь 5 разів.
  3. На чоло кладе обидві долоні (одна над іншою), зсувають шкіру в різних напрямках 4-5 разів.
  4. Щипками пересуваються від центру лоба до скронь, потім від центру до скронь робити постукування по 5 разів.
  5. Закінчити легкими поплескуваннями по лобі.

Антивіковий

Дуже хороший антивіковий ефект досягається після сеансу міофасціального масажу. Це глибинний масаж для омолодження, при якому майстер впливає на фасції – сполучну тканину, що покриває м'язи. Розбиваючи м'язові затиски, спеціаліст повертає м'язи в розслаблене положення, розгладжуючи зморшки. Ефективно поліпшити тонус шкіри і підтягнути овал обличчя допомагає щипкова техніка.

Однією з найбільш ефективних антивікових масажних технік вважається іспанський масаж мануального терапевта Енріке Гарсіа. Техніка заснована на релаксації глибоких м'язів і отримання пацієнтом задоволення під час сеансу. Метод використовує понад 100 прийомів, ні разу не повторюються, це гарантує відсутність звикання і гарний м'язовий відгук, як результат – поліпшення кольору і рельєфу шкіри, усунення зморшок.

Масаж обличчя від зморшок в домашніх умовах

Деякі види масажу можна робити самостійно, кожен має свою специфіку, яку необхідно вивчити, щоб не отримати зворотний ефект у вигляді розтягнутої шкіри. Японський і китайський масажі засновані на знанні розташування біологічно активних точок, скульптурирующие – на хорошому знанні анатомії. Тому, якщо ви не впевнені у своєму знанні тієї чи іншої масажної техніки, краще довіртеся професіоналу.

Найпростіший для виконання – класичний самомасаж. Це хороша профілактика зморшок, якщо робити його щодня з 25-30 років, їх поява відсунеться на більш пізній термін:

  • круговими рухами розгладжувати шкіру від центру лоба до скронь;
  • трьома пальцями обох рук провести від брів до лінії росту волосся 3 рази;
  • пальці однієї руки покласти на скроню, інша рука масажними рухами переміщується від скроні по лобі в протилежну сторону, повторити 10 разів в обидві сторони;
  • великими пальцями впертися в підборіддя, три пальці покласти на верхню частину скули, погладжувати вилицю від носа до скронь;
  • від центру підборіддя до вух погладжувати шкіру;
  • прикласти палець до зовнішнього кута ока, чергуючи погладжування з постукуванням, легко масажувати область ока.

Японська техніка

Масаж Асахі або, правильніше Цоган, можна робити в домашніх умовах, освоївши техніку самостійно. Він настільки полюбився пацієнтами, що творець Юнуко Такана доповнила його новими прийомами, спеціально для різних типів особи і різних віків. Потрібно запам'ятати, що після перших сеансів можуть з'явитися висипання. Ця процедура протипоказана дівчатам з худорлявим обличчям, після неї воно ще більше схудне.

Масажні рухи Цоган повторювати 3 рази, якщо немає іншої вказівки, виконується подушечками пальців:

  1. Майже всі рухи масажу закінчуються погладжуванням від скроні, по краю особи вниз до підборіддя і далі до ключиць.
  2. Пальці рук на середині чола, перпендикулярно бровам. Натиснувши на шкіру, рухати пальці до скронь, розгорнути вниз, м'яко вести по контуру особи до ключиць;
  3. Подушечками середніх пальців м'яко рухатися по нижньому краю ока до внутрішнього куточка, потім збільшити тиск і по верхньому краю повернутися до скронь. Повторити рух до внутрішнього краю, повернутися назад, закінчити завершальним рухом.
  4. На середину підборіддя поставити безіменний і середні пальці, рухатися вгору до куточків губ, злегка притиснути, потім навколо губ, зупинитися над верхньою губою, знову притиснути і повернутися до підборіддя.
  5. Пальці поставити біля крил носа, робити кругові розтирання вниз до верхньої губи 5 разів, потім розтерти перенісся і плавно перейти від перенісся до скронь до завершального прийому по лінії брови.
  6. Легко натискаючи, провести пальці від підборіддя до кутах губ, крил носа, і внутрішньому куті ока, як би описуючи літеру «О», потім по вилиці до скроні і закінчити завершальним рухом. У внутрішнього кута ока злегка натиснути на шкіру.
  7. Одна рука фіксує нижню щелепу, інша з зусиллям рухається від нижньої щелепи до перенісся по щоці, переходячи по нижньому краю ока до скроні і завершального руху. У внутрішнього кута ока злегка натиснути на шкіру 3 рази. Повторити те ж з іншого боку.
  8. Долоні горизонтально лежать на щоках, пальці в точках по обидві сторони носа. З зусиллям провести пальцями до скронь, переходячи до завершального руху.
  9. Долоні на овалі особи, стикаються в районі підборіддя. З зусиллям провести підставою долоні вгору під очі, збільшити зусилля і перемістити долоні до вух, закінчити завершальним рухом.
  10. Підстави долонь нижче куточків губ, із зусиллям зрушувати долоні до вух, натиснути на область під скулою і плавно спуститися вниз завершальним рухом.
  11. Покласти долоні під підборіддя, щільно притиснувши. Захоплюючи шкіру, зрушувати долоню до середини вуха, знову притиснути, плавно закінчити завершальним рухом. Якщо не виходить двома руками, можна спочатку робити по черзі.
  12. Пальці рук на носі, великі на підборідді. Ребрами долонь із зусиллям провести по щоках до вуха, перейти до завершального руху.
  13. Провести по лобі зигзагоподібні руху з зусиллям.
  14. Пальці обох рук на лобі, натиснути на 3 рахунки, легко рухати пальці до скронь, завершальний рух.

Глибокий масаж

Підтримувати м'язи в тонусі дозволить глибокий масаж обличчя від зморшок. Ця техніка розслабляє емоційні затискачі, проходить звичка хмуритися. Відбувається зміна світогляду в позитивну сторону. Це дуже радикальна за впливом і за відчуттями методика, пацієнт може відчувати сильні больові відчуття. Рекомендується кричати, плакати, тому що разом з фізіологічним відбувається і психологічне розслаблення. Робити його потрібно у досвідченого фахівця. Складається він з трьох частин:

  • глибока опрацювання грудної клітини, так як підвищений тонус м'язів грудей передається лицьових м'язів і нервів;
  • поліпшення венозного відтоку з допомогою лімфодренажу грудної клітини, лицьової зони, голови;
  • глибоке вплив на кістки черепа, м'язи і фасції.

Медовий

Це очисна процедура з ліфтинг-ефектом. Для неї потрібно використовувати натуральний, не зацукрований мед, приблизно 1 чайну ложку:

  1. Робиться на сухе обличчя, масло не використовується.
  2. Мед злегка розігріти і розподілити по обличчю, уникаючи область губ і очей.
  3. По масажних лініях притискати і потім «відклеювати» долоні від шкіри.
  4. Робити 10-15 хвилин.
  5. Змийте мед теплою водою і нанести зволожуючий крем.

Мімічний

Перед сном дуже допомагає розслабляючий мімічний масаж. Це щось середнє між класичним масажем і гімнастикою:

  1. Притиснути брову, при цьому намагаючись зрушити брови – 10 с.
  2. Покласти долоні на лоб і притиснути. Піднімати брови, руками утримуючи шкіру чола протягом 10 с.
  3. Постукуючими рухами пересуватися від зовнішнього кута ока по лінії вилиці до внутрішнього і навпаки, під бровою – 5 разів.
  4. Вимовити букву «О», округливши губи – 10 разів, губи щільно притиснути до зубів на 5 с, розслабити, повторити 5 разів.
  5. Повторити попередню вправу, замість літери «О», вимовити букву «У».

Точковий

Дуже популярний точковий масаж Шиацу. Його рекомендують виконувати вранці, тоді організм отримає заряд бадьорості на весь день. Проводиться методом натискань на біологічно активні точки пальцями або спеціальними кульками, які притискають до шкіри і обертають за годинниковою стрілкою. Палець тримають перпендикулярно шкірі, на точку натискають близько 7 секунд. Основні точки:

  1. Для очей: зовнішній і внутрішній кут ока, три крапки на початку, середині і кінці брови.
  2. Для лоба: по три точки, розташовані між початком брови і лінією росту волосся з кожної сторони, натискаючи, опрацювати весь лоб від центру до скронь.
  3. Для губ: від точки під нижньою губою надавлюють рухами пересуватися до точки в кутах губ. Середній палець поставити крапку у носогубної складки, вказівний і безіменний поруч на верхню губу, натискати 5-6-раз.
  4. Щоки: точки розташовані по нижньому краю вилиці. Одночасно натиснути всі шість точок протягом 7 секунд.
  5. Овал особи: три пальці розташувати по обидві сторони від підборіддя притиснути великим щелепу знизу, натискати на ці точки протягом 7 секунд. Поступово пересуваючись до скронь, опрацювати всю нижню щелепу.

Протипоказання

При всій ефективності та універсальності масажу обличчя від зморшок ця процедура має протипоказання. Її не можна робити, якщо є наступні проблеми:

  • шкірні захворювання інфекційного або алергічного характеру;
  • наявність пухлин;
  • запалення лімфовузлів;
  • знижений або підвищений внутрішньочерепний тиск;
  • погана згортання крові;
  • підвищена ламкість кровоносних судин, купероз;
  • які-небудь запалення на обличчі;
  • родимки на обличчі;
  • захворювання лор-органів;
  • нещодавно перенесені косметичні процедури.

Відео

Японський масаж для підтяжки обличчя Асахі
Масаж від зморшок навколо очей
Масаж обличчя ложками. Супер просто й ефективно! масаж обличчя ложками

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!