Масажні лінії обличчя: схема і правильна техніка

Догляд за шкірою у вигляді нанесення різних косметичних засобів може стати набагато ефективніше, якщо знати, як правильно це робити. Масажні лінії обличчя або шиї ще називають лангер і використовують для того, щоб будь-яка, навіть найпростіша процедура з нанесенням кремів боролася з видимими вадами. Як правильно користуватися уходових косметики в домашніх умовах, щоб продовжити молодість шкіри?

Що таке масажні лінії обличчя

Будь-який фахівець в області косметології скаже, що наносити засоби для очищення, зволоження або харчування на особу або зону декольте необхідно правильно. Для цього виявили лангер, або по-іншому масажні лінії. Дотримання техніки нанесення по лангеру допоможе ефективніше боротися з ознаками старіння. Що ж такого в цих масажних лініях і чому з правильним доглядом ефект від нанесення навіть звичайних кремів може так сильно вплинути на шкірному покриві?

У тканинах, по яких проходять лінії для масажу, знаходяться кровоносні і лімфатичні судини, по яких відбувається доставка цінних речовин в глиб епідермісу. По-іншому ці тканини можна назвати лімфатичними каналами, завдяки яким шкіра отримує найнеобхідніше. Обхід цих ліній не завдасть шкоди, але і користі навіть від самих дорогих кремів не буде.

Лімфа – це головний канал, по якому рідина і корисні мікроелементи потрапляють в кожну клітину вашої шкіри. За цим же каналах виводяться токсини і шлаки. Підтримувати лімфу в активному стані – означає подарувати своїй шкірі молодість і красу, незалежно від віку. Масаж по лініях, нанесення косметичних засобів – ось головний ключ до природного руху лімфи під шкірою.

Розташування основних масажних ліній

Перш ніж почати використовувати масажні лінії на обличчі в якості головного зброї проти старіння, необхідно ретельно вивчити, де конкретно вони знаходяться. Для цього можна навіть промальовувати їх косметичним олівцем, щоб чітко позначити напрямок для масажу або нанесення крему. Отже, основні масажні починаються від:

  • центру підборіддя;
  • куточків рота;
  • крил носа;
  • бічної сторони носа;
  • зовнішнього куточка нижньої повіки;
  • внутрішнього куточка верхнього століття;
  • перенісся;
  • середини чола;
  • підстави шиї;
  • вилиць.

Напрямок ліній

Якщо ви знаєте напрямок лінії лангера на обличчі, то будь-яка косметична процедура буде набагато ефективніше. Практично всі лінії мають напрямок знизу-вгору, і це не просто так: такий прийом допомагає зробити шкіру більш пружною, підтягнути отвисшие ділянки. Як правильно наносити крем по лангеру:

  • почніть рух в області підборіддя і пройдіть по масажних лініях вгору і бічні сторони до вилиць;
  • проведіть кілька разів з легким натиском від області губ і носа до мочок вух;
  • перенісся масажується уздовж знизу-вгору, причому особливу увагу варто приділити зоні між брів, де часто з'являються перші мімічні зморшки;
  • небажано чіпати нижню область очей, тому що її легко травмувати;
  • в зоні лоба виводьте руху до скронь і вгору.

Нанесення крему

Навіть найдорожчий крем стає безсилим, якщо його хаотично розподіляти по поверхні шкіри. Сьогодні можна придбати швидкодіючі сироватки та емульсії, які за запевненням виробників за лічені хвилини зроблять вашу шкіру оновленої, наповненим сяйвом і красою. Лише залежати ефект від впливу буде виключно від вас самих. Дорога уходовая або лікувальна косметика створена на основі активних інгредієнтів, які починають діяти лише після потрапляння в лімфу. Прискорити цей процес допоможе тільки правильне нанесення по лангеру.

Дія

Опис

Крок 1. Очищення.

Перш ніж наносити крем, поверхню необхідно очистити. Причому звичайного вмивання водою буде недостатньо. Очистіть шкіру гелем або скрабом.

Крок 2. Тонізація.

Дія води можна пом'якшити за допомогою тоніка або молочка..

Крок 3. Нанесення крему або масажних масел.

Засіб наноситься по масажних лініях. Для посилення ефекту можна зробити легкі постукування, щоб кровообіг посилився.

Процес з трьох кроків може комусь здатися трудомістким, але фактично він займає не більше 3 хвилин. При цьому не варто поспішати: не можна наносити крем метушливими, швидкими, недбалими рухами, тому що це може привести до ранньої в'ялості і провисання. Не потрібно також люто і швидко втирати засіб в обличчя, адже ефективніше від цього воно не стане. Зволожуючий крем можна наносити на злегка вологу шкіру: так витрата кошти зменшиться, а дія, навпаки, посилиться. Нічний крем наносять за пару годин до сну.

Значення ліній в масажі особи

Ще однією популярною процедурою з догляду за шкірою обличчя є масаж, який проводять в салонах краси чи можна зробити самому в домашніх умовах. Схема масажу особи може відрізнятися в залежності від проблеми. Зволожуючий необхідний для відновлення, дренажний сприяє якісному висновку токсинів, масаж з гліколевої кислотою добре відлущує, а завдяки глибинній очищення можна швидко позбутися від чорних крапок. Всі вони задіють лангер.

Значення ліній грає роль тільки при правильному виконанні масажу особи можливо досягти результатів. Стимулюючи лінії масажу обличчя від зморшок, можна розгладити навіть найглибші западини, а правильно підібрані крем або сироватка, нанесені по лініях особи, допоможуть досягти ефекту ще швидше. Масажні лінії навколо очей допоможуть позбутися від набряків і темних кіл. Кваліфіковані фахівці в салонах проводять процедуру виключно по масажних технік, підходить під певний тип шкіри.

Як робити масаж особи

Техніку масажу можна освоїти самостійно, тому що ніяких фізичних зусиль від вас не потрібно, тим більше що для шкіри обличчя потрібні тільки ніжні дотики, поплескування і пощипування. Важливо вивчити ті самі лінії, за якими повинна проводитися процедура. У перші рази можна визначити їх, намалювавши косметичним олівцем: так вам буде легше запам'ятати де і в якому напрямку здійснювати ті чи інші рухи.

Для масажу особи використовують кілька простих технік:

  • Легке погладжування – робити тільки долонею або розслабленими пальцями від крайніх ліній до кінчика носа. Допомагають вивести токсини і шлаки.
  • Розтирання – робити тільки вкруговую. Допомагають позбутися від набряків, темних кіл, прискорюючи кровообіг в епідермісі. Відмінна техніка для тих, хто хоче позбутися від другого підборіддя.
  • Поплескування легкі і швидкі удари по всій поверхні обличчя. Робиться ребром долоні або подушечками пальців. Допомагає зміцнити м'язи і активізувати роботу сальних залоз.
  • Вібрація – своєрідна підтяжка робиться подушечками пальців. Регулярний масаж допоможе повернути пружність і молодість шкіри, а овалу обличчя рівні контури.
  • Пощипування, розтягування шкіри – епідерміс захоплюється виключно по масажних лініях. Повертає шкірі здоровий колір, прискорює кровообіг.
  • Аплікації – подушечками пальців надавлюють на шкіру, потім плавно відпускають. Техніка допомагає змоделювати контури особи, працює на поліпшення тонусу шкіри.

Техніки можна поєднувати з фото, починаючи процедуру з легкого погладжування і поступово переходячи до більш активних дій – сильним і інтенсивним, кожне з яких призводить до отримання окремого результату. Не можна проводити масаж, якщо на обличчі є видимі пошкодження, тріщини, ранки, зігріваючи або алергійний висип. Спочатку позбавтеся від дефектів, а потім приступайте до процедури масажу.

Основні правила проведення масажу обличчя в домашніх умовах

Крім того, що техніки масажу особи освоєні, важливо правильно підготуватися до процедури, а потім завершити її. Такі моменти дуже важливі. Перед масажем обличчя можна розпарити, щоб пори відкрилися. Це дозволить поживним речовинам з косметичних засобів швидше потрапити в лімфу. Які основні правила варто дотримуватися при проведенні процедури масажу в домашніх умовах:

  1. Масаж виконується тільки на чисту шкіру і обов'язково чистими руками.
  2. Користуватися живильним кремом необхідно тільки за типом шкіри.
  3. Для проведення масажу і щоденного догляду за шкірою обличчя та шиї вибирайте натуральні засоби, які виключають наявність парабенів і нафтопродуктів. Якщо є можливість, користуйтеся продуктами власного приготування з декількох видів олій (базових і ефірних).
  4. Масаж повинен бути енергійним, але при цьому дуже м'яким. Ні в якому разі не можна пошкоджувати шкіру сильними натисками або пощипываниями.
  5. Додатковий ефект можна отримати від контрастні вмивання і подальшим зволоженням.
  6. Масаж принесе більше результатів, якщо його виконувати перед сном 2-3 рази в місяць.
  7. Щоб не забувати схеми розташування масажних ліній, використовуйте фото з технікою.

Фото масажних ліній особи

Відео

Масажні лінії обличчя / Face makeup lines

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!