Види масажу для особи - техніка виконання в домашніх умовах і в салонах з відео

Щоб прибрати зморшки і відновити тонус лицьових м'язів в домашніх умовах, необхідно систематично робити масаж обличчя. Останнім часом великою популярністю користуються косметичні ліфтинг-послуги. Проте новітні наукові дослідження довели, що шкіра не завжди потребує настільки радикальних методики омолоджування. Відновити її пружність можна природним способом за допомогою моделюючого масажу. У салонах Guerlain, Інституті краси Dior в Парижі омолоджуюча процедура поєднує класичну техніку з шиацу – японської точкової методикою.

Що таке масаж обличчя

Техніка масажу особи – косметологічна процедура давньогрецьких лікарів. У працях Гіппократа міститься підтвердження ефективності розтирання і розминання м'язової тканини. Точкові рухи сприяють поліпшенню дерми, опрацьовуючи кожну лицеву м'яз. Під тиском інтенсивного впливу вони розтягуються і розслабляються, купуючи пружність. Процедура стимулює кровообіг, покращує мікроциркуляцію лімфи, запобігає старінню шкіри, допомагає тримати м'язи в тонусі.

Ефект

Самостійно вдаватися до косметичного масажу можна в будь-якому віці. Домашній догляд на основі лімфодренажного масажу – відмінна альтернатива ін'єкцій або хірургічним маніпуляціям. Ефективність процедури складно переоцінити. Як основа косметичного догляду вона сприяє:

  • омолодженню;
  • усунення зморшок;
  • підвищенню пружності, еластичності шкірного покриву;
  • поліпшення овалу обличчя;
  • розгладженню носогубної складки при гіпертонусі і гипотонусе певних м'язів;
  • відновлення тонусу кругового м'яза ока.

За і проти

Як пасивна гімнастика, масаж для обличчя в домашніх умовах допоможе зняти напругу м'язової тканини, відновити пружність, підтягнути овал і розгладити зморшки. Він активно впливає на нервову систему, знімаючи емоційний розлад і сприяючи виробленню ендорфінів – гормонів радості. Поліпшення мікроциркуляції крові позитивно відобразиться на кольорі і свіжості шкіри.

Разом з цим, неоднозначні відгуки змушують дуже серйозно замислитися про наслідки процедури. Один з популярних міфів – масаж від зморшок розтягує шкіру, різко спростовується з точки зору науки. Пояснення – шкіра людини розтягується в результаті збільшення обсягів тканин під нею, кісток черепа при вікових змінах або підшкірно-жирової клітковини.

Протипоказання

Для визначення оптимального курсу проведення масажу, необхідно попередньо вивчити стан шкірного покриву. Як приклад, щипкова методика категорично протипоказана для чутливої шкіри. Косметологи не рекомендують приступати до масажу при наявності:

  • висипань алергічного або інфекційного характеру;
  • ран або опіків;
  • величезної кількості родимок і папілом;
  • захворювань, що супроводжуються підвищеною температурою тіла.

Масажери для обличчя від зморшок

Спеціальними вправами за допомогою масажера можна досягти розгладження мімічних зморшок, поліпшення кольору обличчя. Механічний роликовий пристрій підтягує овал обличчя, забезпечує гладкість. Електричний масажер глибоко задіє всі шари дерми, сприяє омолодженню. Вакуумне обладнання застосовується для очищення пор. Лазерне стимулює метаболічні процеси у шкірі, позбавляючи її від дрібних зморшок.

Різновиди масажу

Методики виконання масажних прийомів відрізняються технікою та показаннями до застосування:

  • Лімфодренажний регулярний масаж спрямований на поліпшення обміну речовин і очищення в підшкірних тканинах. Він стимулює кровообіг, допомагає в боротьбі з набряком, сприяє правильному моделювання контуру обличчя. Ця техніка застосовується для вирішення проблем з постакне, гіперпігментацією, куперозом. Вона відмінно зарекомендувала себе як методика відновлення після пластичних маніпуляцій.
  • Пластичний надає глибоке вплив на м'язові тканини. Він нормалізує секреторну діяльність сальних залоз, активно насичуючи м'яку тканину киснем. При пластичному масажі шкіра очищається від надлишку секрету залоз і рогових клітин епідермісу.
  • Лікувальний передбачає виконання щипковой техніки масажу Жаке, яку рекомендують робити для лікування жирної шкіри, закупорки пір, усунення прищів. Лікувальним масажем знімають напругу з мімічних м'язів, підвищують пружність шкіри.
  • Іспанська для молодої шкіри впливає на релаксацію, знімає напругу. При вікових зморшках косметологи рекомендують здійснювати виконання процедури іспанського масажу з елементами лімфодренажу. Завдяки активному впливу на підшкірну тканину, він дозволяє отримати прекрасний омолоджуючий результат.
  • Скульптурний масаж для обличчя від зморшок ґрунтується на мануальної миостимуляции, спрямованої на зміцнення тканин, активізації синтезу колагену. Моделююча техніка відновлює рельєф шкіри, м'язовий тонус, правильну лінію, прибираючи другий підборіддя. Вона є дієвим способом запобігання появи зморшок. По завершенню курсу, шкіра набуває здоровий вид.

Поради по виконанню

Здійснення методики самомасажу по Жаке рекомендується проводити за допомогою тальку. Вдаючись до лимфодренажному варіанту, підготуйте ягідні натуральні або фруктові олії. Для жирної шкіри використовуються масло жожоба або лемонграсу, сухий – з абрикосових кісточок, чутливої – солодкого мигдалю. Мелені кавові зерна відмінно очищають шкіру. Важливо після процедури пілінгу нанести крем.

Як робити масаж особи

Косметичну процедуру масажу починають з очищення. Чистять шкіру розпарюванням. Для чутливої шкіри застосовують тонік з гидрокислотами. Визначивши ключові проблеми стану м'язову тканини, приступають до масажу м'язів шиї та обличчя, глибоко опрацьовуючи підшкірну тканину. Тривалість проведення сеансу залежить від товщини шкірного покриву: чим вона тонша, тим коротше тривалість процедури. На завершення – нанесення півгодинний маски і крему.

Від зморшок

Масажна техніка моделювання особового контуру підтягує тканини на вилицях, тонізує лінію підборіддя, зміцнює м'язи над очима, запобігає появі «гусячих лапок». Схема масажу обличчя виглядає наступним чином:

  • Вказівні і середні пальці рук розташувати на вилицях, за допомогою великого пальця захопить яблучка щік, обережно здавлювати їх.
  • Зафіксувати великий палець під підборіддям, іншими здійснювати поплескування і натискання по напрямку до вух.
  • Вказівним і великим пальцями захопити надбрівну дугу, повільно просуватися вздовж лінії брови, здійснюючи пощипування.
  • Масажні рухи під очима у напрямку до внутрішнього куточка ока виконуються подушечками пальців.

Класичний

Серед приємних процедур, косметологи виділяють класичний масаж шкіри обличчя, який виконується легким погладжуванням із застосуванням методики розтирання. Перед тим, як його робити, необхідно нанести масажне масло, живильний крем або розтерти оливкову олію на долонях. Класичний ручний масаж стимулює метаболізм, розкриває пори, зміцнює і розгладжує м'язи обличчя. Процедура включає:

  • Підготовчий етап – розтирання обличчя круговими рухами за формулою:

Ніс і щоки → віскі → підборіддя → шия.

  • Стимуляція – тильною стороною рук виконувати погладжування від підборіддя до чола.

Китайський

Впливаючи на біологічно активні точки, китайський масаж активує регенерацію клітин епідермісу, стимулюючи вироблення колагену і еластану. Точкова техніка виконання побудована на вправах, які проводяться курсом 2-3 в тиждень:

  1. Розгладити зону лоба, плавно спускаючись по щоках до шиї.
  2. Подушечками пальців поплескувати по щоках, підборіддя.
  3. Захопити верхню губу нижньою, злегка натискати пальцями на підборіддя.
  4. Вказівними пальцями масажувати надбрівні дуги від перенісся до скронь.
  5. Розтирати крила носа.

Для досягнення максимального ефекту слід вивчити відео інструкцію методики проведення самомасажу в домашніх умовах. Сеанс масажу повинен займати 10-15 хвилин. Крім класичної методики китайського масажу виділяють:

  • комплексні вправи для особи ложками з срібла з відваром з ромашки;
  • масаж гуа-ша пластинами з нефриту.

Медовий

Масування особи з медом спрямовано на підвищення тонусу лицьових м'язів, поліпшення кольору і рельєфу шкіри. Щоб запобігти роздратування і сухість шкіри, необхідно розбавити теплий мед вершками, оливковим маслом або жирним кремом в пропорції 1:1. Техніка виконання передбачає натиснення подушечкою вказівного пальця на дерму, злегка притискаючи її і утримуйте декілька секунд. В домашніх умовах процедуру слід виконувати 3-4 рази на тиждень по 10 хвилин.

Японський

Масаж асахі – японська методика, яка сприяє виведенню токсинів, покращує живлення м'язової тканини, звільняє від надлишку рідини. Техніка включає прийоми мануальної терапії, які зміцнюють судини, підтягують овал і розслаблюють мускулатуру особи. Перед процедурою важливо очистити дерму, вивчити місця розташування лімфовузлів. Здійснення масажу побудовано на розгладженні шкіри. Погладжування виконуються за напрямом лімфатичних шляхів.

Масажером

Повернути свіжість і відновити тонус м'язів обличчя в домашніх умовах допоможе спеціальне обладнання. Підвищити пружність шкіри можливе за рахунок покращення кровообігу в дермі. Активізація лімфотоку забезпечує досягнення ліфтинг-ефекту, усунення жирових складок на шиї та мімічних зморшок. На ділянку шкіри, якому необхідна підтяжка, слід нанести косметичний крем. Рухи виробляються по контуру обличчя і проблемним зонам.

Щипковий

Техніка масажу для особи, звана щипковой, посилює мікроциркуляцію лімфи, запускаючи процес регенерації епідермісу. Її рекомендують при наявності жирної себореї, акне, рубців, комедонов, надмірну активність сальних залоз особи. Перед початком процедури на обличчя наносять живильний крем. Для жирної або проблемної шкіри рекомендовано використання тальку. Методика ґрунтується на прийомах:

  • глибоких захопленнях;
  • розминання;
  • вібрації.

Льодом

Протирання обличчя льодом необхідно здійснювати вранці. Перед початком кругових масажних рухів, косметологи рекомендують підготувати дерму шляхом розпарювання вологим гарячим рушником. Для виготовлення льоду краще застосовувати мінеральну воду без газу з додаванням зеленого чаю, меду, настою ромашки, ефірних масел. Подібна процедура позбавить від вугрової висипки, зміцнить судини, зніме роздратування.

Професійний

Дозволити собі розслабитися і зберегти молодість – одна з нелегких завдань для жінок в епоху емансипе. Критичне відсутність часу і побутові клопоти залишають глибокий відбиток на зовнішність. Щоб навчитися правильній техніці масажу, слід вивчити детальну відео інструкцію або звернутися в салон краси:

  • Холодний кріомасаж проводиться за допомогою рідкого азоту. Він допоможе позбутися від дрібних зморшок, темних кругів під очима, набряки.
  • Лимфодренажная методика базується на бездоганних знаннях фахівця. Впливаючи на біологічно активні точки і лімфовузли, вона має виражений ліфтинг-ефектом.
  • Скульптурна тибетська технологія моделює овал, покращує рельєф шкіри.

Який масаж для обличчя найефективніший

На відміну від радіохвильового ліфтингу, який у 80% випадків призводить до фіброзу, ін'єкцій ревіталізації або ботулотоксину, що потребують систематичного застосування, масаж спрямований на безболісне вирішення окремих проблем дерми в домашніх умовах. Максимально ефективними є базові рухи:

  • розтирання;
  • погладжування;
  • пощипування;
  • поплескування.

Професіонали виділяють лімфодренажну методику, яка стимулює циркуляцію лімфи, допомагаючи лікуючий і відновлювальний ефект. Результативною є апаратна технологія, що усуває застійні явища, шляхом виведення міжклітинної рідини. Глибоке вплив на епідерміс лазером відновлює еластичність, допомагає домогтися поліпшення контуру обличчя.

Відео

Японський масаж для підтяжки обличчя Асахі

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!