Коли корисніше пити кефір для схуднення - вранці або на ніч

Тема схуднення завжди актуальна, кожна людина хоч раз у житті намагався скинути зайву вагу різними способами. Придбати бажану форму тіла можна за допомогою поєднання спорту і дієти. Кисломолочні продукти – це прекрасні помічники в боротьбі із зайвою вагою. Стаття докладно описує, як і коли корисніше пити кефір для схуднення.

Користь кефіру для схуднення

Кефір – це напій, який отримують з молока шляхом бродіння з додаванням кефірних «грибків» (з'єднання кисломолочних бактерій і дріжджів). Він має білий колір, однорідну консистенцію. Кефір має у своєму складі речовини триптофан (амінокислота) і кальцій. Ці вітаміни допомагають знизити тягу до їжі, особливо солодких продуктів і покращують настрій.

Головна користь кефіру – малу кількість калорій. У ста мілілітрах міститься всього 30 ккал, якщо жирність низька, і 56 ккал – за високої жирності. Щоб ефективно скидати зайві кілограми рекомендується вживати 1% кисломолочний продукт або знежирений. Головним плюсом напою є наявність великої кількості бактерій-пребіотиків (лактобактерій) і освіжаючого, приємного смаку.

Багато людей стикаються з проблемами в роботі травної системи при дотриманні низькокалорійної дієти під час схуднення. Через споживання великої кількості овочів порушується мікрофлора кишечника і метаболізм жирних кислот. Кефір допомагає нормалізувати флору ШЛУНКОВО-кишкового тракту, усуває симптоми метеоризму і здуття живота, усуває відчуття печії при виразці шлунка, гастриті. Входить до складу кефіру легкозасвоюваний білок, що допомагає збалансувати дієтичний раціон.

Вранці

Якщо ви вирішили оздоровити своє тіло і схуднути, рекомендується, протягом тижня починати день з вживання гречки з кефіром. Такий сніданок є цілющим, виводить з організму шлаки, дозволяє уникнути переїдання. Зайва вага «тане» на очах за рахунок нормальної роботи травного тракту, прискорення обмінних процесів і позбавлення від надлишків шкідливого холестерину. Також нормалізується артеріальний тиск, робота серцево-судинної системи. Через 7 днів стане легше рухатися, а талія помітно зменшиться, з'явиться піднесений настрій, енергія.

Способи приготування таких сніданків різноманітні. Можна ввечері запарити гречану крупу окропом і помістити в термос, вранці влити склянку кефіру. Не рекомендується додавати вершкове масло, сіль або цукор. Ще можна на ніч крупу залити кефіром в пропорції 2:1, залишити в темному місці під кришкою. До каші дозволяється додати сирих огірків або помідорів.

На ніч

Кефір, випитий на ніч, сприяє схудненню і омолодженню. Він містить вітамінні та мінеральні комплекси, засвоєння яких відбувається під час сну. Напій допоможе швидше заснути, міцніше або спокійніше спати. Не рекомендується пити жирний продукт, краще вибрати знежирений або 1%. Можна додати меленую клітковину рослин (допомагає очищенню організму) або щіпку кориці, з'їсти повільно, чайною ложкою. Перед сном можна використовувати приклади коктейлів:

  1. Кефірний напій з часником. Ефективно бореться із зайвою вагою. Необхідно залити кефіром зубчик подрібненого часнику, залишити настоюватися пару годин, пити перед сном. Не застосовувати кисломолочний продукт при захворюваннях ШЛУНКОВО-кишкового тракту в стадії загострення.
  2. Кефір з маслом – ефективно бореться з запорами. У склянку з кисломолочним продуктом додати столову ложку рослинної або оливкової олії.

Який кефір краще для схуднення

В залежності від того, яке молоко використовують для приготування кисломолочного продукту, виділяють наступні види:

  • жирний – 2,5%, 3,2% (іноді 6%);
  • низької жирності;
  • знежирений.

Різновид кисломолочного продукту з часу сквашування:

  • Одноденний кефір – необхідно пити відразу після сквашування. Містить мінімум спирту і поганих мікроорганізмів. Він не дуже кислий, має більш рідку консистенцію.
  • Дводенний – має помірну кислотність і збалансований склад. Здатний підвищувати лейкоцитарну активність, зміцнювати імунітет. Корисно пити при захворюваннях печінки, цукровому діабеті та гіпертонії. Не рекомендується використання під час загострення виразкової хвороби.
  • Триденний володіють дуже кислим смаком, тому не рекомендується пити його дітям і людям страждаючим від гастриту та панкреатиту. Сприяє закріпленню стільця, ефективно усуває симптоми діареї.

Дієтологи рекомендують для схуднення пити одноденний або дводенний кефір. Свіжий напій покращує травлення, перистальтику кишечника, позбавляє від набряків, т. к. має легкий сечогінний ефект, що особливо корисно для зниження ваги при вагітності. Для ефективного зниження ваги краще використовувати кисломолочний продукт жирністю до 2,5%.

Кефірні коктейлі для схуднення

Кисломолочний напій для схуднення можна додавати в каші (гречана, вівсяна, кукурудзяна), але ефективніше він «працює» у вигляді коктейлю з фруктовими або овочевими добавками. Приклади рецептів кефірних коктейлів, які сприяють зниженню ваги:

  1. Стакан 1% кефіру + чайна ложка меду + пшеничні або вівсяні висівки (1 столова ложка) + 5 г кориці. Все перемішати і пити замість вечері. Коктейль допомагає зменшити апетит і ефективно худнути.
  2. У блендер налити кефір 1% 250 мл + маленький банан (або половина великого) + пів склянки свіжих або розморожених ягід (чорниці, смородини, полуниці або малини). Подрібнити до однорідної маси і пити замість першого сніданку.
  3. Чайна ложка какао + один банан + склянка кефіру + чайна ложка меленої кави. За бажанням можна додати імбир або корицю. Всі інгредієнти перемішати і пити натщесерце за годину до сніданку.

Відео

Користь і шкода кефіру

Кефір з корицею для схуднення. Кращі РЕЦЕПТИ кефіру з кориці для спалювання жиру!

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!