Як швидко схуднути в стегнах і ногах

Багато представниць прекрасної статі бажають скинути зайві кілограми тільки на певних ділянках свого тіла. Так часто дівчат не влаштовує обсяг їх стегон, адже жіночий організм відкладає більше жиру в області стегон, ніж чоловічий. Тому для позбавлення від небажаних сантиметрів жінки йдуть в тренажерний зал або займаються вдома, виконуючи спеціальний комплекс вправ.

Методи схуднення в стегнах

Для успішного і швидкого позбавлення від не влаштовують обсягів області стегон слід дотримуватися певної системи, що включає регулярні фізичні вправи, заняття спортом, правильне і здорове харчування, проведення масажів та обгортань. Сюди ж варто віднести здоровий, регулярний сон, відпочинок. Вправи можна виконувати не тільки у спортивному залі, багатьом зручніше займатися вдома. Просто слід виробити для себе результативний, ефективний комплекс.

Що стосується харчування, то тут потрібно дотримуватися дієти, але ні в якому разі не виснажувати себе голодовками, а розпланувати прийоми їжі в середньому 5-6 разів на день. У раціон включається здорова їжа, виключається солодке, борошняне смажене. Для точного досягнення наміченого ефекту не завадять масажі, обгортання, які, до того ж, покращують стан шкіри.

Дієта

Принципи харчування, спрямовані на зменшення обсягу стегон, повинні ґрунтуватися на відмову від шкідливих продуктів. Вони сприяють застою рідини в організмі та накопиченню жиру під шкірою. До не приносить користі продуктів зараховуються:

  • чіпси, гамбургери, будь-який інший фастфуд;
  • здобні хлібобулочні вироби;
  • смажена їжа;
  • газовані напої;
  • напівфабрикати.

Слід скласти зразкове меню харчування на тиждень з підрахунком калорійності страв. Таке меню повинно враховувати, що живлення слід дотримуватися дробового, оскільки так організм отримає більше поживних речовин і засвоїть їх, а не відкладе як підшкірні жирові запаси. Планування раціону допоможе дисциплінувати себе.

Якщо приводити в приклад їжу на один день з такого меню, то вранці на сніданок можна з'їсти кашу – хорошим вибором стане вівсяна. Організм забезпечується при цьому вуглеводами. Обід складається з вуглеводів, які можуть надати макарони з твердих сортів, каші, жирів і білків – нежирного м'яса, приготованого на пару. Варто не забути про легкий овочевий суп. На вечерю варто з'їсти трохи сиру. Протягом дня перекус складають фрукти, овочі, сухофрукти, а вода, що дуже важливо, повинна бути випита в кількості 1,5-2 літри.

Обгортання для схуднення

Головний принцип обгортання полягає в прискоренні кровообігу, а це призводить до спалювання жирів на проблемних ділянках. Так обгортання допомагають схуднути в стегнах швидко. До того ж вони підтягують шкіру, усувають целюліт, що утворюється на стегнах і сідницях. Таку процедуру не обов'язково проводити в салоні краси, є безліч варіантів, які підходять для домашніх умов:

  • Глина. Вважається найефективнішим рослинним компонентом. Вона бореться з жиром, целюлітом. Використовується для обгортання блакитна та біла косметична глина. Її розводять теплою водою, отримуючи пасту наносять на проблемні ділянки. В глину можна додати лимонний сік, ефірні олії, кави.
  • Кава. Його гущу змішують з водою, отримують однорідну кашку, яку наносять на шкіру масажними рухами. Після нанесення суміші на шкіру накладається харчова плівка на півгодини. Для ще більшого ефекту слід лягти під ковдру. Можна додати такі компоненти, як мед, ефірні олії, червоний перець (з останнім компонентом кашку можна тримати на ногах не більше 15 хвилин, інакше з'явиться роздратування шкіри).
  • Мед. Якщо змішати його з порошкової гірчицею або маслом цитрусових до однорідної консистенції, то можна отримати відмінний результат. Такий компонент, як гірчиця, сприяє розігріванню шкіри, що дуже добре при спалюванні жиру.

Масаж для схуднення

Здійснити швидке схуднення ніг і стегон допоможе лімфодренажний масаж. Процедура покращує відтік лімфи, прискорює метаболізм. Всі рухи йдуть по єдиному напрямку, по ходу розташування лімфатичних судин. Робити його можна вдома, дотримуючись невеликі правила:

  • Починати слід з розігріву, проведеного слабкими погладжуваннями внутрішньої частини стегна.
  • Руху поступово стають більш сильними, шкіру розминають руками.
  • Потім йдуть легкі хлопки по шкірі.
  • При завершенні процедури зовнішнім ребром долоні роблять натискання по проблемних місцях.

Вправи для схуднення ніг і стегон в домашніх умовах

Якщо потрібен дієвий рада, що стосується того, як швидко схуднути в стегнах, то він полягає у виконанні регулярних фізичних вправ. Займатися можна вдома, головне – не забувати про розігріванні м'язів перед тренуванням. Це допомагає уникнути їх розтягування, сприяє кращій роботі. Не варто забувати також про зручною спортивному одязі. Коли виникає відчуття нестачі навантажень, слід збільшити їх тривалість і інтенсивність. Такий комплекс вправ складають:

  1. Присідання. Це одне з найбільш простих і відомих вправ, що допомагають спалити жир на ногах. Його правильне виконання потрібно починати з розташування ніг на ширині плечей. Виконуючи присідання, таз відводиться назад, спина не згинається. Коліна не виходять за межі шкарпеток, тобто вони повинні утворити відрізок, перпендикулярний підлозі. Сідати потрібно по можливості низько. Для початку підійде 10 приседов. Надалі можна ускладнити вправи, додавши гантелі.
  2. Присідання і відведення ніг. Це класичний присед, але трохи ускладнений. При поверненні до вихідної позі потрібно відводити ногу назад у сторону, тримаючи спину прямо.
  3. Випади. Такий вид фізичного навантаження працює з задньою частиною стегна. Починаючи виконання, необхідно встати прямо, як при присіданні, руки покласти на талію. Важливо зробити великий крок, щоб крокуюча нога (наприклад ліва) розташувалася під прямим кутом до підлоги. Коліно правої ноги опускається і стосується підлоги при цьому. Потім вона повертається до лівої. Далі виконуємо все те ж, але починаючи з іншої ноги.
  4. Присед зі зведеними ногами. Відміну від класичного присідання – сполучені ноги і неглибоке присідання, щоб коліна утворювали 90 градусів. Така вправа добре опрацьовує м'язи литок.
  5. Підйом рук і ніг, лежачи на животі. Вправа виконується на килимку. Потрібно лягти на живіт, покласти прямо ноги витягнути вперед руки, потім підняти їх і тягнути якомога вище. Висота визначається власними можливостями
  6. Гойдалки. Початкове положення – стійка на колінах і руках. Не відриваючи рук, відбувається підйом спочатку однієї, потім іншої ноги вгору.
  7. Присідання пліє. Ще один варіант присідання. На цей раз ноги широко розводяться і шкарпетки відводяться чітко в бік на 45 градусів. Присед виконується з прямою спиною так, щоб стегна знаходилися паралельно підлозі. Потім слід повільно піднятися.
  8. Підйом стегон. Початкове положення – лягти на живіт, ноги зігнути в колінних суглобах під прямим кутом. Руки можна зігнути і покласти на підлогу перед собою. Ноги піднімаються на видиху, затримуються в піднятому положенні на кілька секунд.

Заняття на тренажерах

Схуднення ніг і стегон в домашніх умовах буває складним завданням по тим або іншим причинам. Тоді можна купити абонемент у фітнес-клуб і займатися там вже на тренажерах. Відразу розібратися з правильною роботою на тренажерах вдається швидко, варто лише вдатися до послуг персонального тренера. Він здатний розробити ефективну програму тренувань і показати, як правильно робити ту чи іншу вправу.

Переслідуючи мету схуднути в ногах і стегнах за тиждень, варто частіше використовувати такі тренажери, як:

  • Велосипед. Він працює практично з усіма групами м'язів ніг (передня, задня, внутрішня поверхні стегна, м'язи сідниць і дкр), підвищує їх пружність.
  • Скакалка. Будучи простим інструментом для тренувань, скакалка зміцнює м'язи ніг, допомагає їх розігріти.
  • Тренажер для зведення та розведення ніг. Головне призначення – зміцнення внутрішніх м'язів стегон.
  • Бігова доріжка. Цей тренажер призначений для ходьби і бігу. Доріжка допомагає в тренуванні м'язів стегон, сідниць, литок, стоп.
  • Тренажер для згинання ніг. Існує кілька видів такого інвентарю, що дозволяє виконувати згинання в різних положеннях стоячи, сидячи, лежачи. Спрямований на опрацювання передніх, задніх м'язів стегон, гомілок, сідниць.

Відео

Як швидко схуднути в ногах і стегнах.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!