Водна дієта для схуднення - яку воду, і як правильно потрібно пити, меню на тиждень для ледачих

Одна з найпростіших дієт передбачає схуднення на воді, коли необхідно пити рідину перед кожним основним прийомом їжі або ж перекусом. Такий режим не вимагає значних змін раціону, через що називається «для ледачих». За день кількість рідини досягає 2-3 літрів, але пити воду для схуднення не тільки в чистому вигляді. Існує ряд спеціальних напоїв, в які додають прянощі, лимон та інші продукти. Їх рецепти та інструкції, як схуднути на воді, докладно описані нижче.

Користь води при схудненні

Крім втамування спраги, вода має ще кілька важливих для організму властивостей. Вона допомагає знизити вагу тим, що не дає з'їсти багато. Людина часто плутає відчуття спраги з голодом, тому вживання в день норми рідини допоможе уникнути переїдання. Інші її корисні властивості:

  • нормалізує травлення;
  • прискорення обмінних процесів;
  • зниження проявів целюліту;
  • виведення шлаків і токсинів;
  • зволоження шкірних покривів.

Як схуднути за допомогою води

Зниження ваги досягається дуже просто. Вистачить всього склянки рідини до кожної трапези, щоб під час неї з'їсти набагато менше. В результаті створюється дефіцит калорій, чим і забезпечується схуднення на воді. Різко починати пити багато рідини не варто, необхідно збільшувати її кількість поступово. Через 2-3 тижні на такій програмі живлення повинен бути невеликий перерву. Потім можна знову повертатися до водної дієти.

Яку воду пити для схуднення

Найпростіший варіант – пити чисту відфільтровану воду. У ній немає калорій, тому вживати можна скільки завгодно, але не перестарайтеся, щоб не з'явилися набряки. Існують і спеціальні напої, які непросто допомагають схуднути, але додатково прискорюють процес спалювання жиру. Вони можуть бути з додаванням імбиру, лимона, кориці, соди або навіть огірків. Кожен вид напоїв готується дуже просто, а схуднення на ній здійснюється за тими ж принципами – потрібно випивати по склянці до їжі.

Сасси

Це популярний напій для схуднення. Сасси готується дуже просто. Для напою вам знадобиться:

  • вода – 2 л;
  • лимон – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • натертий корінь імбиру – 1 ст. л.;
  • м'ята – пара листочків.

Приготування напою в домашніх умовах здійснюється так:

  1. Лимон з огірком гарненько промити, порізати кружечками.
  2. Всі інгредієнти залити водою.
  3. Залишити на ніч у холодильнику, накривши кришкою.

Лимонна

Завдяки вживання води з лимоном підвищується кількість вироблюваного шлункового соку, з-за чого їжа швидше перетравлюється. Крім того, жири зв'язуються, не даючи їм відкладатися в організмі. Додавати можна лимон разом з цедрою – вона сповільнюється всмоктування цукру, очищає від токсинів і втамовує голод. Лимонний напій тонізує і налагоджує роботу травної системи.

Для схуднення необхідно відмовитися від алкоголю, солодощів, мучного і жирного. Лимонний напій готується так:

  • з одного лимона вичавити сік;
  • змішати його з 250 мл води;
  • залишки фрукта перемолоти в блендері, додати в напій протягом доби.

Тала

Схуднення на воді можливо і після її заморожування і відтавання. Тала рідина стимулює біоактивність клітин, тонізує і бадьорить, в ній відсутні жорсткі солі, токсичні речовини і отруйний дейтерій. Щоб за місяць скинути близько 4 кг, потрібно раз на тиждень проводити без їжі. Дозволено лише пити талу воду. Вживати її необхідно без будь-яких добавок і протягом 7 годин після приготування. Розтопити можна так:

  1. Налити звичайну воду з-під крана, пропустити її через фільтр.
  2. Перелити в пластикову тару, після чого помістити в морозилку.
  3. Через годину зняти крижану кірку, залишити заморожуватися ще на 10 годин.
  4. Далі дати відтанути при кімнатній температурі.

З содою

Схуднення на воді з содою не можна вважати безпечним методом. Це призводить до зміни кислотності шлунка, а потім до зменшення апетиту і погіршення всмоктування жирів. Калорійність раціону в такому випадку знижується без будь-яких зусиль. Варто відзначити, що деякі не встигають закінчити курс такого схуднення на воді з-за сильних болів в животі. Це відбувається внаслідок того, що сода ушкоджує слизову оболонку травного тракту. Результат дії – з'являються невеликі виразки, які кровоточать.

Не варто експериментувати зі здоров'ям. Краще використовувати не напій, а ванни з содою і сіллю. Вони очищають шкіру, виводять токсини, покращують обмін речовин. Щоб прийняти ванну, виконайте наступне:

  1. Соду в кількості 300 г розчинити в невеликій кількості рідини.
  2. Потім перелити її в ванну трохи тепліше температури тіла.
  3. Додати ще 300 г морської солі і за бажанням 3-5 крапель ефірного масла.
  4. Полежати в ванній 20 хвилин, після чого прийняти душ і змастити шкіру зволожуючим кремом.
  5. Після цього рекомендується лягти спати. Тому ванну краще приймати ввечері.

З імбиром і медом

Рецепт цього напою дуже схожий на варіант лимонної води, але додатково тут використовуються імбир і мед. Останній продукт вважається ідеальним для схуднення, адже він корисний, містить багато вітамінів і відмінно заміняє цукор. Лимонно-медовий напій вживати можна теж до їжі, приблизно за півгодини. Готується він таким чином:

  1. Взяти невеликий корінець імбиру, після очищення подрібнити.
  2. Залити його 1,5-2 л чистої рідини.
  3. Додати 1 ст. л. меду, перемішати.

З яблуком та корицею

Цей напій буде відмінною альтернативою звичному чорного чаю. Його теж необхідно заварювати. Пити коктейль потрібно знову ж до їжі, хоча б за 20-30 хвилин. Готується ж яблучно-коричнева напій так:

  1. У заварювальний чайник покласти невеликі часточки яблука.
  2. Додати паличку кориці або ж 0,25 ч. л. коричного порошку.
  3. Залити все окропом, настояти суміш 10-15 хвилин.

Правила прийому

Крім головної умови пити воду перед кожною трапезою, існує ще декілька рекомендацій по її вживанню. Краще використовувати бутильовану або ж очищати її за допомогою фільтрів. Суворо заборонено пити під час їжі. Можна лише через 2 години після трапези. Ось ще декілька важливих правил, яких необхідно дотримуватися:

  • не можна замінювати кавою, чаєм, газованою водою, соками або іншими напоями;
  • вода повинна бути кімнатної температури, адже теплою вона зменшує апетит;
  • не використовувати газовану – вона містить солі, що заважають схудненню;
  • при відчутті голоду випити 0,5 склянки рідини.

Як правильно пити і скільки

Не варто випивати весь склянку залпом. Краще робити це маленькими ковтками. Ця умова дуже важливо, не варто ним нехтувати. Рідина заповнить шлунок і забезпечить стан ситості. Через півгодини можна приступати до трапези. За рахунок вже частково заповненого шлунку ви не з'їсте занадто багато. В цьому і полягає сенс вживання води для схуднення.

?

Оптимальна кількість для кожної людини розраховується з умови 30-40 г на кілограм ваги. Отриману величину необхідно рівномірно розподілити на кожен з прийомів їжі, в тому числі і полуденок з легких страв. Пити необхідно не пізніше, ніж за півгодини до їжі. Дозволено вживати її і через дві години після їжі.

Водні дієти

Вибір води для схуднення залежить від ваших уподобань. Будь-який варіант можна використовувати для дієти, яка теж має декілька різновидів. Правила для кожної однакові – до їжі випивати хоча б по склянці води. Різницею ж дієт є їх тривалість. Короткостроковий варіант більш строгий, але зате вдасться скинути більше зайвої ваги. Менш жорстка водна дієта розрахована на тиждень.

На 7 днів

Повністю міняти раціон при такій дієті не доведеться, адже її сенс у вживанні рідини до кожного прийому їжі. Відмовитися від деяких продуктів все ж доведеться. Заборонені на дієті: фастфуд, борошняне, солодке, жирне, смажене і солоне. Для схуднення рекомендований наступний питний режим:

  • з ранку натщесерце близько склянки;
  • стакан за півгодини до кожного прийому їжі;
  • через дві години після трапези ще склянку.

Інший варіант дієти припускає використання в якості основи 1,5 л чистої води і додатково до неї овочів, фруктів, соків та інших продуктів. У цьому разі кожен день використовується певний вид їжі. Меню на тиждень крім буде включати такі рідини:

  • кефір і молоко;
  • сік;
  • нежирний бульйон;
  • несолодкий чай;
  • компот із сухофруктів;
  • кисіль;
  • сік.

На 3 дні

Менш тривалий варіант схуднення розрахований на 3 дні. Основні правила залишаються такими ж, але перед сном потрібно випити теплу воду з медом. Меню на всі дні представлено в таблиці:

День

Сніданок

Обід

Вечеря

Примітки

1

Відварене яйце, шматочок житнього хліба, 2 скибочки сиру

Огірковий салат з бринзою та помідорами, порція вареної курячої грудки, скибочка хліба

Нежирний сир з ягодами, натуральний йогурт

По склянці перед кожним прийомом їжі

2

Сир, трав'яний настій, пара шматочків хліба

Овочевий салат з моркви з капустою, відварна риба

Варені яйця, салат з капусти, хліб з сиром

3

Вівсянка або інша каша, хліб, зелений чай

Овочевий суп, порція яловичини

Рибна котлетка на пару зі свіжими овочами

На хлібі і воді

Дуже ефективним поєднанням продуктів вважається хліб і вода. Худнути на них можна близько двох тижнів. За цей час зниження зайвої ваги складає від 8 до 10 кг. Суть дієти в щоденному вживанні 8-10 склянок негазованої мінералки. Крім рідини, дозволено їсти 8-10 шматочків хліба житнього, з висівками, хлібців. До дозволених продуктів відносять натуральну, сиру, відварну або запечену їжу, наприклад, сир, овочі, сьомгу, лосося, фрукти, курячу грудку. При вживанні одного з них варто зменшувати кількість шматочків хліба.

Водне голодування для схуднення

Самий жорсткий варіант схуднення на воді – це голодування. Відгуки спробували такий спосіб і лікарів не завжди позитивні, адже для організму різке виключення їжі є серйозним стресом. Періодично водне голодування все ж можна використовувати, але важливо стежити за своїм станом, щоб не впасти в непритомність. Голодування припускає повна відмова від їжі, але може передбачати різну тривалість:

  1. Один день. Найлегший варіант. За добу вам необхідно випити від 2 до 4 літрів. Організм так очиститься і почне поступово позбавлятися від зайвої ваги і далі.
  2. Тиждень. Такий термін без їжі витримати складніше. Перші три дні буде відчуватися слабкість. Вихід після голодування повинен бути поступовий – спочатку соки, потім фрукти і овочі, після чого вже м'ясо, сир, яйця, молоко і сир.

Протипоказання водної дієти

Одним з головних обмежень подібної дієти є набряки. Тим, хто ними страждає, потрібно обмежити прийом рідини. Якщо існують проблеми з нирками або сечостатевої системи, то варто проконсультуватися з приводу такої дієти з лікарем. Існує ще кілька протипоказань для схуднення на воді:

  • вагітність та лактація;
  • захворювання судин, серця;
  • виразкові хвороби;
  • прийом медикаментів;
  • цукровий діабет;
  • гіпертонія.

Відео

Водна дієта для лінивих ))) Мінус 10 кг! Всі ледарки сюди )))

Відгуки та результати

Євгенія, 26 роківЗа свята набрала кілька кілограмів, тому вирішила скористатися схудненням на воді. Сиділа на триденної дієти – витримати було важко, але я змогла, хоч іноді і крутилася голова. Схуднути за допомогою води склало цілих 3 кілограми. Крім того, відчувала, що очистилася від шкідливої їжі, з'їденої за свята.
Світлана, 36 роківМожу рекомендувати більш щадний варіант схуднення – з водою Сасси. Дуже смачна, відмінно тонізує і їсти після неї зовсім не хочеться. З раціону виключила лише солодке і жирне. Результат – моє схуднення на воді склало близько 5,5 кг за місяць.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!