Сирна дієта для схуднення на 3 і на 7 днів - меню з рецептами і результати

Як доводять відгуки жінок, сирна дієта для схуднення дає чудові результати всього за 2-3 дні, а якщо ви надумаєте сісти на сирно-кефірну або сирно-фруктову дієту, то через тиждень зовсім не дізнаєтеся своє відображення. Ознайомтеся з різними варіаціями дієтичного меню, дізнайтеся, як за допомогою багатих білком продуктів допомогти організму позбавитися від непотрібних кілограмів.

Що таке сирна дієта

Відноситься дієта на сирі до найпростішим, але результативним методів, що допомагають прибрати зайві жирові складки, адже цей багатий білками компонент є основою здорового харчування, з них побудовано безліч змішаних програм для схуднення. Враховуючи можливості свого організму, ви можете 2-3 дні є виключно сир, розділивши порцію 500 грамів на 5 прийомів, або ж вибрати більш тривалу дієту для схуднення, доповнивши меню фруктами, кашами або овочами.

На 3 дні

Якщо хочете швидко схуднути, то відмовляйтеся від шкідливих продуктів і вибирайте самі жорсткі методи. Підійде, наприклад, дієта 3 дні, яка може бути у двох варіантах:

  1. Щодня вживати 800 грамів продукту, розділивши обсяг на кілька прийомів. Їсти при такому раціоні необхідно кожні 2-3 години – тільки так кальцій повністю засвоїться в організмі. В даному варіанті живлення можна пити натуральну каву, воду з лимоном або зелений чай.
  2. Щодня вживати по 1 кг продукту, доповнюючи його деякими іншими продуктами. Переходити на такий раціон рекомендується людям, які займаються фітнесом або силовими вправами.

На 7 днів

Один з найбільш щадних методів для організму – це 7-денна дієта, адже тут, крім сиру, дозволяється є й інші продукти. Сир багатий білком, тому з ним ви не будете голодувати, а відсидівши на меню, отримаєте не тільки мінус на вагах, а ще й міцні зуби. У сирної дієти на 7 днів на сніданок однаковий набір продуктів: 200 г кисломолочного продукту, грейпфрут, зелений чай або каву. На обід щодня необхідно додавати по 100 г сиру. Основний продукт у сирому вигляді можна чергувати з запеканками або іншими дієтичними стравами.

Меню на 7 днів виглядає приблизно так:

1-й день:

  • обід – 2 яйця;
  • вечеря – 100 г паровий яловичини, салат з овочів, настій шипшини;

2-й день:

  • обід – 100 г філе курки;
  • вечеря – запечене філе риби, відвар з трав, салат з моркви.

3-й день:

  • обід – 2 яйця;
  • вечеря – філе курки-гриль, салат з перцю солодкого та помідорів, настій шипшини.

4-й день:

  • обід – філе судака, запечене;
  • вечеря – салат з кольорової капусти, чай зелений.

5-й день:

  • обід – кальмар варений;
  • вечеря – відвар шипшини, суп з овочами.

6-й день:

  • обід – 2 яйця всмятку;
  • вечеря – риба запечена, листовий салат, чашка зеленого чаю.

7-й день:

  • обід – 100 г запеченого філе курки;
  • вечеря – салат із зеленню і огірками, несолодкий чай.

Монодієта

Дієт на основі цього кисломолочного продукту існує багато, та всі вони базуються на мінімальній кількості дозволених продуктів. Монодієта строга, але за допомогою неї можна добитися швидкого схуднення. Перейшовши на сир, вам потрібно відмовитися від іншої їжі, а добову норму продукту (близько 500 грамів) розподілити на 5-6 порцій. При схудненні рекомендується пити багато негазованої води, несолодкий чай. Загальна кількість рідини повинна бути близько 2-х літрів, причому бажано пити за півгодини до їжі і через 2,5 години після.

Добова норма залежить від жирності продукту: наприклад, знежиреного можна з'їдати по 500-600 г/день, а сиру середньої або високої жирності не варто з'їдати більше 200-250 грамів. Варто відзначити, що чим вища жирність, тим вище калорійність, але ще менше вміст кальцію, тому якщо хочете використовувати продукт для схуднення, то краще зупиніться на знежиреному.

Сир для схуднення

Цей кисломолочний продукт сприяє виробленню серотоніну – «гормону щастя», допомагає організму налагодити всі життєво важливі процеси. Однак рідко хто пов'язує сир і зниження ваги. Дотримуючись сирної дієти, ви запустите процеси спалювання жирів. Вживання в якості основної їжі, крім схуднення, приведе ще до таких змін в організмі:

  • Нормалізується рівень кальцію. Коли цього елемента у людини мало, то порушується травлення, неправильно жири перетравлюються, що веде до ожиріння.
  • Поліпшуються процеси обміну речовин.
  • Посилиться сечовиділення.

Чи можна схуднути на сирі

Дієтологи стверджують, що вживання цього продукту важливо для кожної людини. До основних плюсів відносять його легку засвоюваність, відносно невеликий вміст калорій в порції (на 100 грамів 70-250 ккал), зміст безлічі корисних мікроелементів, вітамінів і амінокислот, яких потребує кожна людина. В порції міститься мінімум жиру, тому навіть його надмірне вживання не спровокує набір ваги.

З чим можна їсти сир

Кисломолочний продукт має мінімум протипоказань до вживання, проте для схуднення і поліпшення самопочуття сир при дієті потрібно правильно поєднувати з іншими компонентами. Перейшовши на дієтичне харчування, ви не будете сильно голодувати або відчувати потребу в звичних страв, якщо змішати з:

  • висівками;
  • медом;
  • вівсяними пластівцями;
  • чорносливом;
  • зеленню;
  • часником;
  • кефіром.

Який сир краще для схуднення

Фахівці рекомендують для схуднення робити домашній дієтичний сир, але якщо не бажаєте шукати підходящий рецепт, то можете скористатися і магазинним варіантом. Продукт може бути з різним вмістом жиру, зернистим, м'яким, продаватися в упаковці або на вагу. Краще брати класичний зернистий 9% без добавок, барвників та консервантів – в такому вигляді він більш корисний.

Кефірно-сирна

Дана дієта для схуднення не просто допоможе легко і без голодувань скинути вагу, а ще й принесе користь організму. Вживання кефіру налагоджує роботу кишечника, прискорює обмінні процеси, за рахунок чого і відбувається схуднення. Сирно-кефірна дієта має розвантажувальне триденне меню, а якщо вам воно легко далося і ви не відчуваєте занепад сил, можете дотримуватися такого раціону і довше.

Меню на день включає 1,5 літра нежирного або 1%-ного кефіру і 300-400 г сиру. Їжу необхідно розподілити на кілька рівних порцій, причому починати і закінчувати день потрібно кефіром. До їжі можна додавати кріп або корицю для різноманітності смаку. В інтервалах між трапезами обов'язково додайте рясне пиття – трав'яний або зелений чай, компот без цукру, чисту воду.

Сирно-фруктова

Тим, хто зібрався підкоригувати фігуру влітку, підійде фруктово-сирна дієта. Завдяки поєднанню сиру з корисними і смачними сезонними ягодами і фруктами, ви не тільки почнете худнути, але ще й отримаєте задоволення від дієтичної їжі. З меню сирно-фруктової дієти потрібно прибрати виноград і банани, тому що вони дуже калорійні, а ось ожину, суницю, малину або чорницю вживати можна, причому в необмеженій кількості. Людям, у яких підвищена кислотність шлунка, рекомендується змішувати кисломолочний продукт з солодкими плодами.

Меню включає 3 порції м'якого сиру з фруктами або ягодами (1:1) і перекуси у вигляді 300 грамів будь-яких плодів. За тиждень на сирно-фруктовому раціоні можна скинути 2-5 кілограми, та ще й добре очистити організм, адже у всіх фруктах міститься багато клітковини, що сприяє виведенню шлаків. Вживання ягід сприятиме збагаченню організму мінеральними речовинами, необхідними амінокислотами і вітамінами.

Яєчно-сирну

Раціон, заснований на яйцях і сирі, дієтологи вважають корисним для здоров'я. Яєчно-сирна дієта, як і знаменита Маггі, багата білками, завдяки чому схуднення відбувається за рахунок жиру, а не м'язів. Дієтичний раціон хоч і поживний, але при цьому низькокалорійний. Якщо хочете добре схуднути, розподіліть дозволену їжу на 5 прийомів, склавши графік так, щоб по всі дні дієти прийоми їжі були в один і той же час.

У меню яєчно-сирної дієти, крім 300 грамів сиру, 5 яєць і рясного пиття у вигляді несолодкого чаю, компоту або води, можуть бути фрукти і овочі (крім крохмаловмісних). Дієтичний режим можете дотримуватися максимум 4 тижні, а раціон харчування складати на основі дозволених продуктів. Наприклад, на день меню може бути таким:

1-й варіант:

  • відразу після сну – склянку теплої води (можна додати імбир або корицю);
  • сніданок – запечений омлет з 2-х яєць з петрушкою без олії, зелений чай з ложкою меду;
  • обід – варені яйця, шматочок твердого сиру, чай з лимоном, медом;
  • полудень – яйця, 200 грамів сирного продкта, сік;
  • вечеря – легкий суп овочевий з зеленню, яйцями і висівками, шматочок посушенного житнього хліба.

2-й варіант:

  • відразу після сну – склянку теплої води з імбиром або соком лимона;
  • сніданок – коктейль з пари сирих яєць з медом, зерновий хлібець, сік або чай;
  • обід – рагу з овочів, 100 г основного продукту, яблуко;
  • полудень – 150 г сирної маси з родзинками, фруктовий сік;
  • вечеря – риба нежирна відварна, салат зі свіжою капустою і морквою, овочевий сік або кефір.

Сирно-вівсяна

Такий варіант дієтичного харчування трохи одноманітний, але зате ви не будете голодувати і зможете добре схуднути. У раціоні сирно-вівсяної дієти пластівці потрібно готувати тільки на воді, тому як навіть Геркулес, зварений на молоці, вийде дуже калорійним, і від вживання такої каші ви будете тільки товстіти. Раціон 4 - або 5-денної дієти на сирі і вівсяних пластівцях виглядає так:

  • сніданок – пластівці на воді, 2 яблука;
  • обід – вівсянка на воді з 1 маленькою ложкою меду, три яблука, 100 г філе курки, 100 г кисломолочного продукту;
  • вечеря – порція основного продукту, 2 яблука.

Сирно-овочева

Серед тих, що худнуть популярна ще дієта з сиром і овочами. У її раціон можуть входити як сирі овочі, так і запечені або парові, причому їх може бути за обсягом більше, ніж основного компонента, але максимум на 500 грамів. Меню сирно-овочевої дієти класичне – 3 основних прийому їжі з сиром (порція 150-200 грамів) і 2-3 проміжних, де порцію входять тільки овочі. Крохмалевмісний картоплю на час варто виключити з раціону. Для поліпшення смаку страв можна додати подрібнену петрушку, селеру, кінзу й інші трави.

Гречано-сирна

Така різновид дієти є білковою. Її ефективність для схуднення полягає в особливому раціоні, а не в обмеженні об'єму їжі. Всього за 3-7 днів на гречано-сирною дієті можна не тільки значно зменшити обсяги фігури, але ще і налагодити обмін речовин. Однак дієтологи не радять зловживати подібним раціоном: оптимальна тривалість живлення гречаною кашею з кисломолочним продуктом становить 3-7 днів.

Меню сирно-гречаної дієти просте: щодня можна їсти гречку в будь-яких обсягах, розбиваючи загальну масу на кілька невеликих порцій. На обід необхідно додати до каші ще грамів 100-150 грам сирного продукту. Вечеря і сніданок повинні включати тільки запарені гречану крупу і чашку трав'яного несолодкого чаю. Кисломолочний напій повинен бути не зовсім знежиреним – краще брати з жирністю 5%.

Відео: тиждень на сирі

Сирна дієта з кефіром на тиждень. Як схуднути смачно і корисно для здоров'я

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!