Як пити соду, щоб схуднути - рецепти приготування розчину та протипоказання

Практично усі відгуки про даному засобі позитивні, і вони свідчать про те, що, приймаючи двовуглекислий натрій всередину, можна впоратися з проблемою зайвої ваги, однак варто знати, як пити соду, щоб схуднути. Ефективність содового напою обумовлена його здатністю налагоджувати роботу травної системи і запобігати накопичення шлаків, завдяки чому розвантажується кишечник і процес схуднення прискорюється.

Що таке сода

Двовуглекислий натрій є цінним продуктом, що застосовуються для різних цілей – від розпушення тіста для випічки і очищення посуду/сантехніки, до лікування різних захворювань. Використовуючи соду, роблять скраби для обличчя і тіла, протигрибкові препарати, дезодоранти, засоби від укусів комах і проти печії. Для схуднення двовуглекислий натрій також використовується, і на те є вагомі причини. Сода – це речовина, яка швидко розщеплює жири, нормалізує кислотність в шлунку, видаляє токсини.

Гідрокарбонат натрію запускає прискорення обмінних процесів, завдяки чому відбувається нормалізація водного балансу. Крім того, продукт забезпечує тканини організму достатньою кількістю кисню, попереджає всмоктування жирів і, як наслідок, зайві відкладення на тілі. Харчова сода для схуднення завдяки своїм властивостям застосовна не тільки для прийому всередину - з нею можливе приготування лікувальних ванн, які допомагають боротися з целюлітом, видаляючи зайву вологу з шкіри.

Часто продукт використовується для розтирання разом з медом під час банних процедур. Такий засіб виконує роль скрабу, допомагає повернути шкірі пружність і гладкість. Тим не менш, для зниження маси тіла прийом содового розчину всередину є найдієвішим способом використання продукту. Оскільки сода не призначена для схуднення, перед її прийомом потрібно відвідати лікаря, оскільки її застосування може викликати проблеми зі здоров'ям, аж до загострення хронічних недуг.

Чи можна схуднути за допомогою соди

Думка лікарів - сода харчова для схуднення дає сумнівний ефект, незважаючи на її користь для організму і позитивний вплив на травлення. Схуднути за допомогою соди можна лише, поєднуючи її застосування з дієтою і тренуваннями. Просто пити содовий напій і втрачати вагу не вийде, тому для досягнення результату слід відмовитися від шкідливої їжі, солодощів, копченостями, борошняних, жирних продуктів, тощо

Як пити соду для схуднення

Всередину можна приймати виключно содовий розчин – прийом порошку не допустимо. Щоб схуднути за допомогою соди було ефективним, питне очисник варто пити натщесерце в теплому вигляді приблизно за годину до прийому їжі (якщо так не виходить, то допускається застосовувати напій через 2 години після сніданку). Головне правило – засіб не можна приймати під час травного процесу.

Вода з содою

Простий метод боротьби з надлишковою масою – змішати ложку (їдальню) гідрокарбонату натрію зі склянкою теплої води, яка повинна бути кип'яченою, але не гарячою. Пийте напій, щоб схуднути, двічі на добу невеликими ковтками, при цьому перший прийом краще здійснювати вранці натщесерце, а другий після обіду або вечері. Варто розуміти, що незважаючи на щадне дію содового напою, дозування потрібно дотримуватися точно, інакше можна стимулювати розвиток проблем з травленням.

Пройшовши тижневий курс прийому кошти, слід зупинитись на 2 тижні, після чого, за бажанням, можна знову приймати корисний содовий напій. Далі вода з содою для схуднення застосовується таким же чином (тиждень прийому чергується з 14 днями відпочинку). Щоб схуднути, пити напій недостатньо – важливо скоротити кількість простих вуглеводів в раціоні і займатися спортом. З таким комплексом заходів у вас вийде скинути за 2-3 місяця до 10 кілограмів.

Сода і лимон для схуднення

Як схуднути за допомогою харчової соди? Домогтися стрункої фігури допомагає засіб з лимонним соком. З допомогою додаткового компонента прискорюється робота жовчного міхура, кишечника, стимулюється лимфоток, швидше здійснюються обмінні процеси (видаляються з організму токсини, утворені після окислення клітин). Сода з лимоном для схуднення приймається 2 тижні, після чого роблять перерву на такий же час. При цьому засіб можна використовувати не тільки, щоб схуднути, але і для поліпшення загального стану здоров'я, зміцнення імунітету. Рецепт схуднення за допомогою соди:

  • вичавіть сік половини лимона;
  • з'єднайте компонент з ½ чайної ложкою гідрокарбонату натрію;
  • отриману суміш, коли вона припинить шипіти, залийте склянкою води кімнатної температури;
  • пийте засіб, щоб схуднути, один раз на день за півгодини до їжі.

Кефір із содою

Засіб можна приготувати двома способами, при цьому кожне з є однаково ефективним і може використовуватися тими, хто має намір схуднути. Кефір із содою при схудненні рекомендується пити на ніч (за півтори години до сну або замість вечері). Як правильно готувати напій? Перший варіант приготування:

  • змішайте склянку кисломолочного продукту з ½ год. л. двовуглекислого натрію, такою ж кількістю тертого імбиру і ¼ ч. л. кориці;
  • пийте засіб повільно, невеликими ковтками;
  • курс повинен скласти 2 тижні, після 14-денної перерви його можна відновити.

Другий варіант приготування засобу, який допомагає схуднути:

  • з'єднайте склянку кефіру 0% з 1 ч. л. меду, щіпка кориці, ¼ ч. л. каєнського перцю, ½ ч. л. соди;
  • додайте в коктейль скибочку подрібненого разом з шкіркою лимона;
  • приймайте напій двічі за добу – перед сніданком і замість вечері протягом 10 днів.

Молоко з содою

Основа такого коктейлю володіє безліччю корисних властивостей, оскільки містить кальцій, фосфор, калій, вітамін А. Молоко з содою при схудненні сприятливо впливає на травний тракт і володіє пом'якшуючими властивостями. Як пити соду, щоб схуднути:

  • нагрійте молоко (200 мл) до 80 градусів;
  • всипте в нього 1 ч. л. соди;
  • ретельно перемішайте компоненти до розчинення порошку;
  • випийте лікувальний коктейль невеликими ковтками через пару годин після прийому їжі (курс триває 2 тижні).

Протипоказання

Не всі можуть приймати розчин двовуглекислого натрію для позбавлення від жирових відкладень. Незважаючи на те, що засіб має переважно хвалебні відгуки, сода харчова для схуднення здатна викликати певні проблеми зі здоров'ям або ускладнити вже наявні захворювання. Негативні ефекти содового коктейлю можливо і при індивідуальній непереносимості речовини, тому перед його застосуванням слід проконсультуватися з лікарем. Основні протипоказання соди для схуднення – це:

  • наявність на тілі відкритих ран, дерматологічних хвороб;
  • лактація/вагітність;
  • новоутворення неясного походження, гнійники на тілі;
  • діабет цукрового типу;
  • гінекологічні патології;
  • гіпертонія, варикоз;
  • низька кислотність.

Відео: як схуднути за допомогою соди

Сода для схуднення. ЗАСТОСУВАННЯ соди для схуднення

Відгуки

Олена, 35 роківПриймаю курсами соду, оскільки вона чудово чистить організм, а незначне схуднення внаслідок цього є приємним бонусом. Дотримуюсь системи Неумивакіна, побічних ефектів не помітила, хоча перший час після вживання напою трохи боліла голова. Після таких «чисток» відчуваю себе прекрасно і бадьоро.
Заріна, 23 рокиМені такий метод схуднення не підходить: як тільки випиваючи порцію напою, відразу дає збій травна система і через 20 хвилин біжу в туалет. Мабуть, це пояснюється індивідуальною непереносимістю продукту. Схуднути вийшло допомогою обмеження раціону (вже півроку не їм солодощі, жирне, смажене).
Наталя, 46 роківХудла комплексно: робила содові ванни і пила засіб з кефіром натщесерце. За двотижневий курс вдалося без дієти скинути 1,5 кг, що непогано при моїх зайвих кілограмах 5-6. Планую через пару тижнів повторити курс, тільки вже разом із заняттями спортом (вже купила абонемент на фітнес). Сподіваюся, вдасться позбутися залишився зайвої ваги.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!