Найефективніші дієти для схуднення в домашніх умовах: меню та відгуки

Дієта – чудовий спосіб скинути ненависні кілограми, це поширений факт. Дотримуючись певних правил, вийде позбутися від зайвих сантиметрів і поліпшити свій зовнішній вигляд. З усього розмаїття способів харчування можна виділити найбільш ефективні дієти для схуднення в домашніх умовах. Вивчивши про них детальну інформацію, ви зможете вибрати найбільш підходящу для ваших особливостей організму. Підійдіть до проблеми зайвої ваги вдумливо – тоді від дієти отримаєте тільки користь, а побічні ефекти обійдуть вас стороною.

Яка дієта сама ефективна та швидка

Кожен, хто худне людина повинна розуміти, що потрібно не просто знизити обсяги, але і зберегти здоров'я. Швидкість схуднення залежить від правильного вибору дієти, але і від інтенсивності обмінних процесів: чим вони активніші, тим швидше йдуть кілограми. Що ж уповільнює обмін речовин:

  • алкоголь;
  • куріння;
  • пропуск сніданку;
  • рідкісне харчування;
  • рясний вечерю.

Будь-яка дієта повинна починатися з виключення перерахованих шкідливих звичок. Щоб досягти результату, необхідно дотримуватися дробове і часте харчування, завдяки йому в організмі відбуваються такі дії:

  • запускаються обмінні процеси;
  • відбувається прилив енергії;
  • підтримується нормальний рівень гемоглобіну.

Для чоловіків

Головним завданням для чоловіка при схудненні є не тільки нормалізувати вагу, але і поліпшити фізичну привабливість, активність. Усім подобається, коли у представників сильної статі є рельєфність в області преса, рук і грудей. Щоб позбутися від зайвої ваги і при цьому виділити м'язи, необхідна не голодна, але ефективна дієта. Дотримуйтеся таких рекомендацій в харчуванні:

  1. Для прояву рельєфності м'язів необхідно скоротити кількість швидких вуглеводів: цукор, всі борошняні вироби. Хліб рекомендується замінити хлібцями.
  2. Не можна недооцінювати необхідність вживання білка. В період схуднення його вміст в організмі має становити не менше 200 р. Рекомендується замінити жирне м'ясо бобовими: квасоля, спаржа, соєві продукти.
  3. Картопля в харчуванні рекомендується замінити на каші, свіжі овочі, які доступні в будь-якій кількості.

Для жінок

Дівчата, на відміну від чоловіків, більше покладаються на емоції при виборі дієти. Вони часто впадають у крайнощі: затискають себе в жорсткі рамки, відмовляючись від їжі зовсім або частково на певний термін, а по його закінченню повертаються до звичного для себе раціону, тим самим набираючи вагу з великою швидкістю. Це триває, поки жінка не зрозуміє, що найшвидша і дієва дієта – це коригування харчування.

Головне в цьому процесі – зрозуміти, які вживаються продукти не містять користі, лише сприяють набору ваги, погіршення самопочуття. Регулювання живлення повинно будуватися на таких простих і всім відомих основних принципах:

  1. Найскладнішим кроком є відмова від продуктів, що містять шкідливі вуглеводи, які потрапляючи в організм, швидко трансформуються в жир: випічка, будь-які солодощі, до складу яких входить цукор.
  2. Створити умови для чотирьох або п'яти прийомів їжі.
  3. Дробовий прийом їжі – важливий крок у правильному харчуванні. Суть полягає у всім відомому правилі: після кожного застілля повинно відчуватися легке відчуття голоду.
  4. Не навантажувати травну систему пізнім і об'ємним вечерею. Теплий чай або медова вода відмінно справляється з почуттям голоду.
  5. Фруктовий сніданок – перевірений багатьма послідовниками правильного харчування спосіб наситити організм до обіду корисними вуглеводами, вітамінами і клітковиною.
  6. Необхідним етапом у будь-якій програмі схуднення дієтологи вважають очищення сучасним сорбентом Ентеросгель. Він активно вбирає в себе тільки шкідливі шлаки і токсини, які у великій кількості надходять в кров при розщепленні жирових відкладень. Саме ці токсини провокують характерні для дієти нудоту, неприємний присмак у роті, порушення стільця, тьмяність шкіри, поява на ній прищів і плям. Цей сорбент добре наповнює шлунок, тим самим створюючи відчуття ситості, всмоктує надлишок шлункового соку і ферментів, нейтралізуючи їх подразнюючу дію на стінки шлунка. Припустимо його прийом тривалими курсами на відміну від інших сорбентів.

Прості, але ефективні дієти для швидкого схуднення

Якщо ви бажаєте побороти зайву вагу за допомогою експрес-дієти для швидкого схуднення, дієтологи рекомендують для початку звернутися до лікаря за консультацією. Відвідування доктора передбачає огляд, здачу аналізів, вимірювання параметрів тіла і призначення дієти. Так ви застрахуєте себе від ризикованих наслідків (гастрит, депресія, головні болі, зниження імунітету), які можуть виникнути при необдуманих способи схуднення.

Дієтологи, які винайшли нові ефективні дієти обіцяють, що результат буде видно вже після закінчення триденного строку. За цей час ви повинні дотримуватися ряду правил, прописаних в системі. Тільки чітке дотримання рецепта гарантує позбавлення від ненависних сантиметрів на тілі. Якщо ви не витримали і зірвалися, то дієту необхідно запускати заново.

Гречана монодієта на 3 дні

Така дієта передбачає харчування однією гречкою, а примітна ця дієта низьким вмістом вуглеводів. Для неї слід вибирати неочищену крупу з цільнозерновим ядром, т. к. оболонка містить оптимальну кількість вітамінів розділу B. Щоб при варінні каша не втратила корисні елементи, дієтологи радять замочити її на ніч холодною водою. За шість годин вона насититься рідиною і буде мати вигляд і смак вареної крупи. Завдяки харчуванню однією гречкою протягом трьох-п'яти днів можливо не тільки нормалізувати вагу, але й відчути на собі інші приємні бонуси:

  • гречана каша розчиняє судинні жирові бляшки;
  • відбувається потужний очищаючий ефект;
  • гречка дає довгострокове і легке насичення;
  • завдяки великому вмісту міді, харчування гречкою відмінно впливає на волосся, шкіру і нігті.

Яєчна 5 кг за 5 днів

Основою такої дієти є курячі яйця, адже вони складаються з легкозасвоюваного білка. У раціон рекомендується вводити свіжі овочі, фрукти, цитрусові. Внаслідок відсутності необхідної кількості вуглеводів і жирів таку дієту не можна назвати збалансованою. Дієта розрахована на три прийоми на день:

  1. Сніданок: три яйця другої категорії, один грейпфрут.
  2. Обід: яблуко, виноград, груша – в будь-якій кількості.
  3. Вечеря: відварна куряча грудка (200 гр.).

Кефірна на 7 днів

Дієта від Лариси Доліної популярна протягом десяти років. Завдяки їй схудли багато людей, які страждають зайвою вагою. Раціон розрахований на 7 календарних днів, протягом яких рекомендується випивати 2 літри кефіру. На цей період варто забути про солодощі, випічку і ті продукти, які сприяють появі зайвих кілограмів. Вітається вживання відварного м'яса курки і овочів, але ці продукти можна тільки до п'ятої вечора. Негативна сторона дієти – при поверненні до повсякденного способу життя кілограми можуть повернутися знову.

Білкова на 2 тижні

Почувши про такий дієті, багато припускають, що це харчування одним м'ясом, але це не так. Цей спосіб схуднути передбачає продукти, що містять білок: м'ясо, квасоля, горох. Багато дієтологів стверджують, що білкова дієта –важкий стрес для травної системи, адже вона отримує білки і жири і зовсім позбавляється складних вуглеводів. Це харчування дає миттєвий ефект: за 2 тижні легко досягти мінуса в 10 кг. Такий результат не довгостроковий, небезпечний для здоров'я. Білкова дієта здатна призвести до таких негативних змін в організмі:

Низькокалорійна на 20 кг за місяць

Така вага можливо скинути, якщо на вагах відмітка доходить до 110-150 кг. Низькокалорійна дієта, при якій легко скинути 20 кг за місяць, передбачає харчування необробленими термічно овочами, зеленню і фруктами. За цей час не рекомендується вживати приготовану їжу. Особливо добре дотримуватися такого харчування влітку і восени, а взимку теж можливо, т. к. є запас сезонних продуктів: зимові сорти білокачанної капусти, буряк, морква, яблука, груші.

Ці овочі, та й фрукти, дозволено вживати в комфортному для вас кількості у вигляді салатів і смузі, збитих блендером. Дуже важливо для швидкого схуднення є велика кількість кропу, петрушки, шпинату, листя салату, базилік, кропиву. Один раз за день рекомендується робити зелений коктейль: улюблені фрукти, збиті з пучком зелені і водою. З допомогою сироїдіння не тільки вирішується проблема з вагою, але й оздоровлюється весь організм.

Олени Малишевої на 10 днів

Якщо потрібно скинути зайві 5 кг, а у вас в запасі є лише 10 днів, то скористайтеся дієтою, яку розробила популярна телеведуча передач про здоров'я, Олена Малишева. Цей спосіб розрахований на 10 днів. В результаті цієї дієти організм отримує повний набір вуглеводів і білків для нормальної життєдіяльності. За цей час відбувається чергування білкового та вуглеводного дня. Раціон протеїнового дня:

  1. Сніданок: варене яйце (1 шт), пучок кропу, зелений салат (100 г).
  2. Одну варену курку (800 г) без солі слід розподілити на весь день.
  3. Два літри води випивати протягом всього дня.

Вуглеводний день складається з:

  1. Салату з дрібно нашаткованими сирими овочами: білокачанна капуста (500 г), лимонний сік, морква (500 г), буряк (500 г), .
  2. Води питної (не менше 8 скл. у день).

Дізнайтеся, що таке класична низькокалорійна дієта.

Рейтинг найбільш популярних і дієвих дієт у світі

Прийнявши рішення скинути зайві кілограми за допомогою коригування харчування, не всі мають бажання починати цей процес з новою, не перевіреної дієти. Всі ми хочемо уникнути побічних ефектів і зберегти здоров'я. Тому дієтологи пропонується короткий список, у якому позначений рейтинг дієт ефективності:

  • японська – очолює топ ефективних дієт;
  • кремлівська – легка - для швидкого схуднення;
  • голлівудська – для ефективного зниження ваги;
  • «6 пелюсток» – безпечна, для схуднення живота;
  • експрес-дієта Дюка – найжорсткіший спосіб скинути вагу.

Як правильно виходити з дієти в домашніх умовах

Ефект і тривалість результату в схудненні залежить від харчування після її закінчення. Під час харчових обмежень шлунок змінюється в розмірі, стає трохи менше звичайного. Дієтологи радять виходити з дієти плавно, не навантажуючи і не розтягуючи шлунок. Ось декілька порад від фахівців:

  1. Починайте день з великого склянки води.
  2. У перший день після дієти не збільшуйте порції.
  3. Вводите звичні продукти поступово, по одному на кожен день.

Відгуки про результати схуднення

Ксенія, 28 роківсвого життя я сиділа на найбільш ефективних дієт для схуднення в домашніх умовах: кремлівської, гречаної і кефірної. Кожна з них допомагала скинути 5-7 кг. Мені вони дуже подобаються, після них немає великого апетиту, харчування стає більш здоровим і правильним. Можу порадити всім худнути такими способами. На додаток я підключаю комплекс вправ, ранкові пробіжки.
Анжела, 32 роки А мені схуднути на 18 кг допомогло сироїдіння, про який дізналася на безкоштовному вебінарі. Я рада, що дізналася про це вигляді харчування. Вже півроку практикую його, іноді зриваюсь на варену їжу, але вага не повертається. Харчування овочами і фруктами позбавило від головних болів і інших хронічних хвороб. Я не можу натішитися плоскому животу, а стегно виглядає як на картинці!
Марія, 33 рокиПісля пологів сиділа на кефірній дієті, дев'ять днів моє харчування становив один нежирний кефір. На той момент для мене це була найбільш ефективна дієта для схуднення в домашніх умовах. За цей час я позбулася 10 кг, але чого мені це коштувало! Постійне почуття голоду, депресія і головні болі на цьому тлі. Зараз я ніколи не сяду на дієту, вважаю, що це не здорове рішення проблеми. Необхідно виключити шкідливу їжу і почати займатися спортом.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!