Як прибрати живіт і боки з допомогою масажу

Гармонійна фігура завжди привертає увагу протилежної статі, тому з приходом теплоти дівчата і жінки активізуються і починають приводити своє тіло в порядок. Животик – проблемна зона багатьох прекрасних дам, особливо тих, хто недавно пережив пологи. Є кілька способів зробити його ефектним і сексуальним. Один з найрезультативніших – масаж для схуднення живота і боків. Виконуйте його систематично – і ви забудете, що таке жирової фартух.

Як прибрати жир з живота і боків за допомогою масажу

Коригувати цю зону необхідно з розумом. Схуднути в животі й боках можливо з допомогою самомасажу, але він має бути грамотним. Кілька важливих правил:

  1. Будь-які маніпуляції в області живота і боків повинні відбуватися не раніше, ніж через пару-трійку годин після вживання їжі. Потім не їжте протягом години.
  2. Всі рухи повинні бути акуратними. Особливо будьте делікатними при опрацюванні бічних зон живота, оскільки в них часто збільшені судини і є лімфатичні тканини.
  3. Обов'язково змащуйте шкіру масажними або будь-яким іншим маслом. Якщо використовуєте мед або інші активні сполуки, після маніпуляції обробіть живіт і боки зволожуючим кремом.
  4. Перед процедурою тестуйте будь-активний склад – наслідки алергії можуть бути дуже сильними.
  5. Швидко прибрати жир з живота вийде, якщо поєднувати масаж з дієтою, фізичними вправами. Дотримання водного (питного) режиму – обов'язкова умова.

Жирові складки на животі почнуть помітно танути після 2-3 процедур, але за умови, що ви дотримуєтеся правильний спосіб життя. Можете чергувати масаж з обгортанням, тоді ефект буде ще краще. В якості діючої суміші використовуйте мед, косметичну глину, морські водорості. Про техніках, переваги різних видів масажу для схуднення живота і боків розказано нижче.

Баночного

Щоб прибрати жир з талії і боків, скористайтесь силіконовими банками. Перед процедурою необхідно розігріти шкіру, обробити її розчином спирту, нанести масло. Потім ви трохи стискаєте банку, ставите її на живіт збоку (не на серединну лінію), відпускаєте. Створюється ефект вакууму, і поверхню шкіри втягується в банку. Стежте, щоб всередині неї було не більше 1,5 см епідермісу. Водите масажер для схуднення живота по ходу годинникової стрілки, вимальовуючи зигзаг або спіраль. Тривалість першого сеансу максимум 5-7 хвилин, потім збільште її до 10 хвилин.

Після процедури ляжте на спину, розслабтеся. Відпочиньте півгодини. Не лякайтеся, якщо з'являться синці – це поширений побічний ефект. Вони можуть не проходити протягом всього курсу масажу для схуднення живота і боків. Ситуація ускладнюється, якщо жирових відкладень багато. Для досягнення хорошого результату потрібно 10-15 процедур, які варто проводити двічі на тиждень. Масаж покращує кровообіг, підвищує еластичність, тонус м'язів, підтягує шкіру, стимулює біологічно активні точки.

Вакуумного

Процедура проводиться в салоні краси допомогою апарату, який нагнітає і відсмоктує повітря на певних ділянках тіла. Прибирати зайві відкладення з його допомогою не дуже приємна справа, але ефективне. Апарат створює перепади тиску, завдяки чому опрацьовуються глибокі шари дерми. Зробіть фото до і після процедури ви побачите, що за 10-15 сеансів пішло близько 3 см в об'ємі.

Абдомінальний масаж проводиться так:

  • Майстер наносить на шкіру масло, розминає тканини легкими рухами – погладжує, вичавлює.
  • Потім включає апарат, переміщує чашу по шкірі.
  • По завершенні процедури фахівець заспокоює шкіру руками.

Важливі подробиці:

  • Після першої маніпуляції ви помітите поліпшення.
  • Апаратний масаж заборонений при набряках, захворюваннях серця, судин, шкіри, наявність тромбів, варикозного розширення вен.

З масажером

Є кілька видів масажерів:

  1. Вакуумні. У спеціалізованих магазинах продаються ручні масажери, що діють за принципом банок. Просунуті апарати оснащені насадками, за допомогою яких можна регулювати інтенсивність впливу. Процедура максимально копіює салонну, забезпечуючи швидке схуднення.
  2. Вібромасажери. Ручні, стаціонарні моделі посилюють кровообіг у проблемній ділянці. В результаті цього шкіра насичується киснем, відбувається активний процес виведення шлаків. Апарат виконує дренажний масаж.
  3. Тепломассажеры. Вони прогрівають проблемну ділянку, стимулюють виділення поту, продуктів життєдіяльності організму. Випускаються у вигляді поясів.

Дізнайтеся більше методів,як прибрати боки і живіт.

Медового

Живіт і боки дуже добре йдуть від масажу з медом. Для процедури використовуйте рідкий мед натурального походження. Нанесіть продукт на проблемні ділянки, почекайте, поки він трохи вбереться. Потім «приклеюйте» долоню до живота і швидко відпускайте її. Така техніка прискорює кровообіг, виводить шлаки, токсини. Тривалість процедури – 5-7 хвилин. Зменшити животик можна за 15 сеансів.

Щипкового

Самомасаж робиться стоячи біля дзеркала. Етапи процедури:

  1. Спочатку необхідно ретельно підготувати шкіру нанести на неї крем від целюліту, ефірні або масажні масла.
  2. Коли змазує речовина вбереться, почніть погладжувати шкіру – це розслабить м'язи.
  3. Потім злегка розімніть її шляхом розтягування, формування складок.
  4. Знову нанесіть масло (оливкова, персикове) на шкіру, рівномірно розітріть його.
  5. Розімніть нижню частину живота, захоплюючи складки між долонями.
  6. Робіть пощипування над пупком двома руками назустріч один одному.
  7. Легко пощипывайте шкіру навколо пупка проти і за годинниковою стрілкою (по 15 разів).
  8. Пройдіться руками уздовж лінії хребта (маніпуляція для зміцнення м'язів очеревини).
  9. Добре розімніть боки сильними щипками. Рухайтеся по талії вгору-вниз.

Відео: як правильно робити масаж живота для схуднення в домашніх умовах

Як прибрати живіт самомассажем? Всього 2 хвилини для ідеального преса. Ранкові ритуали 6.

Розгляньте інші варіанти, як прибрати живіт і боки в домашніх умовах.

Відгуки про самомассаже живота

Вікторія, 27 роківНічого приємного в процедурі немає. Якщо не жаліти себе і докладати зусилля, хворобливі відчуття, але результат... Після першого сеансу я не відзначила змін (робила медовий масаж). Зате через 3-4 процедури шкіра почала підтягуватися, обсяги стали поступово відходити. Після курсу не соромно виходити на пляж!
Тетяна, 30 роківСпочатку я користувалася кавовим скрабом – просто обтиралась їм в душі, злегка поплескуючи шкіру. Результату нуль. Потім вирішила діяти активніше. Змащувала шкіру масажним маслом, активно пощипывала її. Щоб був ефект, живіт і боки повинні стати малинового кольору і хворіти. Таких 10-15 процедур – і мінус 4-5 см вам забезпечені.
Лариса, 35 роківТолку робити самомасаж, якщо меню не коригується. Це я зрозуміла після десятка абсолютно непотрібних процедур. Потім дійшло, що треба міняти харчування. Зараз я часто, але малими порціями їм тільки здорові продукти, п'ю багато води, треную прес, а потім роблю масаж живота, боків, сідниць. За місяць пішло 5 см в проблемній зоні.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!