Які вітаміни пити при схудненні

Коли жінка намагається скинути вагу, її організм відчуває найсильніші навантаження. Це пов'язано зі стресом, викликаним зміною звичного способу життя, режиму харчування. Для того, щоб заповнити відсутні організму ресурси, рекомендується приймати вітаміни для схуднення. Виробники підбирають спеціальні комплекси, які сприяють спалюванню жиру і покращують настрій. Читайте докладніше про те, які вітаміни пити при схудненні.

Наскільки важливі вітаміни при дієті

В процесі схуднення організм втрачає не тільки вагу, але і корисні речовини. Це небезпечно для здоров'я і негативно впливає на настрій, загальне самопочуття. Заповнити втрати допоможуть спеціальні вітаміни, тому що перелік дозволених в раціоні продуктів харчування буде у людини обмежений. Нормальна кількість поживних речовин вдасться отримати, вживаючи 5 тис. ккал на добу. Це незрівнянно ні з однією дієтою.

При схудненні організм повинен обов'язково отримувати такі вітаміни і мікроелементи:

  1. С. Сприяє зниженню рівня холестерину. Тонізує, зміцнює серце.
  2. D. Регулює обмін жиру, зміцнює кістки.
  3. Вітаміни групи В: В1(Б1), В6(Б6), В12(Б12). Стабілізують і обмінні процеси травлення, прискорюють метаболізм. Зміцнюють нервову систему, відновлюють енергію.
  4. Омега-3. Знімає депресію, пригнічує апетит.
  5. Тобто Зміцнює імунітет.
  6. Магній. Позитивно впливає на метаболізм.

Популярні комплекси вітамінів для схуднення

Ви повинні розуміти, що дієтична їжа не забезпечить належного обсягу одержуваних поживних речовин. Тому вам слід заздалегідь підібрати вітаміни для тих, що худнуть. Завдяки їм ви не тільки втратите вагу, але і поліпшите стан волосся, нігтів, шкіри. Крім того, завдати мінімум шкоди здоров'ю обмеженнями в харчуванні. Підбираючи вітамінний комплекс, зверніть увагу на раціон дієти. Уважно вивчивши його, ви зрозумієте, запаси яких речовин знадобиться заповнювати препаратами.

Доппельгерц

Препарат складається з таких компонентів:

  • кон'югованих лінолевої кислоти;
  • L-карнітину;
  • екстракт зеленого чаю;
  • кофеїну;
  • цинку;
  • хрому.

Ці складові сприяють спалюванню жиру, нормалізують обмін речовин, пригнічують відчуття голоду. Доппельгерц для схуднення допоможе вам втрачати більше кілограмів, якщо ви сидите на дієті. Застосовувати вітаміни найкраще курсами по місяцю-два. Бажано, щоб правила вживання визначив для вас дієтолог. Приймати слід по капсулі тричі на день. Іноді Доппельгерц Slim-Комплекс допомагає схуднути тим, хто багато разів безуспішно намагався сидіти на дієті і займатися спортом. Він направляє організм в потрібне русло.

Піридоксин

Це інша назва вітаміну В6, який сприяє спалюванню жиру. Міститься в печінці, пивних дріжджах, моркві, капусті, висівках і багатьох інших продуктах. Піридоксин для схуднення бажано приймати в вітамінному комплексі, але продається він і окремо таблетками по 2, 5 або 10 мг. У кожному препараті є інструкція по застосуванню, якою слід керуватися.

Риб'ячий жир

Цей препарат в складі містить вітаміни А, D, жирні кислоти Омега-3. Ці компоненти стимулюють спалювання жиру, сприяють підтримці в нормі обмінних процесів. Риб'ячий жир при схудненні корисний тим, що підвищує енергетичну цінність споживаної їжі, прискорює формування м'язів, сприяє швидкому насиченню, захищає серце від наслідків дієти.

Приймайте риб'ячий жир в капсулах по наступній схемі:

  • пийте по 2 штуки три рази в день;
  • курс триває місяць і повторюється не частіше, ніж тричі на рік.

Не варто для посилення ефекту порушувати правила прийому. Як і інші вітаміни, риб'ячий жир може стати лише доповненням до дієти. Саме по собі це засіб не спалює калорії. Добавку слід з обережністю використовувати, якщо у вас гіпотиреоз, виразка. Не завжди корисна вона вагітним і годуючим жінкам, літнім. Не приймайте риб'ячий жир натщесерце, це може викликати нудоту та сильне розлад травлення.

Прийом добавки заборонений при:

  • алергічної непереносимості;
  • хворобах печінки, нирок, серця;
  • туберкульозі легенів;
  • гіпервітамінозі;
  • проблеми зі щитовидкою.

Алфавіт

До складу комплексу входять вітаміни:

  1. А. Регулює процес обміну.
  2. В3 і В6. Додають енергію.
  3. В2. Бере участь у метаболізмі.
  4. Тобто Покращує окислення.
  5. С. Виводить холестерин.

Крім того, вітамінна дієта для схуднення Алфавіт містить бета-каротин та екстракт зеленого чаю. Вони тонізують. Хром, янтарна та ліпоєвої кислоти знижують ступінь негативного впливу дієти. Є в комплексі L-карнітин, що сприяє проникненню жирних кислот в клітини, а ще екстракт меліси. Останній компонент допомагає в боротьбі з депресією. У складі є мінерали, що пригнічують апетит. У блістері ранкові, денні і вечірні таблетки. У кожній індивідуальний щодо сумісності складу. Їх беруть з проміжком 4-6 годин.

Протипоказання:

  • непереносимість компонентів;
  • проблеми зі щитовидною залозою;
  • хвороби серця.

Відео: корисні вітаміни при схудненні

Дуже важливо вітаміни при схудненні.

Відгуки

Марина, 23 рокиЯ пила вітаміни для швидкого схуднення Евалар, але результату не дочекалася, тому вирішила спробувати Алфавіт. Мені сподобалося те, що їх легко приймати, таблетка для кожного часу доби виділена кольором. Я дотримувалася дієти, пила вітаміни. При цьому сил вистачало навіть на те, щоб ходити на фітнес. Вважаю, що вітаміни реально допомогли мені скинути вагу, тому що до них усі спроби були марними.
Христина, 29 роківЯ періодично сиджу на різних дієтах і при цьому приймаю різні вітаміни. Пробувала Комплівіт, Вітрум. Найбільше мені сподобалося засіб від Доппельгерц. На дієті відчувала себе добре, не було млявості, втоми. За час прийому вітамінів помітила, що стала краще виглядати. Нігті міцні, волосся заблищали. Думаю, що комплекс Доппельгерц – найкращий.
Алевтина, 32 рокиЗавжди, коли сиджу на дієті, приймаю риб'ячий жир. Купую капсули, ціна мене влаштовує. Знаю, що риб'ячий жир взагалі корисний для здоров'я, тому зупинилася на ньому. З-за того, що приймаю капсули, мені не так сильно хочеться їсти. Легше обходитися фруктами і овочами, не так тягне на все смачненьке, але заборонене. Якщо риб'ячий жир і не призначений безпосередньо для схуднення, то полегшує дотримання дієти однозначно.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!