Що робити з обвислою шкірою після схуднення

Різка втрата ваги за короткий проміжок часу – причина появи зморшок і обвислими шкіри живота, верхньої частини рук, стегон. Відсутність фізичних навантажень, порушення водного балансу призводять до «відставання» реакції вашого тіла на нові параметри. Спортивні вправи, активний спосіб життя, харчування, що допомагає відновити м'язову масу, косметологічні процедури повернуть еластичність шкірних покривів.

Що робити, якщо після схуднення обвисла шкіра

Повернути шкірі пружність допоможе:

  1. Відновлення водно-електролітного балансу. Нестача води викликає руйнування колагенових волокон – природного каркасу, що дозволяє утримувати гидромолекулы в поверхневих шарах епідермісу. Вживайте рідина (без газу і цукру) з розрахунку 40 г/1 кг маси тіла.
  2. Дієтичне харчування. Для формування м'язового каркаса зробіть акцент на продукти, багаті протеїном. Обов'язково включіть в меню поліненасичені кислоти, багаті вітамінами групи В, відповідальними за еластичність шкірних покривів.
  3. Фізичні вправи. Спортивні тренування для підтримки м'язової маси – ідеальний варіант прибрати в'ялий живіт або накачати м'язи на руках, стегнах.
  4. Косметологічні процедури в салоні або будинку. Масажі, обгортання, використання кремів з ліфтінговим ефектом – відмінний варіант підтягнути епідерміс, прибрати прояви целюліту.

Як підтягнути шкіру на животі в домашніх умовах

Використовуючи домашні засоби і способи, жінка зможе підтягти обвислі після схуднення животика:

  1. Контрастний душ. Перепад температур стимулює кровообіг, покращуючи постачання шкіри киснем.
  2. Масаж. Виводить надлишки рідини, відновлюючи доступ до клітин необхідної кількості колагену і кисню. Допомагає робити животик пружним.
  3. Обгортання. Медові, гірчичні, ці маски відрізняються високою біологічною активністю, благотворно впливаючи на тонус живота, рук, сідниць.
  4. Зволожуючі креми з підтягуючим ефектом. Додайте до щоденної порції крему муміє, яке, завдяки вмісту в ньому мінералами і вітамінами, відновить еластичність шкіри.

Вправи для підтяжки живота

Підтягти шкіру після інтенсивного схуднення, використовуючи спортивні навантаження на «опрацювання» проблемних зон, можна чергуванням аеробних вправ з гімнастикою, навантаженням з власною вагою і дихальними практиками. Це поверне еластичність эпидермису, відновить колагеновий каркас і прибере противні складочки, розтяжки:

  1. Приділіть увагу розминці – до 7-10 хвилин. Легкий розігрів поліпшить кровопостачання.
  2. Основний час тренування – 30-50 хвилин. Вправи повинні включати силовий блок (дії з власною вагою), фітнес. Чергуючи темп, види навантаження, ви зможете підтягнути живіт за тиждень:
  3. Перехресні підйоми рук і ніг з положення «лежачи на спині»; бічні скручування; «велосипед»; «планка» подарують чудово плоский животик.
  4. Енергійні глибокі присідання допоможуть опрацювати обвислі м'язи. Повільні напівприсідання з затримкою в нижній точці на 20-30-40 секунд стануть ідеальним засобом для підтяжки нижній частині вашої фігури.

Відео

Обвисла шкіра після схуднення - чому і що робити

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!