Схуднення з розторопшею

Коли медицина не була окремою галуззю промисловості, а люди не хворіли рідше, наші предки зверталися за допомогою до природи. Для них не було секретом, що трави, ягоди і фрукти володіють цілющими властивостями, потрібно лише правильно їх використовувати. Так, наприклад, застосовується трава розторопша для схуднення, яку сучасні люди приймають за звичайний бур'ян. Час минув і вже фармакологія пропонує використовувати цю рослину для позбавлення від зайвої ваги.

Як приймати розторопшу для схуднення

Корисний вплив цього засобу полягає в його впливі на печінку. Найчастіше причини ожиріння – проблеми з видільною системою. Розторопша плямиста ефективна для схуднення і навіть лікування гепатиту, її вплив сприяє очищенню печінки від токсинів. При детальному вивченні фахівці виділили такі корисні якості цієї трави:

  • відвар знижує рівень цукру в крові;
  • очищення кишечника від калових мас;
  • зниження холестерину;
  • очищення від токсинів;
  • позитивний вплив на сечостатеву систему та жовчний міхур.

Очевидна користь впливу цієї трави на організм людини в цілому, але, як і з будь-яким медикаментом, необхідно розуміння, як пити розторопшу. Більшість людей вважають, що рослинні і природні засоби не можуть завдати шкоди здоров'ю, але це не так. Всіма корисними препаратами слід користуватися обережно, а застосування для схуднення розторопші має наступні протипоказання:

  1. Слід відмовитися від такого виду зниження ваги вагітним жінкам і годуючим мамам.
  2. Не можна проводити схуднення з розторопшею людям при наявності діабету або алергічної реакції на амброзію, ромашку.
  3. Не підходить це ліки дітям. В даному випадку мова не про схуднення, але і при інших захворюваннях малюкам засіб протипоказано.
  4. При серйозних, хронічних захворюваннях сечовивідної системи.
  5. При деяких захворюваннях шлунка. З цього питання слід проконсультуватися з фахівцем.
  6. Під час прийому таблеток із заспокійливим, нейролептичних дією.

При недотриманні рекомендацій по застосуванню виникають побічні ефекти, вони проявляються у вигляді свербежу на шкірі, головного болю, розлади ШКТ або здуття живота. Трапляється таке вкрай рідко, але виключити їх не можна, тому слід дотримуватися вказівок щодо використання розторопші. Існує кілька форм цього кошти, які відрізняються тим, як їх застосовувати.

Масло

Одна з форм цього народного засобу – масло. Використовуючи його, результат можна помітити через місяць або півтора. Не можна назвати його шокуючим, але близько 3-5 кг зайвої ваги скинути вдасться. Олія розторопші для схуднення зараз випускають ще у вигляді капсул, але вони повинні використовуватися по інструкції препарату. Крім ефекту зниження ваги екстракт трави надасть загальне корисну дію на організм в цілому. Вживати масло слід наступним способом:

  1. На початку слід приймати по 1 ч. л. вранці і ввечері перед їжею. При необхідності можете запити водою. Такий метод дотримуватися 7-10 днів.
  2. Слідкуйте за реакцією організму перші 7 днів. У цей період може проявитися алергічна реакція, здуття живота або свербіж шкірних покривів. При наявності таких прийом засобу слід припинити.
  3. При відсутності побічних ефектів змініть дозування з чайної ложки на їдальню.
  4. Використовуйте масло розторопші для заправки салатів, що допоможе засвоїти їжу швидше, очистити печінку.

Порошок розторопші

Ще одна форма цього засобу для схуднення – порошок. Часто фахівці рекомендують вживати препарат у такому вигляді, тому варто знати, як приймати шрот розторопші. Шрот – це перетерті в борошно насіння рослини, які мають легку проносну дію, що допомагає очистити кишечник, позитивно впливає на печінку. Використовувати порошок потрібно наступним чином:

  1. Вживають за 40 хвилин до їжі 3 рази за день.
  2. Обов'язково запийте водою.
  3. Курс триває 40 днів, після чого слід зробити перерву мінімум 12 днів, потім можна його повторити.
  4. За рік не більше 3-4 курсів.

Дізнайтеся, для чого потрібен порошок розторопші - інструкція по застосуванню і лікувальні властивості.

Капсули

Для зручності застосування існує ще одна форма олії рослини – розторопша в капсулах. Так його простіше зберігати, транспортувати, вживати, натуральна оболонка препарату приглушує натуральний запаху кошти, що важливо для людей, яким він не подобається при додаванні олії в салат. Капсули містять однакову кількість розторопші, що вирішує проблему з дозуванням. Розроблялася така форма більше для очищення печінки, але широко застосовується і для схуднення. Правила прийому олії розторопші в капсулах:

  • необхідно 4 рази в день під час або до їжі приймати по 4 капсули;
  • тривалість курсу – 1-2 місяці.

Плоди та насіння

Всі частини рослини використовують для одержання лікарських засобів. Насіння можуть прийматися в початковій формі, також з них видобувається клітковина розторопші. Вона містить багато вітамінів груп А, В, К, Е, цинк, залізо, кальцій, магній. Застосовується для схуднення, лікування печінки, жовчного міхура. Приймають по одній столовій ложці 2 рази в день, запити необхідно водою. Під час курсу потрібно споживати не менше 1,5 л рідини. Якщо ж використовувати просто насіння, то з них можна приготувати наступний відвар:

  1. 30 г насіння залийте половиною літра окропу.
  2. Варіть на тихому вогні, поки не випарується половина води.
  3. Дайте настоятися рідини 15 хвилин.
  4. Процідіть відвар через марлю.
  5. Перед їжею необхідно зробити кілька ковтків кошти.
  6. Приймати 3 рази на день 3 тижні.

Плоди розторопші використовують для приготування масла, порошку і у первісному вигляді ніяк не застосовуються. Для приготування вам потрібно буде їх ретельно подрібнити (можна в кавомолці). Після цього можна приймати порошок (метод описаний вище) або залити соняшниковою олією (температура 60 градусів) в пропорції 1:2, можна використовувати в якості олії розторопші.

Відгуки схудлих

Ольга, 38 роківСтала використовувати шрот із розторопші, тому що колов правий бік (печінка). Через кілька місяців поколювання припинилися. Приємно здивував той факт, що в цей же час змогла скинути 3 кг зайвої ваги. Вийшло відмінне ліки для печінки і схуднення.
Андрій, 29 роківПив я розторопшу у вигляді масла, купував капсули, шрот – не схуд. Варто було піти на заняття спортом і ось вже через місяць 4-х кг як і не було. Обов'язково поєднуйте це засіб з активними тренуваннями, інакше результату не буде.
Олена, 30 роківЗіткнулася з проблемою жовчовиділення, порекомендували їсти висівки з розторопшею. Виявилося, що це ефективні ліки і ефективна, дієва дієта для зниження ваги. За місяць пішло майже 6 кг плюс підлікувала печінку, жовчовивідні шляхи.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!