Схуднення за допомогою вівса

Бажаєте отримати струнку фігуру за короткий проміжок часу? Зверніть увагу на такий корисний злак, як овес. Це чудовий засіб допоможе швидко скинути зайві кілограми, нормалізувати обмінні процеси в організмі, зміцнити імунітет, поліпшити травлення. Дізнайтеся про всі властивості продукту, про те, як пити овес для схуднення, навчитеся правильно готувати з злаком відвари, настої і обов'язково включайте їх в повсякденний раціон.

Корисні властивості вівса

Злак – безцінний продукт здорового харчування. Він багатий вітамінами В1, В2, В6, К, магнієм, хромом, фосфором, калієм, залізом, фтором, цинком, нікелем, сіркою, амінокислотами, маслами. Дієтичний продукт містить поліфеноли, які ефективно допомагають позбавитися від зайвих кілограмів. Корисні властивості вівса:

  1. Нормалізує травлення, запобігає запори, покращує відтік жовчі.
  2. Виводить токсини і шлаки, очищає стінки артерій від склеротичних бляшок.
  3. Знижує рівень цукру в крові.
  4. Покращує роботу щитовидної залози, підвищує імунітет.
  5. Надає омолоджуючий ефект.
  6. Сприяє зниженню апетиту (крохмаль, що міститься в злаку, довго засвоюється в шлунку).
  7. Покращує роботу нервової системи.
  8. Нормалізує артеріальний тиск, піднімає тонус організму.
  9. Прискорює виведення рідини з організму.
  10. Нормалізує гормональний фон жіночого організму.

Як приготувати овес для схуднення

Помилково вважати, що вийде схуднути, якщо приймати вівсянку у вигляді каш, додаючи в їжу горіхи, родзинки та інші смачні продукти. Насправді, цілюще злак зберігає свої корисні властивості при заварюванні і витримуванні. Виходячи з цього, широко поширені киселі, відвари, кваси, настої з вівса. Їх готують на воді, молоці, томити на водяній бані, настоюють у термосі. Для цих цілей більше підходить емальована, чавунна або глиняний посуд. Правила прийому вівса для схуднення прості: напої беруть від 2 до 4 тижнів до прийому їжі.

Відвар

Для відвару використовуються цільні неочищені зерна вівса. Всі корисні речовини, що містяться в них, переходять у напій і благотворно впливають на організм. Його можна приймати незалежно від стану кислотності шлункового соку. Відвар ефективно покращує обмін речовин, сприяє очищенню організму, нормалізує обмін речовин, зміцнює імунітет, насичує вітамінами, цінними макро і мікроелементами. Якщо 1 місяць вживати настій і обмежувати надходження калорій, можна скинути до 10 кг

Відвар вівса для схуднення готується просто:

  • Для цього необхідно взяти 1 літр води 1 склянку крупи (не пластівців).
  • Злаки потрібно залити водою, залишити на пів доби і після цього на повільному вогні варити не менше 1,5 години.
  • Коли суміш охолоне, її рекомендується процідити, овес подрібнити в блендері і розмішати з відваром.
  • Все це ще раз поставити на плиту, закип'ятити і залишити остуджуватися.
  • Відвар вівса для схуднення готовий. Для отримання результату його потрібно приймати щодня по 1 склянці не більше 3 разів. Тривалість курсу – 2-4 тижні.

Кисіль

Вівсяний кисіль – натуральне, смачне блюдо, що володіє масою достоїнств. При регулярному вживанні він нормалізує мікрофлору кишечника, активно очищає печінку і підшлункову залозу, стимулює імунну систему, допомагає худнути. Вівсяний кисіль для схуднення рекомендується пити щодня протягом 3-х місяців. Ознайомтеся з популярним способом його приготування.

Інгредієнти:

  • вода (3 склянки);
  • крупа вівсяна (1 склянка);
  • сіль;
  • шматочок житнього хліба.

Готувати треба так:

  1. Розмішати компоненти, одержаний розчин залишити на 2 дні для бродіння.
  2. На 3 день суміш процідити, пластівці протерти через марлю, дрібний друшляк, ситечко) і розмішати з рідиною.
  3. Через кілька годин утворюється верхній шар, який потрібно злити. Виходить закваска для киселю.
  4. Для приготування цілющого напою 2-3 столові ложки готової суміші (можна 1 склянку) потрібно додати 1 склянку теплого молока (води), закип'ятити.
  5. Для смаку напій можна посолити, якщо він на молоці – додати вершкове масло, цукор або мед.
  6. Пити 3-4 тижні тричі на день по 250-300 мл до їди.

Дізнайтеся більше рецептів, як приготувати кисіль з вівсянки.

Настій

Дуже зручно і просто готувати настої з вівса, тому що процес займає не більше 20 хвилин:

  • Треба розмішати в блендері по 1 склянці зерен вівса і води, потім додати 1,5 літра води, корицю, мед.
  • Суміш залишити на ніч у холодному місці, вранці процідити.
  • Отриманий настій приймати 1 місяць по 1 склянці до їжі. Напій запобігає переїдання, насичує організм поживними речовинами. Настій вівса для схуднення бажано зберігати в холодильнику.

Ознайомтесь, як заварювати овес в термосі:

  • Потрібно покласти в посудину 100 г злаків, залити 1 л кип'яченої води, залишити для настоювання на 10 годин.
  • Для отримання настою можна використовувати і мелений овес, в цьому випадку його знадобиться 2 столові ложки.
  • До прийому напій потрібно відфільтрувати. Приймати в такій же кількості, як і попередній настій.

Як варити вівсяну кашу з цільних зерен

Ця страва ідеально підійде для сніданку навіть тим, хто сидить на дієті. У вівсянці містяться складні вуглеводи, які всмоктуються в кишечник протягом дня. Підготувати крупу краще з вечора: овес потрібно перебрати, очистити від сторонніх зерен, ретельно промити і залити гарячою водою на ніч. Співвідношення рідини і круп – приблизно 3:1. Кашу бажано готувати в каструлі з товстими стінками. Коли вона почне кипіти, зменшити вогонь до мінімуму, щоб їжа просто тужила. Через 40-50 хвилин вона упариться, перетвориться з густий кисіль. У готову кашу додати сіль, можна фрукти.

Відео: як заварювати і пити овес для схуднення

Вмикайте овес в щоденний раціон – і схуднення буде відбуватися без виснажливих голодувань. Значно корисніше вживати не шліфовані злаки, а цільне зерно. Готуйте з його використанням відвари, настої, смачні каші, кисіль. Увага! Овес не варто приймати при загальній непереносимості продукту, наявності жовчнокам'яної хвороби, ниркової та серцевої недостатності. Детальніше в відео.

Овес для схуднення. Корисні властивості вівса і чищення печінки. Рецепт напою

Відгуки схудлих

Ольга, 34 рокиКілька років тому брала відвар вівса і дотримувалася монодієти, так як хотіла швидко схуднути перед весіллям. Результат вражаючий – скинула 5 кг за 4 тижні. Не сподобалося те, що на приготування відвару доводилося витрачати час: варити, відстоювати, знову варити. Зараз готую настій з вівса в термосі. Це набагато швидше, хоча вага йде не так швидко.
Андрій, 25 роківРізні жіночі дієти і рецепти для схуднення вважав дурістю, поки не спробував вівсяну кашу. До цієї страви привчила його дружина – стала щодня готувати на сніданок. У поєднанні зі здоровим способом життя, здоровим сном каша мала чудодійну дію через 5 тижнів вийшло скинути 5 кг Перевірив на собі і рекомендую спробувати іншим.
Віка, 31 рікДуже задоволена тим, що за порадою подруги почала пити кисіль з вівсом. Через 2 тижні прийому з'явилося відчуття неземної легкості, стало легше переносити вагітність. Овес буквально допоміг мені виносити і народити чудового хлопчика. Рекомендую кисіль всім вагітним, якщо немає протипоказань. До початку прийому порадьтеся з лікарем, адже продукт може і нашкодити плоду.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!